Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το παραμύθι Σαμαρά για την… σωτηρία μέσω τουρισμού

Από το πρωί μέχρι το βράδυ τα καθεστωτικά ΜΜ«Ε» προπαγανδίζουν την αύξηση του τουριστικού κύματος που δέχεται η Ελλάδα, μπας και καταφέρουν να συντηρήσουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση της προδοσίας για περισσότερο χρονικό διάστημα

Όμως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που προσπαθούν να μας πείσουν τα τσοντοκάναλα της αρπαχτής. Το κύμα των τουριστών που δέχεται κυρίως η βόρεια Ελλάδα, ναι μεν μπορεί να είναι αριθμητικά αντάξιο των καλών εποχών, όμως υπάρχει ένα «αλλά», το οποίο σπανίως εκστομίζουν όσοι μιλούν για τον τουρισμό, κι αυτό εδράζεται στην οικονομική επιφάνεια των τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας.

Έτσι λοιπόν, στο νησί της Θάσου επί παραδείγματι, το οποίο έχει κυριολεκτικά «βουλιάξει» από κόσμο, τα οικονομικά αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, διότι οι τουρίστες των βαλκανικών χωρών που έχουν κατακλύσει το νησί έχουν μεταφέρει τα δικά τους προϊόντα και δεν αγοράζουν από την τοπική αγορά.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων μεταφέρουν και καταναλώνουν τα δικά τους προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά και αλλαντικά, αλλά ακόμη και το δικό τους νερό. Ωφελημένες είναι μόνο οι ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν τους τουρίστες από και προς το νησί.

Η πολιτική που ακολούθησε η μνημονιακή συγκυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων με την Ρωσία, μεταξύ των άλλων σοβαρών επιπτώσεων που είχε στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, έδωσε ένα καίριο πλήγμα και στα έσοδα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, σημειώνοντας άλλη μία κραυγαλέα αποτυχία!

Δημήτριος Π. Μιμίδης
Τ. Ο. Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-paramuthi-samara-gia-thn…-swthria-mesw-tourismou#ixzz3AXLlThNh

Exit mobile version