Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Δεν κάλεσα δημοσιογράφους ως μάρτυρες υπερασπίσεως” – Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

“Δεν κάλεσα δημοσιογράφους ως μάρτυρες υπερασπίσεως” - Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Δήλωση του Ν.Γ.Μιχαλοκιάκου, Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής για την κλήση ως μαρτύρων «υπερασπίσεως» των δημοσιογράφων κ.κ. Κουρή, Παυλόπουλου, Θεοδωράκη:

“Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα του Τύπου ότι οι ανακρίτριες κάλεσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπερασπίσεως τους ως άνω γνωστούς δημοσιογράφους. Ουδέποτε κατέθεσα αίτημα σχετικό, αντίθετα κατέθεσα αίτημα να καταθέσουν 12 άτομα ως μάρτυρες υπερασπίσεως, αίτημα το οποίο αυθαίρετα απέρριψαν οι ανακρίτριες και κάλεσαν μόνο 2 κατόπιν τους δικής τους επιλογής.

Η αναφορά στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους είχε γίνει στην αρχική μου απολογία, αφού στο παρελθόν είχα δώσει σε αυτούς και όχι μόνον, συνεντεύξεις στις οποίες είχα κατηγορηματικά δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και δεν υιοθετεί παράνομες πράξεις. Εις απόδειξιν του ισχυρισμού αυτού υπάρχει τηλεοπτικό υλικό από τις συνεντεύξεις αυτές το οποίο φυσικά θα κατατεθεί και στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα εκδώσει το σχετικό βούλευμα και στην δίκη εάν χρειαστεί.

Κάποιοι ίσως διαθέτουν ασθενή μνήμη, όμως υπάρχουν οι αποδείξεις και σε ήχο και σε εικόνα.”

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Σχετικό άρθρο έγραψε και η εφημερίδα «Ακρόπολις» που κυκλοφορεί:

Προβοκάτσια με επίθετο – Η «ορχήστρα» της πολιτικής δίωξης παίζει τα «ρέστα» της!

Πρωτοφανής μεθόδευση σκευωρίας: Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πρότεινε 12 μάρτυρες υπεράσπισης αλλά απορρίφθηκαν! Αντ΄αυτών οι ανακρίτριες βάφτισαν κατά βούληση «μάρτυρες υπεράσπισης» 3 δημοσιογράφους.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τους «μάρτυρες προστασίας» που εμφανίζονταν κατά βούληση προκειμένου να προσδώσουν στοιχεία σε μια δικογραφία. Κρατούσαν την ανωνυμία τους αλλά τουλάχιστον ο κατηγορούμενος ήξερε ότι υπάρχει κάποιος που εμφανίστηκε λέγοντας πληροφορίες σε βάρος του. Στην μεγάλη και πρωτοφανή πολιτική σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής ήρθε να γνωρίσουμε και έναν άλλον μέχρι σήμερα δικονομικό όρο που αφορά τους «βαφτιζομένους μάρτυρες υπεράσπισης».

Την προηγούμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου το πρωί, το κατώφλι των ειδικών ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου που χειρίζονται τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής πέρασαν 2 γνωστοί δημοσιογράφοι που έδωσαν κατάθεση ως μάρτυρες υπεράσπισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Πρόκειται για τον Άκη Παυλόπουλο και τον Αρχηγό πολιτικού κόμματος πλέον Σταύρο Θεοδωράκη!

Στο άκουσμα των ονομάτων αυτών εύλογα απορεί κάποιος πως είναι δυνατόν οι δύο αυτοί δημοσιογράφοι να είναι μάρτυρες υπεράσπισης του άδικα προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ορκισμένος εχθρός της Χρυσής Αυγής και ο Άκης Παυλόπουλος όχι μόνο δεν φιλοξενεί στην εκπομπή που παρουσιάζει απόψεις υπέρ της Χρυσής Αυγής αλλά με κάθε ευκαιρία κατακρίνει πολλές φορές με υπερβολικό και άδικο τρόπο οτιδήποτε σχετίζεται με το κόμμα αυτό. Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω τι ακριβώς συνέβη, αφού πρώτα σας πούμε και κάτι άλλο:

