Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Σαμαρά οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Σαμαρά οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν

Σενάρια επί σεναρίων ακούγονται μετά την συνάντηση της Μέρκελ με τον εγχώριο εντολοδόχο της Σαμαρά. Τα ΜΜΕ, τα οποία πρόσκεινται στην συγκυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι στην συνάντηση αυτή ο παριστάνων τον πρωθυπουργό της Ελλάδος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το προσεχές Φθινόπωρο.

Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι, όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, η ίδια η Μέρκελ ζήτησε από τον Σαμαρά «να αποφύγει τις εκλογικές περιπέτειες», οπότε ο ίδιος σιγόνταρε την επιθυμία της με την μετέπειτα δήλωσή του ότι «δεν είναι στις προθέσεις μου οι εκλογές, τις οποίες επιδιώκει με κάθε τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση». Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, προσφέρει γη και ύδωρ στην τρόικα ελπίζοντας ότι θα πάρει ως «αντιπαροχή» κάποιες στιγμιαίες φοροελαφρύνσεις, τις οποίες θα παρουσιάσει στους ψηφοφόρους όπως οι έποικοι της Αμερικής παρουσίασαν στους ντόπιους ιθαγενείς τις χάντρες και τα καθρεφτάκια.

Σκοπός της είναι να καθυστερήσει την έλευση του επερχόμενου τρίτου μνημονίου για μετά τις εκλογές, εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν τελικά το Φθινόπωρο. Η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία διέπουν τη σχέση αφεντικού-δούλου. Ο Σαμαράς έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις για την αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού και την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Πιστεύοντας ότι η Μέρκελ θα δώσει τελικά το πράσινο φως για την ανακοίνωση κάποιων πενιχρών φοροελαφρύνσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν «το τυρί στην φάκα», ο Σαμαράς μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο της εθνικής μειοδοσίας και της κοινωνικής αναλγησίας θα συσκεφθούν ξανά για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Όσο και αν επισήμως η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία και ότι θα κάνει το παν για να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα πολιτικά σημάδια δείχνουν άλλα πράγματα. Είναι εντελώς αβέβαιο ότι θα συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή, παρά τα υπόγεια παζάρια και διεργασίες που γίνονται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Συν τοις άλλοις, τα όσα ακούγονται από διάφορους «φωστήρες» της ΝΔ περί «αριστερής παρένθεσης», εάν γίνονταν εκλογές τον Μάρτιο, είναι φανερό ότι αποπνέουν ηττοπάθεια, καθώς μετατρέπουν το κυβερνητικό στρατόπεδο (και ιδιαίτερα τη ΝΔ) σε σάκο του μποξ. Η απόσταση από την απλή ήττα ως την συντριβή είναι πολύ μικρή και γι’ αυτό κάποιοι θεωρούν ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο το λιγότερο χειρότερα για την κυβέρνηση.

Όσο, όμως, περνάει ο καιρός μεγαλώνει η δυσαρέσκεια του κόσμου για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης. Εάν, λοιπόν, ένα τρίτο μνημόνιο έρθει πριν την διεξαγωγή των εκλογών, αυτό θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα πρέπει να «θυσιαστούν» μετεκλογικά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί «ο μεγάλος συνασπισμός», με κεντρικό πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ αν προλάβουν την έλευση του νέου μνημονίου, θεωρούν ότι έχουν πιθανότητες να σώσουν το τομάρι τους στο μετεκλογικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mpros-gkremos-kai-pisw-rema-gia-samara-oi-ekloges-opote-ki-an-ginoun#ixzz38C99qCMA

Exit mobile version