Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο Παρίσι το επόμενο ραντεβού με την τρόικα: Υπό τον φόβο της λαϊκής κατακραυγής και με φόντο πρόωρες εκλογές

Στο Παρίσι το επόμενο ραντεβού με την τρόικα: Υπό τον φόβο της λαϊκής κατακραυγής και με φόντο πρόωρες εκλογές

Επισήμως η κυβέρνηση συμφώνησε να συναντηθεί με την τρόικα στις αρχές Σεπτεμβρίου για την επόμενη αξιολόγηση, για την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ. Η συνάντηση, όμως, αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αλλά στο Παρίσι. Ο επίσημος λόγος αυτής της ξαφνικής αλλαγής ήταν η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης. Δηλαδή ο Σαμαράς, επισήμως, αρνείται να συναντήσει τους τροϊκανούς στην Αθήνα, γιατί τον «κράζει» ο κοσμάκης. Η δικαιολογία, βεβαίως, είναι φαιδρή, αφού ο κόσμος έτσι και αλλιώς έχει πλήρως απαξιωμένο τον Σαμαρά, ο οποίος συντηρείται δημοσκοπικά, μόνο και μόνο επειδή αντίπαλός του είναι ο εξίσου φαιδρός Τσίπρας.

Με φόντο την έκθεση του αρμοδίου Γραφείου της Βουλής, όμως, ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει πολύ περισσότερα εμπόδια από όσα ομολογεί. Έρχεται ολοταχώς ένα νέο μνημόνιο που αναγκαστικώς θα φέρει μαζί του νέα επαίσχυντα μέτρα εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Αυτό είναι που θέλει να αντιμετωπίσει πολιτικώς ο Σαμαράς. Γνωρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αντέξει ένα νέο μνημόνιο και εν τέλει θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως δεν είναι αυτό που τον απασχολεί, αλλά οι φυγόκεντρες τάσεις που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο το νέο «πρόγραμμα».

Ο Σαμαράς έχει έντονα εσωκομματικά προβλήματα. Ο διορισμός του επιτρόπου στην Κομισιόν του επέτρεψε να κλείσει προσωρινά ένα από τα μέτωπα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει διότι ο Αβραμόπουλος δεν είναι καθόλου χαρούμενος με τις εξελίξεις και ακόμα δεν έχει φύγει για Βρυξέλλες.Από την άλλη μεριά η Μπακογιάννη είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει να κινεί διαδικασίες, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να καταστρέψει οριστικά τον Σαμαρά. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, λοιπόν, για τον Σαμαρά, ο οποίος έχει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό για τους ξένους αφέντες του.

Έτσι δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε στημένο «ατύχημα» τον Σεπτέμβριο, ώστε να οδηγηθεί σε μία «αντιμνημονιακή» προεκλογική εκστρατεία, την οποία θεωρεί τον μόνο τρόπο για να μην καταρρεύσει. Βέβαια δεν πρόκειται να εννοεί ούτε λέξη από αυτά που θα λέει, αλλά αυτό είναι σύνηθες για τον ψεύτη Σαμαρά. Θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να λάβει ξανά λαϊκή εντολή, προκειμένου να συνεχίσει την γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sto-parisi-to-epomeno-rantebou-me-thn-troika-upo-ton-fobo-ths-laikhs-katakr#ixzz38rIRJrIj

Exit mobile version