Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Η κυβέρνηση επιβραβεύει τους γιατρούς με τα “φακελάκια” αθωώνοντάς τους!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον άδικο χαμό του καρδιοπαθούς στον Ευαγγελισμό, ο οποίος καθυστέρησε να εγχειριστεί γιατί δεν είχε χρήματα να πληρώσει το απαιτούμενο “φακελάκι” άλλο ένα περιστατικό με επίορκο γιατρό πήρε το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011. Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών του ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014. Απ’ ότι φαίνεται τα πειθαρχικά συμβούλια «ρίχνουν στα μαλακά» ακόμα και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι. Παρά τις δεκάδες καταγγελίες  για χρηματισμό γιατρών, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης την τελευταία διετία έχουν ασκηθεί μόνο 12 ποινικές διώξεις.

Κοινό μυστικό στους ιατρικούς κύκλους αποτελεί το γεγονός ότι στα συρτάρια του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου γιατρών του υπουργείου Υγείας, βρίσκονται ξεχασμένες εδώ και πάνω από δύο χρόνια υποθέσεις παραπομπής για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Μεταξύ αυτών και το γνωστό «φακελάκι» 24 επίορκων χειρουργών του ΕΣΥ και μελών ΔΕΠ. Είναι πασιφανές ότι όσο πιο μεγάλη είναι η θέση του γιατρού τόσο πιο εύκολα αθωώνεται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Εκεί στο Υπουργείο Υγείας, ή δεν έχουν εικόνα τι συμβαίνει με τους επίορκους γιατρούς και τα φακελάκια ή μάλλον κάνουν τα στραβά μάτια, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως επίορκος γιατρός, όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά μετακινήθηκε και τοποθετήθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Στο φάκελό του, ωστόσο, έχει καταδικαστική απόφαση, που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και κρίθηκε οριστικά. Φαίνεται, όμως, ότι για τον ίδιο, όπως και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις, τα περί απολύσεων από το Δημόσιο δεν ισχύουν. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-h-kubernhsh-epibrabeuei-tous-giatrous-me-ta-fakelakia-athww#ixzz38vyRkNw9

Exit mobile version