Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απελπισία στους παραγωγούς της Μακεδονίας μετά την επιβολή του Ρωσικού εμπάργκο

Απελπισία στους παραγωγούς της Μακεδονίας μετά την επιβολή του Ρωσικού εμπάργκο

Σε αναβρασμό πλέον οι ροδακινοπαραγωγοί της Μακεδονίας μετά την σύμπλευση της κυβέρνησης με τις επιταγές της ΕΕ και την διενέργεια των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας που οδήγησε στην επιβολή του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από όλες της χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το φάσμα της οικονομικής καταστροφής για τους παραγωγούς διαγράφεται περισσότερο από ποτέ μετά και την επιστροφή των 3.000 φορτίων ευπαθών προϊόντων που δεν έγιναν αποδεκτά από τη Ρωσία.

Έτσι οι ομάδες παραγωγών της Ημαθίας και της Κοζάνης, ζητούνε την άμεση απογραφή, απόσυρση και καταστροφή των φρούτων, ιδίως ροδάκινων, που μένουν στα αζήτητα λόγω του ρωσικού εμπάργκο στα οπωροκηπευτικά προϊόντα από χώρες της ΕΕ, καθώς και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Οι παραγωγοί προκρίνουν ως μοναδική λύση τη βιολογική καταστροφή όλων των αποθηκευμένων προϊόντων στα ψυγεία, αλλά και των ροδάκινων που παραμένουν στα αζήτητα στα χωράφια τους. Σημειώνουν δε πως τα συγκεκριμένα ροδάκινα δεν μπορούν να διατεθούν ούτε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, καθώς είναι ευπαθή προϊόντα και δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα ψυγεία για να αποθηκευτούν.

Για το ενδεχόμενο να γίνουν χυμοί εμφανίζονται και πάλι αρνητικοί, αφού θα έδιναν τα ροδάκινα με 5 λεπτά το κιλό, ενώ το κόστος της παραγωγής τους είναι πολλαπλάσιο.

Οι αγρότες βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση. Ενδεικτικό της ζημιάς που έχουν υποστεί οι παραγωγοί είναι το γεγονός πως μόνο για το νομό Ημαθίας οι αδιάθετες ποσότητες ροδάκινων ξεπερνά τους 9.000 τόνους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apelpisia-stous-paragwgous-ths-makedonias-meta-thn-epibolh-tou-rwsikou-empa#ixzz39veGx5By

Exit mobile version