Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το “success story” σβήνει άδοξα: έρχονται δεκαετίες φτώχειας και ανεργίας

Το “success story” σβήνει άδοξα: έρχονται δεκαετίες φτώχειας και ανεργίας

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αποτελεί μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Καταλυτικός παράγοντας προς τούτο, είναι οι κυβερνητικοί χειρισμοί και οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται με γνώμονα όχι την ανάπτυξη της εθνικής παραγωγής αλλά το γενικό πωλητήριο ακόμη και σε υγιείς και κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις προς ξένους ή εγχώριους επενδυτές. Αυτά αναφέρει με πιο εκλεπτυσμένο βεβαίως τρόπο, η μελέτη που διεξήγαγε η Eurobank σχετικά με τις προοπτικές του ΑΕΠ στην Ελλάδα.

Το πλέον ουσιώδες τμήμα της μελέτης βρίσκεται στο σημείο όπου περιγράφεται το εξής: απαιτούνται ρυθμοί ανάπτυξης έως 3 μονάδες πάνω από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης προκειμένου το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων να επανέλθει στα επίπεδα του 2009!

Οι οικονομολόγοι της Eurobank, των οποίων προΐστατο ο νυν υπουργός Οικονομικών Γ. Χαρδούβελης πριν αναλάβει τον υπουργικό θώκο, δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία των στελεχών της Χούντας Σαμαρά περί εξόδου από την κρίση και επικείμενης ανάπτυξης. Στην εν λόγω μελέτη, επισημαίνουν μεν θετικούς ρυθμούς για πρώτη φορά μετά από έξι έτη ύφεσης, εντούτοις σπεύδουν να περιορίσουν το κλίμα ευφορίας το οποίο τεχνηέντως και σκοπίμως καλλιεργείται από τη συγκυβέρνηση, αποσκοπώντας σε πολιτικά οφέλη. Η οικονομική πραγματικότητα είναι αμείλικτη: «το πιθανό τέλος της ελληνικής ”Μεγάλης Ύφεσης” δεν συνεπάγεται ότι το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα ή της μέσης Ελληνίδας καλυτερεύει, απλά σταματά η χειροτέρευση του. Δύο ή τρία συνεχόμενα τρίμηνα αύξησης του πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΠΑΕΠ) δεν συνεπάγονται αυτομάτως και μια μελλοντική διαρκή πορεία ανάκαμψης», εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

Θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός πως η μελέτη των οικονομολόγων της Eurobank θεωρεί κλειδί των μελλοντικών εξελίξεων το επίπεδο των επενδύσεων. Προφανώς, οι τεχνοκράτες θεωρούν θετική κίνηση το ξεπούλημα το οποίο εφαρμόζει η Χούντα του Μνημονίου σε όλους τους τομείς. Τούτο όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς ξένοι κυρίως επενδυτές-κοράκια παίρνουν στην κατοχή τους επιχειρήσεις ή οργανισμούς τεράστιας εθνικής σημασίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πλήθος μαρίνων σε νησιά τα οποία πωλήθηκαν σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.

Η μελέτη καταλήγει στο παρακάτω συμπέρασμα: για να επανέλθει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε δέκα χρόνια από τώρα σε επίπεδα 2009, θα πρέπει κάθε έτος το ελληνικό κατά κεφαλήν πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να αυξάνεται με ρυθμό κατά 2,29 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα του αντίστοιχου ιρλανδικού. Πρόκειται βεβαίως για όνειρα θερινής νυκτός, τα οποία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν, πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Χούντα των υποτακτικών της Τρόικα.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή αντιτίθεται σθεναρά στη λογική της υποτιθέμενης ανάπτυξης δια του ξεπουλήματος σε ξένους και εγχώριους καπιταλιστές, που φιλοδοξούν να αποκομίσουν υπερκέρδη παρέχοντας μισθούς Πακιστάν στους Έλληνες εργαζομένους.

Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών βροντοφωνάζει: επιτακτική η αναγκαιότητα της στροφής στην Εθνική Παραγωγή! Διότι, όπως λέγει και ο Παναγιώτης Κονδύλης, 1% βιομηχανική ανάπτυξη αξίζει εκατό φορές περισσότερο από 1% τουριστική ανάπτυξη ή καταναλωτική επέκταση, διότι η πρώτη και μόνο συμβάλει στην αυτάρκεια της Πατρίδας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-success-story-sbhnei-adoja-erchontai-dekaeties-ftwcheias-kai-anergias#ixzz3APG3ijM9

Exit mobile version