Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας

Η Χρυσή Αυγή τιμά τους ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας του 1974

Δυναμικό παρών της Χρυσής Αυγής, την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από την βάρβαρη εισβολή των τούρκων στην Κύπρο το 1974, μετά την ανοιχτή ανακοίνωση-πρόσκληση που εξέδωσε κι απέστειλε ο σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης σε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κλιμάκιο συναγωνιστών, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τ.Ο. Ξάνθης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, παραβρέθηκε στο μνημόσυνο που τελέσθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στο λιμάνι των Αβδήρων πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας μετέβησαν στο Άλσος Αγνοουμένων για απότιση φόρου Τιμής στα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας.

Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει, όπως έκανε πάντα, να τιμά τους ήρωες και τα θύματα του απανταχού Ελληνισμού.

Τ.Ο. Ξάνθης ομιλία με θέμα: Κύπρος 1974

Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μία τακτική συγκέντρωση της Τ.Ο. Ξάνθης, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 το απόγευμα, με μία ομιλία από τον συναγωνιστή Γεωργακάκη Ιάκωβο, αναφορικά με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Ο συναγωνιστής, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η 20η Ιουλίου είναι ημέρα πένθους για μας τους Εθνικιστές, είναι ένας ακόμη λόγος για το μαύρο της μπλούζας μας, αφού ήταν 20 Ιουλίου του 1974, όταν πραγματοποιήθηκε η βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο μας και μια σειρά γεγονότων, που έρχονται σιγά-σιγά στο φως και μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε ότι η όλη υπόθεση ήταν μία προδοσία, μία μειοδοσία, ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διχοτόμησης του νησιού, το οποίο συντελέσθηκε εις βάρος του Ελληνικού λαού και της Ελληνικότητας της Κύπρου. Δημιουργήθηκε ένα τετελεσμένο, ένα γεγονός στο οποίο η Ελλάς, όπως πάντα, προδόθηκε από αυτούς που υποτίθεται πως την υποστήριζαν ως σύμμαχοί της. Εν συνεχεία, εξιστόρησε  αναλυτικά όλο το χρονικό της πρώτης εισβολής, καθώς και την μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, στην δεύτερη φάσης της εισβολής, αναφερόμενος ιδιαίτερα στον ηρωικά πεσόντα, ανδρείο Αξιωματικό, Λοχαγό Σταυριανάκο, επικεφαλής της διμοιρίας Μηχανικού της Μονάδας, ο οποίος αφού έχασε 25 από τους 30 άνδρες του, πυροβολήθηκε από συζυγές πολυβόλο άρματος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Λοχία Φλέσσα, μέχρι την τελευταία στιγμή διέταζε τους άνδρες του να μείνουν στα ορύγματά τους και αν χρειαστεί τα τουρκικά άρματα να περάσουν από πάνω τους. «Το στρατόπεδο είναι Ελλάδα και θα το υπερασπιστούμε μέχρις ενός», είπε λίγο πριν περάσει στα Ηλύσια πεδία, δίπλα στους ήρωες της Φυλής μας. Εδώ τόνισε ο συναγωνιστής,  πως ο υποδιοικητής της ανδρείας αυτής ομάδας, Ταξίαρχος ε.α. Π. Σταυρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ξεσκέπασε το βρώμικο ρόλο των πολιτικάντηδων σε Αθήνα και Κύπρο: «Μετά το τέλος του πολέμου ήρθαν και με βρήκαν περίπου δέκα στρατιώτες των διαβιβάσεων και μου είπαν ότι τα τηλεφωνήματα που λαμβάνανε από Ελλάδα και Κύπρο έλεγαν “αφήστε τους να πεθάνουνε’”. Άλλωστε ο άνθρωπος που υποδέχτηκαν στην Αθήνα ως “εθνάρχη’”, το είχε δηλώσει ξεκάθαρα, λέγοντας πως “η Κύπρος κείται μακράν”. Ο συναγωνιστής, τελείωσε την ομιλία επισημαίνοντας ότι καμία πρόνοια δεν λήφθηκε για τις πληγωμένες ψυχές αυτών που γύρισαν από τον πόλεμο. Η ανακάλυψη ομαδικών τάφων, η ταυτοποίηση των οστών με Dna, οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που είδαν το φως με αιχμαλώτους να οδηγούνται στο άγνωστο, δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο για τους εδώ και 40 έτη κυβερνώντες που στρουθοκαμηλίζουν αδιαλείπτως, ενώ την ίδια στιγμή αρέσκονται να παπαγαλίζουν τσιτάτα περί ελληνοτουρκικής φιλίας, αλληλεγγύης των λαών και λοιπές φαιδρολογίες που στη συνείδηση του Έλληνα είναι αβάσιμες και αδικαιολόγητες. Όσο κι αν προσπάθησαν με τους σάπιους διδασκάλους, τους ινστρούχτορες με τις αχταρμάδικες θεωρίες τους να εξυπηρετήσουν τους επιχειρηματίες της ελληνοτουρκικής απατηλής φιέστας, οι Έλληνες Εθνικιστές είναι εδώ και με στεντόρεια και αρειμάνια φωνή κραυγάζουν: ΚΥΠΡΟΣ 1974 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής, να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Ομιλία στην Τ. Ο. Δράμας με θέμα: 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Άλλη μια πετυχημένη ομιλία με θέμα «τουρκική εισβολή στην Κύπρο», πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 το απόγευμα, από τον συναγωνιστή Τσαπακίδη Κοσμά.