Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

xamail-letter__article

 

Σήμερα το μόνο που έχει ιστορική σημασία είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών ενός φωτισμένου ανθρώπου, του Ιωάννη Μεταξά, που οδήγησε την Ελλάδα στη δόξα του Έπους του ΄40 και συνέβαλε αποφασιστικά στην τελική νίκη κατά του Άξονα. Στις 4 Αυγούστου του 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς διέλυσε τη Βουλή εγκαθιστώντας στην Χώρα δικτατορία. Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτό δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε το γεγονός ότι ο Μεταξάς ήταν εκείνος που προετοίμασε με μεγάλη επιτυχία ότι αργότερα έδωσε απέραντη δόξα στην Ελλάδα. Η προστασία των εργατών από τα ατυχήματα, η θέσπιση ωραρίου εργασίας, η αργία της Κυριακής, η απαγόρευση της παιδικής εργασίας, η ασφάλιση του εργαζομένου, η υγιεινή διαβίωση του στο χώρο εργασίας, η ενίσχυση των αδυνάτων οικονομικά και κοινωνικά, έπρεπε να εφαρμοστεί αμέσως.Δόθηκαν ατομικά βιβλιάρια υγείας για τους εργάτες και οργανώθηκαν ιατρεία σε όλη την επικράτεια για δωρεάν παρακολούθηση της υγείας των εγκύων γυναικών. Έγιναν επιθεωρήσεις στους τόπους εργασίας, για την σωστή εφαρμογή των μέτρων. Οργανώθηκαν συσσίτια για τα παιδιά και οικοδομήθηκαν κατοικίες για τη στέγαση των προσφύγων.Με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, η οικονομία εξυγιάνθηκε με επιτυχημένα μέτρα. Πολλά από τα δεδομένα της ζωής μας που αποκαλούμε δικαιώματα, καθορίζουν τις υποχρεώσεις και την πορεία μας μέσα στην κοινωνία! Γνωρίζουμε όμως πότε και από ποιόν άνθρωπο επιτεύχθηκαν μερικές από τις πιο βασικές διεκδικήσεις… Γνωρίζουμε από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω …

• Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.

• Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

• Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.

• Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

• Ιδρύεται το ΙΚΑ.

• Ιδρύεται η Εργατική Εστία.

• Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.

• Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.

• Καθιερώνεται η άδεια μετ’ αποδοχών.

• Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.

• Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
• Η ανεργία εξαφανίζεται.

• Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.

• Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.

• Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας. Και όμως όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια τετραετία από έναν πρωθυπουργό και μάλιστα Έλληνα, τον Ιωάννη Μεταξά και για την ακρίβεια, επί δικτατορίας Ιωάννη Μεταξά. Αυξήθηκαν τα κέρδη των αγροτών και δόθηκαν οι προϋποθέσεις για να βελτιωθεί η θέση όσων είχαν αγροτικά χρέη. Παράλληλα αυξήθηκαν και οι επενδύσεις αφού από το 1936 έως το 1938 αναπτύχθηκαν 567 βιομηχανίες! Σημαντικό είναι και ένα άλλο γεγονός: Το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας στη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique και αντιμετώπισε το Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης. Στο υπόμνημα τότε η Χώρα μας απολογούμενη είχε επισημάνει ότι: «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος είναι ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Γι’ αυτό, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή….». Αργότερα αναφερόμενη γενικά σε όλα τα Κράτη είχε δηλώσει συμπληρωματικά: «….Όταν μια Κυβέρνηση καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πληρωμή του χρέους και στην εξασφάλιση για το Λαό κατάλληλης διοικήσεως, εγγυημένων συνθηκών για ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη,πρέπει να επιλέξει το δεύτερο. Το Καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών. Από κανένα Κράτος δεν μπορεί να απαιτηθεί η εκπλήρωση, μερική ή ολική των χρηματικών του υποχρεώσεων θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του με συνέπεια την αποδιοργάνωση της χώρας … …..». Με αυτά τα τόσο σωστά επιχειρήματα το Διεθνές Δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό προηγούμενο, πάνω στο οποίο βασίσθηκε και το 2003 ανάλογη ευνοϊκή απόφαση για την Αργεντινή. Αυτός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς! Ο φωτισμένος Ηγέτης, που ο αμερόληπτος κριτής θα τον κατατάξει στις μεγάλες μορφές του Έθνους. Είναι αυτός που προετοίμασε σχολαστικά την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει δύο «Αυτοκρατορίες» και βροντοφώνησε εκ μέρους όλου του Ελληνικού Λαού το ΟΧΙ. Τέλος, είναι εκείνος που εκτίμησε σωστά την κατάσταση και προσπάθησε να αποτρέψει την τέλεση του μεγαλύτερου εθνικού σφάλματος, της Μικρασιατικής Εκστρατείας που επιτάχυνε τον εθνικό ξεριζωμό, δημιούργησε χιλιάδες θύματα, και τέτοια δυστυχία τόσων και τόσων ομογενών μας. Μήπως τελικά πρέπει να λυπάται κανείς για την “Δημοκρατία” μας εν έτει 2012, για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος και αυτών που το υπηρετούν …Για όλα αυτά και άλλα πολλά θα μείνει στην ιστορία σαν τον μεγαλύτερη φυσιογνωμία της νεότερης ιστορίας, και το όνομα του στα χρυσά γράμματα των ανθρώπων που αγάπησαν αυτή την ΔΥΣΤΥΧΗ χωρά!

