Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στοιχεία ΣΟΚ: Ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας

Στοιχεία ΣΟΚ: Ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας

Όσα ψέματα και αν προπαγανδίζει η αντεθνική και αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά για τις δήθεν προσπάθειές της και τις ανύπαρκτες επιτυχίες στους νεφελώδεις στόχους της, η Αλήθεια συνθλίβει κυριολεκτικά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της.

Αυτή την φορά τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση του ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την ελληνική οικονομία, είναι τρομακτικά αλλά ταυτοχρόνως και διαφωτιστικά για τα έργα και τις ημέρες τόσο της κυβέρνησης Σαμαρά, όσο και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία αυτά, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρσι στο όριο της φτώχειας ανήλθε στο 34,6%, το οποίο μεταφράζεται σε 3.795.100 ανθρώπους, κάτι παραπάνω δηλαδή από 1 στους 3 Έλληνες! Το ποσοστό αυτό έχει συνεχή αυξητική τάση από το 2010 και το πρώτο μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013). Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, στο σύνολο 28 κρατών-μελών της ΕΕ, βρίσκονται μόνον η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Λετονία.

Είναι σίγουρο ότι το 34,6% του 2013 έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο έτος που διανύουμε και καταδεικνύει, με τον πιο τραγικό τρόπο, όχι απλώς την ανικανότητα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά την συνειδητή επιλογή της να μετατρέψει σταδιακά τον Ελληνικό Λαό σ’ ένα ασκέρι φτωχών, ανέργων και απελπισμένων ανθρώπων, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον.

Η οποιαδήποτε χρονική παράταση της κυβερνητικής θητείας των επικίνδυνων αυτών ανθρώπων προμηνύει νέα δεινά για την Πατρίδα και τον Λαό. Η πτώση της εν λόγω Λαομίσητης και εντολοδόχου κυβέρνησης, το συντομότερο δυνατόν, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/umnos-sthn-thrasuthta-apo-to-ethnos-kataggelloun-twra-to-pelateiako-kratos#ixzz38Ogcxc5Y

Exit mobile version