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γραμματέας της Τοπικής μας, συναγωνιστής Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική και διεθνή επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στα επικίνδυνα παιχνίδια των φίλων της παγκοσμιοποίησης εις βάρος των λαών και των Εθνών. Στην Ελλάδα όμως τα βρήκαν δύσκολα, τόνισε ο συναγωνιστής, με μια ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να αντιστέκεται με όλες της τις δυνάμεις, πολεμώντας για την Ελευθερία του Έθνους μας, παρά τον συνεχή και αυξανόμενο πόλεμο εναντίων μας, τις παράνομες πολιτικές προφυλακίσεις, τους φόνους, την λάσπη των ΜΜΕ. Το ιερό Ελληνικό χώμα που ποτίστηκε με το αίμα ΗΡΩΩΝ, δεν το θυσιάζουμε στο βωμό της παγκοσμιοποίησης. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Τσαπακίδης Κοσμάς, ο οποίος ανέλυσε το χρονικό της εισβολής στην Κύπρο. Ήταν Σάββατο, 5 το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 όταν άρχισε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και  εφαρμόσθηκε το Σχέδιο «Αττίλας Ι» (από το όνομα του βασιλιά των Ούννων), κατά το οποίο τα τουρκικά πολεμικά πλοία αποβίβασαν στρατιωτικές δυνάμεις στην ακτή «Πέντε Μίλι» της Κερύνειας, με ταυτόχρονο βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Λευκωσίας, του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ και  άλλων εγκαταστάσεων από πολεμικά αεροσκάφη και ρίψη αλεξιπτωτιστών στον Τουρκικό θύλακα Λευκωσίας-Κερύνειας. Παρά την αναποφασιστικότητα και την απραξία των πολιτικών ηγεσιών Ελλάδος και Κύπρου, οι Αξιωματικοί και Οπλίτες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ πολέμησαν με απαράμιλλη ανδρεία, εντελώς ακάλυπτοι από πλευράς αεροπορικής υποστηρίξεως και κάτω από άνισες, σε όλους τους τομείς, συνθήκες. Τον «Αττίλα Ι» ακολούθησε ο «Αττίλας ΙΙ» στις 14 Αυγούστου στις 4.30 το πρωί (παρά της αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ περί κατάπαυσης του πυρός) μέχρι τις 17 Αυγούστου με αποτέλεσμα να καταληφθεί το 36,3% του Κυπριακού εδάφους, να πέσουν στα πεδία των μαχών 2.000 νεκροί (Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες) και να αγνοούνται ακόμη 1619. Ο συναγωνιστής υπενθύμισε ότι 40 χρόνια μετά τα πνεύματα των νεκρών ηρώων μας δεν βρίσκουν ανάπαυση και οι 1619 αγνοούμενοι (Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες) αποτελούν ντροπή και αίσχος για την υποκριτική Διεθνή Κοινότητα που δεν τόλμησε ΠΟΤΕ να ζητήσει εξηγήσεις από τους Μογγόλους εισβολείς της Ανατολής. Τον πόνο και την πίκρα του Κυπριακού λαού δεν μπορούν να τον νοιώσουν τα « παχύδερμα», οι «βολεμένοι», οι «διεθνιστές».

Το ζουν μόνο όσοι πολέμησαν, όσοι τραυματίστηκαν, όσοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και την πατρογονική τους εστία. Τέλος, ο συναγωνιστής  επισήμανε ότι ίσως φέτος να μην ηχήσουν οι σειρήνες, για να μη διαταραχθεί το “φιλικό” κλίμα στις σχέσεις μας με τους απογόνους των Μογγόλων,  όμως κάποτε όλοι θα δώσουν λόγο των πράξεών τους, επειδή “Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πάνθ’ ορά”. Η ομιλία  ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές και φίλους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Ο συναγωνιστής Δ. Βογιατζής αντικρούει την κακοστημένη προπαγάνδα της αριστεράς

Στις 15/07/2014 ο Γραμματέας της Τοπικής Καβάλας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Βογιατζής, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό αντικρούει την κακοστημένη προπαγάνδα της αριστεράς για τις δήθεν «συστημικές» κοινοβουλευτικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γίνεται αναφορά για την δήθεν στήριξη των εφοπλιστών, την Αγροτική Τράπεζα, την δήθεν υπεράσπιση του Λάτση και την λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-janthhs-dramas-kabalas#ixzz38MW1KOdm

Exit mobile version