Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με τα λεφτά του Ελληνικού Λαού εξυπηρετήσεις στους ξένους: Αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Με τα λεφτά του Ελληνικού Λαού εξυπηρετήσεις στους ξένους: Αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Εξαιρετικά αποκαλυπτικός υπήρξε ο κατηγορούμενος για τις μίζες στα εξοπλιστικά, Αλέξανδρος Αβατάγγελος, στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Θυμίζουμε ότι ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος ήταν ένας μονάχα από τα πολλά στελέχη που κατηγορήθηκαν για τις μίζες στα εξοπλιστικά και αφέθηκε ελεύθερος παρότι παραδέχτηκε προμήθειες μιζών προς κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο εν λόγω είχε συλληφθεί για παραβίαση περιοριστικών όρων και προφυλακίστηκε, αλλά εν τέλει αφέθηκε και πάλι ελεύθερος με εγγυοδοσία, γεγονός που σκανδάλισε ολόκληρο τον νομικό κόσμο, αφού αφέθηκε ελεύθερος παρότι είναι προφανώς ύποπτος φυγής.

Ο Αβατάγγελος σημειώνει στην συνέντευξη του πως πάντα η αγορά οπλικών συστημάτων ήταν πολιτική απόφαση, που κίνητρο της είχε την εξυπηρέτηση ξένων πολιτικών συμφερόντων και όχι την αναγκαιότητα των οπλικών συστημάτων. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μέχρι την αλλαγή της χιλιετίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διέθεταν πολλά χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα και η Ελλάδα πριν από την βαθιά οικονομική της κρίση ήταν ένας ιδιαίτερα καλός πελάτης. Η ελληνική κυβέρνηση αγόραζε πολύ και ευχαρίστως σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Οι αποφάσεις σπάνια είχαν να κάνουν με τα πλεονεκτήματα ενός οπλικού συστήματος. Στη συμφωνία των υποβρυχίων, για παράδειγμα, η δουλειά του Αβατάγγελου ήταν την παραγγελία να την πάρει το ναυπηγείο του Κιέλου και όχι ο κατά πολύ φθηνότερος γαλλικός ανταγωνιστής».

Ερχόμενος επί του καυτού ζητήματος των υποβρυχίων ο Αβατάγγελος πρόσθεσε ότι: «Η αγορά όπλων είναι πάντα πολιτική απόφαση: H Ελλάδα αγόρασε υποβρύχια για να μπούμε στο ευρώ. Το 80% πήγε για αυτό το σκοπό. Στην Αθήνα τότε στην κυβέρνηση ήταν ο σοσιαλιστής Κώστας Σημίτης και στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η παραγγελία των υποβρυχίων ήταν σημαντική για την HDW και για την εκλογική περιφέρεια του SPD στο Bορρά».

Κοινώς ο Σημίτης έκανε χάρη τότε στον υπάλληλο των Ρόθτσιλντ, Σρέντερ, δίνοντας του μία παραγγελία που θα αναζωογονούσε την HDW και το κόμμα του στην Βόρεια Γερμανία. Οι υπερκοστολογήσεις και οι λοιπές λαμογιές ήταν μονάχα ένα λιθαράκι στο ψηφιδωτό της διαφθοράς και της ξενοδουλείας των εγχώριων υποτακτικών, οι οποίοι ξόδευαν αφειδώς το χρήμα των Ελλήνων για να έχουν προσωπικά ανταλλάγματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/me-ta-lefta-tou-ellhnikou-laou-ejuphrethseis-stous-jenous-apokalupseis-gia#ixzz38s8hqoSt

Exit mobile version