Ε. Χ

Η οπερέτα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου – Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Όλο το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας είναι διεφθαρμένο απο την κορυφή έως τα νύχια. Παράδειγμα νέο ο Υφυπουργός Παιδείας κος Κουκοδήμος ο οποίος προκαλεί με τις πρόσφατες δηλώσεις του διότι στην ουσία όλοι τους είναι “κύμβαλα αλαλάζοντα” κενοί περιεχομένου παρά τις κατά περίπτωση αθλητικές τους επιδόσεις. Ο συγκεκριμένος “κύριος” κατορθώνει να εισπράττει έξτρα προσωπικά εισοδήματα από συνεργάτες του που τους διορίζει σε επιτροπές και του αποδίδουν ένα σημαντικό κλάσμα των αμοιβών τους. Εκβιασμός, δωροληψία, όπως και να το χαρακτηρίσει κάποιος η ουσία είναι ότι αυτό το κράτος δεν έχει προοπτική επιβίωσης όταν συνεχίζεται η λογική της αρπαχτής από όλους. Μόνη ελπίδα η ριζοσπαστική αντίληψη της Χρυσής Αυγής με την πειθαρχία που την διακρίνει σε ζητήματα ηθικής τάξεως.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ.
Αλέξιος

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ο Βενιζέλος «ιδιωτικοποίησε» την Εθνική μας Κυριαρχία

Δεν συνηθίζω την περιπαικτική φρασεολολογία σ’ ό,τι αφορά τα ονόματα των ανθρώπων. Δείγμα το θεωρούσα ανέκαθεν ελλείψεως αυτού που στην καθομιλουμένην αποκαλείται στοιχειώδης, υπό πάντων, ευγένεια. Ούτε με το του αγροφύλακος επάγγελμα έχω προηγούμενα, ένθερμος είμαι δε υποστηρικτής της επανιδρύσεως της αγροφυλακής, εν τω κράτει. Αλλά πώς να σ’ αφήσει …ν’ αγιάσεις ο Δραγασάκης ; Είναι αληθές πως διαστροφικώτατα, συχνάκις λειτουργεί η ανάθεσις …εξουσίας σε πλείστους των νεοελλήνων, κωμικοτραγικώτατα περιστατικά αναδεικνύουσα. Και, δυστυχώς, ο “δραγάτης” (γνωστός και ως “αμπελικός”, ένεκα της φυλάξεως των αμπέλων) και αγροφύλαξ κατά το γλωσσικώς τυπικώτερον, ομοίως ως τυπικώτατον δείγμα άκομψης εξουσιαστικής συμπεριφοράς (έναντι των φορολογουμένων προς αμοιβήν του ιδίου πολιτών), παραμένει εις την ανάμνησιν των παλαιοτέρων. Πώς λοιπόν, του ονόματος του κατά περίστασιν εκτελούντος καθήκοντα προεδρεύοντος Δραγασάκη το άκουσμα, ένεκα πάντα της συμπεριφοράς προς τους συναγωνιστές βουλευτές (ψευδολογούντος την ιδίου και την αυτού αυθάδειαν εις τους άλλους αποδίδοντος) να μην σε παραπέμπει εις την (των αναλογιών πάντοτε τηρουμένων), συπεριφοράν του “δραγάτη” ; Και, ειδικώς, του αναιδούς εκείνου συγχωριανού, που άμα τη αναθέσει καθηκόντων “δραγάτου”, ευκαιρίαν ευρίσκει τας προσωπικάς αυτού διαφοράς προς όφελος του ιδίου να επιλύσει, την “θέσιν” αυτού καταχρώμενος. Ομοίως, ως τοιαύτης ποιότητος “δραγάτης” ο κ. Δραγασάκης, καθ’ έξιν και κατ’ εξακολούθησιν, φέρεται, στις ελληνικές καλένδες την (προσήκουσαν εις τον προεδρεύοντα) αμεροληψίαν παραπέμπων και μεροληπτικώς την κομματικήν του ΣΥΡΙΖΑ τακτικήν έναντι των βουλευτών μας, εφαρμόζων, καταχρώμενος την αντιπροεδρίαν. “Δραγάτης” και τίποτε περισσότερον…

Οδυσσέας Πατεράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-trith-5-augoustou-2014#ixzz39Szb7HLg

Exit mobile version