Την επόμενη ημέρα ενώπιον των ανακριτριών εμφανίστηκε, πάλι ως μάρτυρας υπεράσπισης, και ο Μάκης Κουρής! Ας εξηγήσουμε λοιπόν πως ενόψει μιας δίκης που θα οδηγηθεί σε πρωτοφανές «φιάσκο» πως κάποιοι μεθοδεύουν χρησιμοποιώντας ενδεχομένως ανυποψίαστους δημοσιογράφους την ενίσχυση ενός ανύπαρκτου κατηγορητηρίου.

Στην απολογία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου κατά το πρώτο στάδιο της σύλληψης του και αναφερόμενος στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη που περιείχε και στοιχεία από καταθέσεις δημοσιογράφων, ο Μιχαλολιάκος εξέφρασε την απορία: «Έχετε συμπεριλάβει στο πόρισμά σας όσα σας έχουν πει ορισμένοι δημοσιογράφοι. Δεν ρωτήσατε ποτέ όμως άλλους δημοσιογράφους που έχω δώσει κατά καιρούς συνεντεύξεις, να σας πουν τη γνώμη τους».

Αυτό ήταν! Στους 3 προαναφερόμενους γνωστούς δημοσιογράφους ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει μιλήσει αρκετές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τους πρότεινε ως μάρτυρες υπεράσπισής του. Είναι δυνατόν να προτείνει αρχηγό πολιτικού κόμματος, τον Σταύρο Θεοδωράκη, με γνωστές τις θέσεις του απέναντι στην Χρυσή Αυγή ως μάρτυρα υπεράσπισης; Και ένα μικρό παιδί το αντιλαμβάνεται!

Η ανακρίτρια όμως, ερμηνεύοντας με μια περίεργη συλλογιστική που προφανώς αποτελεί αντικείμενο έρευνας, την έγγραφη απολογία του προέδρου του Λαϊκού Συνδέσμου, κάλεσε τους δημοσιογράφους αυτούς με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης!

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης όχι μόνο κατηγόρησε τον Μιχαλολιάκο αλλά ήταν χειρότερος και από το να βρισκόταν στη θέση του μάρτυρα κατηγορίας! Για τους άλλους 2, ας μην κάνουμε σχόλια! Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα!

Ο Παυλόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι μόνο στο στούντιο είχε δει τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και δεν είχε ούτε το κινητό του τηλέφωνο. Περίπου τα ίδια είπε και ο Μάκης Κουρής. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα γιατί μεθοδεύτηκαν αυτές οι κλήσεις μαρτύρων και γιατί βαφτίστηκαν «υπερασπιστές». μη προταθέντες. Η απάντηση είναι απλή. Όταν ένας μάρτυρας που προτείνει ο κατηγορούμενος λέει πράγματα σε βάρος του τότε καταρρίπτεται με τυμπανοκρουσίες κάθε υπερασπιστικός ισχυρισμός. «Αφού αυτός που πρότεινες να σε υπερασπίσει, σε κατηγορεί, φαντάσου τι θα πει ο εχθρός σου»! Η μεθόδευση αυτή όχι μόνο είναι ελεγκταία και απαράδεκτη αλλά καταδεικνύει το τι δίκη ετοιμάζει η «ορχήστρα» της μεγαλύτερης πολιτικής δίωξης που έχει υποστεί εκλεγμένο κοινοβουλευτικό κόμμα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Μια απορία: Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν κατήγγειλαν δημόσια ότι δεν προτάθηκαν ποτέ από τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή ως μάρτυρες υπεράσπισής του; Γιατί δεν ανακοίνωσαν από την εκπομπή του ο Παυλόπουλος, από την εφημερίδα του ο Μάκης Κουρής και με ένα δελτίο Τύπου ο Θεοδωράκης τη συμμετοχή τους σε αυτά τα «βαφτίσια»;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/den-kalesa-dhmosiografous-ws-martures-uperaspisews-to-mhnuma-tou-n.g.-micha#ixzz39j9sw43u

Exit mobile version