Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σταθάκης (Σύριζα): Θα συνεργαστούμε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά ντρεπόμαστε να το πούμε προεκλογικά!

Σταθάκης (Σύριζα): Θα συνεργαστούμε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά ντρεπόμαστε να το πούμε προεκλογικά!

Ετοιμάζονται για εκλογές εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και οι ανοησίες που εκστομίζουν, πραγματικά «βγάζουν μάτι». Ελέω έλλειψης θέσεων για οποιοδήποτε ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας, υιοθετούν πάγια πασόκικη τακτική της παρουσίασης ενός ιδεολογικό – πολιτικού αχταρμά, που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Ας δούμε, παραδείγματος χάριν, την συνέντευξη του ζητωμνημονιακού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάκη, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε «μαρτυριάρης», αποκαλύπτοντας τα σχέδια Τσίπρα για συνεργασία με τη ΝΔ, για αποδοχή του συνόλου του επαχθούς χρέους και πλήρη αποδοχή – συνέχιση του μνημονίου.

Τώρα ο Σταθάκης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», στην οποία είπε τα πράγματα «κάπως διαφορετικά», παραλείποντας όμως να ελέγξει τα γραφόμενά του, με αποτέλεσμα αυτά να μην βγάζουν κανένα απολύτως νόημα.

Το πρώτο, το οποίο έθιξε ο Σταθάκης, στην προσπάθεια του να κλείσει την συζήτηση περί επιστροφής στην δραχμή είναι ότι «η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 2 χρόνια είναι σαφώς οριοθετημένη, είναι “ναι στο ευρώ, όχι στο μνημόνιο”». Αυτό, βεβαίως, απέχει παρασάγγας από τα όσα έλεγε έως τώρα ο Τσίπρας και η παρέα του, όπως π.χ. «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Βεβαίως ο Σταθάκης έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι «το ευρώ είναι μονόδρομος», αφού ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε τα στενά προσωπικά του συμφέρονται και ιδίως τις επενδύσεις του σε προϊόντα της BlackRock και της JP Morgan.

Το δεύτερο το οποίο ανέλυσε στην συνέντευξή του ο Σταθάκης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλει επαναλαμβανόμενες εκλογές», αφού “η εντολή των πολιτών θα είναι δεδομένη, αυτή θα σεβαστούμε και σε αυτή θα δουλέψουμε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης με τις προδιαγραφές του ΣΥΡΙΖΑ”Κοινώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε συγκυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές. Με ποιον όμως; Ο Σταθάκης, προεκλογικά, λέει ότι δεν θα συνεργαστούν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι, όμως, αυτό αλήθεια ή μετεκλογικά θα προφασιστούν «αναγκαιότητα» και θα συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ, όπως έχει προβλέψει ο Σταθάκης;

Κοιτώντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών βλέπουμε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή του απομένουν το «Ποτάμι», το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ για να συνεργαστεί. Δεδομένου ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν θα είναι στην επόμενη βουλή, απομένει μόνο το«Ποτάμι», το οποίο παρότι φερέφωνο του Μπόμπολα δεν φτάνει για να στηθεί κυβέρνησηΟπότε αναγκαία ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα πάει σε επαναληπτικές εκλογές που θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα για αυτόν, είτε θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Καλό θα ήταν ο Σταθάκης να περιορίζεται σε ένα ψέμα, ανά ερώτηση, γιατί αρχίζει και θυμίζει Καρατζαφέρη, στο αριστερό του, βεβαίως. Ή Μνημόνιο και ευρωμονόδρομος ή Εθνική Ανεξαρτησία και εθνικό νόμισμα, έστω και σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν γίνονται ταυτοχρόνως και τα δύο.

Ή επαναλαμβανόμενες εκλογές ή συνεργασία με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δεν γίνονται και τα δύο ταυτοχρόνως!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stathakhs-suriza-tha-sunergastoume-me-nd-pasok-alla-ntrepomaste-na-to-poume#ixzz3AHRT3D6j

Exit mobile version