Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σαμαράς υπέγραψε το πολιτικό του τέλος με το άδειασμα της Ντόρας: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Ο Σαμαράς υπέγραψε το πολιτικό του τέλος με το άδειασμα της Ντόρας: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

Την τελευταία πράξη του σύντομου πολιτικού βίου στον πρωθυπουργικό θώκο υπέγραψε ο Σαμαράς με το να ρίξει το γάντι στην Ντόρα στην μάχη της διαδοχής.

Το ιστορικό χαμηλό που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία μετά την σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής και την αθρόα διαρροή ψήφων προς το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα σε συνδυασμό με την απώλεια της πρωτιάς από τον ανύπαρκτο Τσίπρα σηματοδοτούν την αναγκαστική αλλαγή ηγεσίας στην ψοφοδεξιά.

Η επιλογή Σαμαρά να αδειάσει την Ντόρα, επιλέγοντας τον Αβραμόπουλο για επίτροπο αντί της Μπακογιάννη, και να αναζωπυρώσει το εσωκομματικό μέτωπο είναι κατ΄ ουσίαν κίνηση παραδοχής ήττας. Μπορεί η αποστολή Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες να τον απαλλάσσει από έναν φιλόδοξο δελφίνο, αλλά από την άλλη αφήνει όλο το πεδίο ανοιχτό σε Μητσοτακικούς και Καραμανλικούς να ανατρέψουν τον αποτυχημένο και αποστάτη πρόεδρο.

Δεν είναι μυστικό πως η Ντόρα Μπακογιάννη ροκάνιζε ακόμα και πριν την αποτυχία των ευρωεκλογών την καρέκλα του Σαμαρά, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση της παράταξης. Μετά τις ευρωεκλογές δεν θέλησε να προχωρήσει σε ευθεία αμφισβήτηση, αλλά ανέμενε αναβάθμισή της είτε μέσω του ανασχηματισμού είτε μέσω της επιλογής της ως επιτρόπου.

Τελικά ο Σαμαράς, καθοδηγούμενος και από τον πραγματικό πρόεδρο της συγκυβέρνησης Βενιζέλο, την άδειασε κανονικά και προτίμησε να έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί της, παρόλο που αυτή διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως: “Θα ήταν για αυτήν μια τιμητική θέση η θέση της επιτρόπου“.

Η απάντηση της Ντόρας στην πρόκληση Σαμαρά ήταν λιτή και σαφής: “Ραντεβού τον Σεπτέμβρη“! Είναι σαφές πως οι διαδικασίες διαδοχής έχουν ξεκινήσει κι αν διεξαχθούν, καθώς όλα δείχνουν υπό το βάρος των εξελίξεων, εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, αυτή θα είναι η τελευταία αναμέτρηση στην οποία θα ηγείται ο προδότης Σαμαράς.

Μην θεωρήσετε απίθανο η Νέα Δημοκρατία να κατέβει στις εκλογές με πρόεδρο την Ντόρα, με αλλαγή προέδρου δηλαδή λίγο πριν την πανωλεθρία, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2004 που ο Σημίτης παρέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου για να διαχειριστεί την ήττα.

Και μετά τις εκλογές με χαμένη την ΝΔ, αλλά με πρόεδρο την κεντρώα Ντόρα ανοίγει ακόμα πιο εύκολα ο δρόμος για την μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – Σύριζα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-samaras-upegrapse-to-politiko-tou-telos-me-to-adeiasma-ths-ntoras-rantebo#ixzz38t4SzKOW

Exit mobile version