Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά την «Ελιά» και το «Ποτάμι», τώρα η… ΣΟΔΗΑ! Και που να σφίξουν κι οι ζέστες…

Μετά την «Ελιά» και το «Ποτάμι», τώρα η… ΣΟΔΗΑ! Και που να σφίξουν κι οι ζέστες…

Τα συντρίμμια του κομματικού τραγέλαφου της ΔΗΜΑΡ, αιωρούμενα από εδώ και από εκεί, προκαλούν γέλωτα στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να επιπλεύσουν, έστω και ως φελλοί, στο πολιτικό ναυάγιο της κεντροαριστεράς.

Με τη ΔΗΜΑΡ να αποτελεί στην ουσία ένα κόμμα-σφραγίδα, το οποίο αποκλείεται να φτάσει στις επόμενες εκλογές, οι βουλευτές της (νυν και πρώην) κοιτάζουν να σώσουν «το τομάρι τους», έστω και με ενέργειες που ταιριάζουν μόνο σε καλοκαιρινή θεατρική επιθεώρηση. Έτσι, λοιπόν, ο Γιάννης Πανούσης (ο οποίος μέχρι την στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό παραμένει στη ΔΗΜΑΡ) προανήγγειλε πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μορφώματος-ομπρέλας, το οποίο θα έχει τον «ευρηματικό» τίτλο ΣΟΔΗΑ…

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν τα αρχικά του εν λόγω εγχειρήματος (υποθετικά θα σημαίνει Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο), φαίνεται όμως ότι τα λογοπαίγνια δίνουν και παίρνουν στην απελπιστική κατάσταση της εγχώριας κεντροαριστεράς. «Ελιά», «Το Ποτάμι», πριν λίγο καιρό, ΣΟΔΗΑ τώρα, όπως υποστηρίζει ο… γίγας της πολιτικής ζωής του Τύπου, Πανούσης, και αύριο ποιος ξέρει τι πρόκειται να σκαρφιστεί κάποιο άλλο δαιμόνιο μυαλό της αριστεράς.

Ίσως ο τίτλος ΣΟΔΑ να ταίριαζε καλύτερα στα «ορφανά» της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να «χωνέψουν» την πλήρη εξαφάνισή τους από τον πολιτικό χάρτη της Χώρας στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Πάντως, ο Πανούσης με την «πρωτοποριακή» αυτή πρόταση θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει «την αγκαλιά» για ένα ευρύτερο κεντροαριστερό σχήμα, το οποίο θα επιζήσει μετά τις επόμενες εκλογές με την ελπίδα να αποτελέσει κι αυτό μέρος του διευρυμένου κυβερνητικού συνασπισμού που θα προκύψει.

Στο άγονο και ξερό έδαφος, όμως, της ΔΗΜΑΡ, καμία «σοδιά» δεν πρόκειται να καρποφορήσει, καθώς οι παριστάνοντες τους «γεωργούς» δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα επιτυχίας. Αλλά όσο πλησιάζουμε στον Αύγουστο και «σφίγγουν οι ζέστες», ο κάθε αποτυχημένος δικαιούται να κάνει «όνειρα θερινής νυκτός».

Γιώργος Μάστορας

ΥΓ. Ήδη ξεκίνησαν τα πανηγύρια για το νέο κόμμα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/meta-thn-elia-kai-to-potami-twra-h-sodha-kai-pou-na-sfijoun-ki-oi-zestes#ixzz38qGhi9KK

Exit mobile version