Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προαναγγελία συνεργασίας με ΝΔ και Καρατζαφέρη. “Ξέχασε” τι έλεγε για Σαμαρά τόσο καιρό

Συνηθισμένος στις κωλοτούμπες ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανοίγει ξανά τον δρόμο για την επιστροφή του στην ΝΔ, ακόμη κι αν αυτή θα γίνει με έμμεσο τρόπο. Ο ίδιος σε πρόσφατη δήλωσή του υποστηρίζει ότι «ο Καρατζαφέρης δεν επιστρέφει στη ΝΔ», αμέσως μετά όμως φροντίζει να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί, λέγοντας ότι «δεν επιστρέφει». «Σε συνεργασία και συνύπαρξη είμαι ανοιχτός» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «είμαι ανοιχτός σε διάλογο, αλλά όχι προαποφασισμένο».

Είναι σαφές ότι ο Καρατζαφέρης γνέφει το μάτι στον Σαμαρά για σύζευξη των συμφερόντων τους. Εξάλλου, το ίδιο είχε σχεδιαστεί και μετά τις πρώτες εκλογές του Μαΐου του 2012, ενόψει εκείνων του Ιουνίου, αλλά η συζήτηση δεν προχώρησε τότε, καθώς φαίνεται ότι τα «ανταλλάγματα» που ζήταγε ο Καρατζαφέρης από τον Σαμαρά παραήταν πολλά για τα (πολιτικά) κυβικά του. Είναι λογικό να υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ότι αυτός και το κόμμα του δεν επιστρέφουν στη ΝΔ. Δεν υπάρχει λόγος, άλλωστε.

Ο «χέρι -χέρι» θα κρατήσει τυπικά το κομματικό του μαγαζάκι, βαφτίζοντας την προσχώρηση ως συνεργασία, για να μπορεί να κρατεί «μια πισινή» για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις. Εννοείται ότι αυτή η «συνεργασία» θα γίνει κατά την διάρκεια των εκλογών και όχι μετέπειτα, καθώς ο Καρατζαφέρης γνωρίζει ότι το 2,7% των ευρωεκλογών είναι μια στιγμιαία ψευδαίσθηση και ότι στις εθνικές εκλογές και στις συνθήκες πόλωσης που θα δημιουργηθούν το συνονθύλευμα του οποίου προεδρεύει δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσει το 1%.

Αυτή είναι η μοίρα των κομμάτων – «κομητών» χωρίς κρυστάλλινη ιδεολογία, που πατάνε πάνω στα θολά νερά της συστημικής πολιτικής και στις εξαρτήσεις τους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Λίγο πριν την κήρυξη των πρόωρων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ο Σαμαράς θα καλέσει «πανστρατιά» της κεντροδεξιάς, στην οποία ο Καρατζαφέρης θα δώσει «το παρών», ως «απλός στρατιώτης» (καθώς τα «ανταλλάγματα», συμφωνηθέντα αυτή την φορά, θα δοθούν κάτω από το τραπέζι). Και να σκεφτεί κανείς ότι ο μετατρέψας την κωλοτούμπα στην απόλυτη πρακτική εφαρμογή Καρατζαφέρης παρουσιαζόταν από κάποιους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως ο… γνήσιος εκφραστής του πατριωτικού χώρου στην Ελλάδα. Ύστερα, ήρθε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το παραμύθι του Καρατζαφέρη τελείωσε, οι βουλευτές του τον παράτησαν σύξυλο για να σώσουν το πολιτικό τους μέλλον, αλλά τουλάχιστον του έμεινε ο Αϊβαλιώτης. Κάτι είναι κι αυτό…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proanaggelia-sunergasias-me-nd-kai-karatzaferh.-jechase-ti-elege-gia-samara#ixzz39F2IO7rL

Exit mobile version