Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Γιούνκερ, το ποδόσφαιρο και η Ελλάδα

Ο Γιούνκερ, το ποδόσφαιρο και η Ελλάδα

Ορεξάτος, απ΄όλες τις απόψεις, ήρθε στην Χώρα μας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να «σώσει» την Ελλάδα από τη  έξοδο από το ευρώ, ανεξαρτήτως φυσικά από το κόστος που θα έχει αυτό προς τον Ελληνικό Λαό. Με τα λεγόμενά του προανήγγειλε συνέχεια της λιτότητας, λέγοντας ότι «Δεν είπα ότι η δημοσιονομική αυστηρότητα έφτασε στο τέλος της. Θα παραμείνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης». Θέλοντας, μάλιστα, να κάνει και μια σύνδεση με το ποδόσφαιρο ο Γιούνκερ είπε, δανειζόμενος μια φράση του Ζισκάρ ντ΄Εστέν, «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στην Β΄ Εθνική».

Μιας και ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν και εντολέας του Σαμαρά θέλει να απευθύνει την όποια άποψή του για την Πατρίδα μας με ποδοσφαιρικούς όρους ας τον ενημερώσουμε ότι ένα Έθνος όπως η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί να παίζει στην Β΄ Εθνική, αλλά ούτε μπορεί να αρκείται σε μια τυπική συμμετοχή στην Α΄ Εθνική, όπου απλώς θα συμπληρώνει το πρωτάθλημα. Ο ρόλος της πρέπει να είναι πάντοτε πρωταγωνιστικός, διεκδικώντας σε μόνιμη βάση το πρωτάθλημα και όχι να μετατραπεί σε «φτωχό συγγενή» του ποδοσφαίρου.

Ο Σαμαράς, όμως, μαζί με τους προκατόχους του, ως «προπονητές», οδήγησαν την Ελλάδα όχι απλώς στην Β΄ Εθνική, αλλά στα τοπικά πρωταθλήματα. Η ανυποληψία, η παρακμή και ο διασυρμός έγιναν, δυστυχώς, αναπόσπαστα μέρη της Ελλάδος, η οποία μπορεί με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να τα πηγαίνει εξαιρετικά, εδώ και κάτι παραπάνω από μια δεκαετία, εις ό,τι αφορά όμως τις «ποδοσφαιρικές» ικανότητες της κυβερνητικής ομάδας έχουμε καταντήσει ο καρπαζοεισπράκτορας και ο μόνιμα ηττημένος στο τερέν της πολιτικής αντιπαράθεσης των Ευρωπαϊκών κρατών.

Επομένως, στην περίπτωσή μας, τόσο ο προπονητής (Σαμαράς) όσο και οι παίχτες (υπουργοί) πρέπει να απολυθούν άμεσα, για να σταματήσουν οι συνεχιζόμενοι υποβιβασμοί.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-giounker-to-podosfairo-kai-h-ellada#ixzz39WFUVNpX

Exit mobile version