Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Success story: Κατάφεραν να πάνε πίσω την Αστυνομία στα χρόνια του Μεσοπολέμου!

Δηκτική η ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.ΑΣ.Υ.), για την κατάργηση του tetra  

Επιστροφή στο παρελθόν ….

Αθήνα, 2-8-2014
Αρ. Πρωτ.: 075

Εδώ και δύο μέρες οι επικοινωνίες της Αστυνομίας επέστρεψαν στο παλαιό, απαρχαιωμένο και ανασφαλές αναλογικό σύστημα. Στο βωμό των περικοπών και της ελαχιστοποίησης δαπανών η πολιτεία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας. Τη στιγμή που η εγκληματικότητα «τρέχει» με σύγχρονους ρυθμούς η φαρέτρα της αντιμετώπισης αυτών από τους συναδέλφους αποδυναμώνεται σημαντικά. Η Αστυνομία των εποχών της υλικής ευδαιμονίας, της Ολυμπιάδας, της Ευρωπαϊκής Προεδρίας δίνει τη θέση της στην Αστυνομία του Μεσοπολέμου.

Οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα με την ενδοεπικοινωνία, την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση γύρω από επικίνδυνα γεγονότα και το γενικότερο συντονισμό δυνάμεων. Τη στιγμή που η διακλαδικότητα της περιβόητης αναδιάρθρωσης απαιτεί αναβάθμιση του TETRA και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων επικοινωνίας, εντελώς ανορθόδοξα έρχεται η επιστροφή του διάτρητου αναλογικού συστήματος και της παραδοσιακής κονσόλας.
Εύλογα δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:
Πόση τελικά είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από τη λήξη λειτουργίας του TETRA;
Αξίζει γι’ αυτό το ποσό να τεθεί ζήτημα κινδύνου της ασφάλειας των πολιτών και της ζωής των Αστυνομικών;
Το κόστος απεγκατάστασης του συστήματος είναι ή όχι όσο και το κόστος συνέχισης της λειτουργίας για ένα έτος τουλάχιστον ακόμα;
Η υλικοτεχνική υποδομή που χορηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική χρήση ή θα απαιτείται τότε εκ νέου κονδύλι;
Πόσο ακόμα θα λειτουργούμε στη λογική του «ράβε – ξήλωνε»;
Είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατρακύλα και να τεθεί σε λειτουργία άμεσα το σύστημα επικοινωνιών το οποίο υπήρχε έως τώρα.
Να καταλάβουν όλοι επιτέλους  ότι η ασφάλεια μιας χώρας πρέπει να πληρώνεται!
Για το Δ.Σ.
– Ο – – Ο –
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Exit mobile version