Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αβάσταχτη γελοιότητα του βουλευτή – συνδικαλιστή με τα ασφαλιστικά ταμεία των ένστολων

Η αβάσταχτη γελοιότητα του βουλευτή - συνδικαλιστή με τα ασφαλιστικά ταμεία των ένστολων

Το πόσο σαλτιμπάγκος μπορεί να είναι ένας βουλευτής της συγκυβέρνησης είναι γνωστό τοις πάσι. Το πόσο σαλτιμπάγκος μπορεί να είναι ένας συνδικαλιστής το έχουμε δει στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και η πρόσφατη ιστορία με την «ταχυδρομική» κομπίνα που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. μόνο ως επιβεβαίωση μπορεί να λειτουργήσει.

Ερχόμενοι στην είδηση που αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση του παραπάνω κανόνα, οφείλουμε να θίξουμε ένα περιστατικό πέριξ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα της διάταξης περί των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων. Ως γνωστόν η εν λόγω διάταξη προκάλεσε την υποκριτική μήνη των συνδικαλιστικών οργάνων των ένστολων, με τον συνδικαλιστή των Αξιωματικών της Αστυνομίας να αποκαλεί «νταβατζή» το υπουργείο οικονομικών.

Εν τέλει η διάταξη ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές της ΝΔ, όμως εδώ υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο αξίζει σχολιασμού. Διαβάζουμε, λοιπόν, στον τύπο ότι ο Βουλευτής της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδης, ο οποίος πέρα από βουλευτής υπήρξε επί καιρό συνδικαλιστής της αστυνομίας, ζήτησε την αντικατάσταση του, προκειμένου να μην αναγκαστεί να υπερψηφίσει την εν λόγω διάταξη, αλλά παραλλήλως να μην διακυβευτεί η υπερψήφιση της διατάξεως.

Δηλαδή, ο Κυριαζίδης ήθελε να περάσει η διάταξη, αλλά δεν έπρεπε να φαίνεται η υπογραφή του. Έτσι έβαλε στην θέση του έναν άλλο βουλευτή της συγκυβέρνησης, ο οποίος δεν θα είχε πρόβλημα να ψηφίσει. Με αυτόν τον τρόπο ο Κυριαζίδης νομίζει ότι θα μπορεί να απευθύνει τον λόγο στους συναδέλφους του, χωρίς τον φόβο απρόσμενων οπωροκηπευτικών, γιατί θα τους λέει ότι ο ίδιος ουδέποτε υπέγραψε την εν λόγω διάταξη.

Προφάσεις εν αμαρτίαις, φυσικά, αφού το μόνο που έκανε ο Κυριαζίδης ήταν να κρυφτεί πίσω από την δυνατότητα των κομμάτων να μεταβάλλουν κατά το δοκούν τα πρόσωπα που απαρτίζουν το θερινό τους τμήμα. Όμως ο κόσμος και οι ένστολοι εν προκειμένω δεν «τρώνε κουτόχορτο». 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-abastachth-geloiothta-tou-bouleuth-sundikalisth-me-ta-asfalistika-tameia#ixzz39iJ3SeID

Exit mobile version