Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λένε ότι «διώχνουν» την τρόικα, αλλά ετοιμάζουν νέο μνημόνιο

Λένε ότι «διώχνουν» την τρόικα, αλλά ετοιμάζουν νέο μνημόνιο

Πίσω από τις φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ώρες για διάλυση της τρόικας κρύβεται η συνέχιση της λιτότητας, καθώς ένα νέο μνημόνιο 6 ετών βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Οι Βρυξέλλες φαίνεται ότι εξετάζουν την διάλυση της τρόικας που εποπτεύει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτρέψουν στην Αθήνα να προωθήσει το δικό της σχέδιο για την υποτιθέμενη τόνωση της οικονομίας. Την «αστυνόμευση» της τρόικας θα αντικαταστήσει ειδική ομάδα δράσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα διενεργεί εξαμηνιαίους ελέγχους και όχι τριμηνιαίους όπως σήμερα, στην περίπτωση που η Χώρα μας δεν χρειαστεί νέα κεφάλαια. Σε αντάλλαγμα, η Αθήνα θα δεσμευτεί σε εξαετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και όταν επιτυγχάνει τα ορόσημα που θα της έχουν τεθεί θα εξασφαλίζει ελάφρυνση χρέους με κάποια μορφή, όπως για παράδειγμα την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ισχυόντων δανείων, αντί για την προσφορά νέων δανείων.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι ακόμη κι αν η τρόικα αποτελέσει παρελθόν το μνημόνιο και οι συνέπειές του θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη Πατρίδα και τον Λαό. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης είναι πολύ πιθανόν να θελήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός, αγνοώντας επιδεικτικά την ουσία. Το ότι, δηλαδή, η σκληρή λιτότητα, που έχει αφυδατώσει πλήρως  τους Έλληνες, και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Πατρίδος μας θα συνεχιστούν κανονικά. Πίσω, επομένως, από τους ενδεχόμενους διθυράμβους των κυβερνητικών παπαγάλων για «εκδίωξη της τρόικας» κρύβεται η τραγική αλήθεια της διαιώνισης της πολιτικής και οικονομικής κατοχής της Χώρας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/diwchnoun-thn-troika-alla-etoimazoun-neo-mnhmonio#ixzz39XoFc5U6

Exit mobile version