Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέρασε η σκανδαλώδης τροπολογία για τα ΜΜΕ χωρίς την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

Πέρασε η σκανδαλώδης τροπολογία για τα ΜΜΕ χωρίς την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

Με τις ψήφους Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που αφορά τις συγχωνεύσεις των Μέσων Ενημέρωσης.

Μάλιστα το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ομολόγησε πως δεν πρόλαβε καν να συντάξει την -από το Σύνταγμα προβλεπόμενη- έκθεσή του!

Ενδεικτικό της βιασύνης και της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση πέρασε την τροπολογία είναι η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου εκτός από τις γενικές διαπιστώσεις καταγράφεται η απόλυτη ομολογία για τη σκανδαλώδη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, καθώς τονίζονται κατά λέξη τα εξής: «Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων».

Σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ.2 του Συντάγματος, μια τέτοια έκθεση οφείλει να συνοδεύει κάθε νομοσχέδιο ή τροπολογία που καταθέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση. Ο λόγος; Να γνωρίζει το κοινοβούλιο τις οικονομικές επιπτώσεις όσων καλείται να υπερψηφίσει.

Όμως ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με “δημοκρατικές διαδικασίες” είπε ότι έκθεση του ΓΛΚ τυπικά υπάρχει, άρα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει κώλυμα και τελικά υπερψηφίστηκε με τις ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Στην ουσία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ομολόγησε ότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και επιτελεία Μπόμπολα – ΔΟΛ επεξεργάστηκαν και συνέταξαν την τροπολογία.

Τελικά η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων πάντα πιστή στα κελεύσματα των νταβατζήδων της ενημέρωσης, πέρασε την (ν)τροπολογία με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να τηρήσει ούτε τα προσχήματα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/perase-h-skandalwdhs-tropologia-gia-ta-mme-chwris-thn-ekthesh-tou-genikou-l#ixzz39XRe4eJ9

Exit mobile version