Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μνημονιακή χούντα στηρίζει τα μεγαλοσυμφέροντα εις βάρος του Δημοσίου – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για την απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι πρόκειται για ένα κακό και αδιάφορο νομοσχέδιο που δεν θα προκαλέσει ούτε μία θετική εξέλιξη στον ελληνικό τουρισμό. Έχοντας ως δικαιολογία τον εκσυγχρονισμό και την αναγκαία και σίγουρα επιθυμητή απλούστευση της τουριστικής νομοθεσίας, έρχεται να λύσει κάποια θέματα που αφορούν συγκεκριμένα μόνο συμφέροντα και σε καμιά περίπτωση τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του.

Το νομοσχέδιο λειτουργεί ως ένα γενικόλογο πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει στον εκάστοτε Υπουργό να «λύνει και να δένει» στην κυριολεξία. Είναι λογικό μεν τα νομοσχέδια να μην εξαντλούν όλες τις περιπτώσεις και τις όποιες προβλέψεις, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δίδουν στον Υπουργό τη δυνατότητα να κάνει ό, τι θέλει. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους Υπουργούς αυτής της Κυβέρνησης και αρνούμαστε να στηρίξουμε ένα νόμο που δίνει μεγάλη ευκαιρία κινήσεων και πράξεων σε έναν από αυτούς.

Η συνεχής απλούστευση των διαδικασιών φέρνει ανοργανωσιά, έλλειψη υποδομών και σκοπιμότητες. Σε σχέση με τις τουριστικές υποδομές το νομοσχέδιο εξυπηρετεί κάποια μεγαλοσυμφέροντα εις βάρος του δημοσίου.

Τέλος ο Συναγωνιστής επισήμανε τις ψευδείς δηλώσεις της κυβέρνησης ότι οι τουρίστες φέτος θα ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια συνυπολογίζοντας τους επισκέπτες που απλά αποβιβάζονται στα λιμάνια με στάση λίγων ωρών, τους αλλοδαπούς με τρίμηνη βίζα επισκέπτη που έρχονται να δουλέψουν παράνομα σε αγροτικές εργασίες ή τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν σωρηδόν στην Χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-mnhmoniakh-chounta-sthrizei-ta-megalosumferonta-eis-baros-tou-dhmosiou-bi#ixzz38Ig4j2yO

Exit mobile version