Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η δικτατορία των τραπεζών

Η δικτατορία των τραπεζών

Τις τελευταίες μέρες βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από τα Καθεστωτικά ΜΜΕ για την φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η κυβερνητική Χούντα εναντίον του Έλληνα πολίτη.

Παρατηρούμε το πως η ανθελληνική συγκυβέρνηση παρωδία προκαλεί για ακόμη μια φορά το περι δικαίου αίσθημα του Έλληνα. Σε μια χώρα, όπου οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος, β(ο)υλευτές και δημοσιογράφοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της παραπληροφόρησης και κυριολεκτικά κοροιδεύουν τον μέσο πολίτη, ο ανύπαρκτος πρωθυπουργίσκος κρύβεται στην βίλα των εκατομμυρίων του. Οι γελοίες -από οικονομικής πλευράς θεωρίες- περί ανάπτυξης, έχουν δώσει την θέση τους σε χαοτικές στατιστικές θανάτου για την Ελληνική κοινωνία.

Όταν το ΑΕΠ (ακαθάριστο εθνικό προϊόν) της Ευρωπαικής χώρας, με το όνομα Ελλάδα, έχει μειωθεί κατά 30% και η ανεργία καλπάζει με ιλλιγιώδη ρυθμό, τότε η πολιτική διαχείριση του όλου εγχειρήματος έχει αποτύχει οριστικά και αμετάκλητα. Εδώ βέβαια ΔΕΝ ομιλούμε ή περιγράφουμε την περιπέτεια μιας επιχείρησης, ΑΛΛΑ για μια ολόκληρη χώρα, που με αποτρόπαιο σχεδιασμό χρόνων, κάποιοι οι οποίοι θέλουν να ονομάζονται Έλληνες, ανέλαβαν σε διαδοχικές χρονικές φάσεις να ολοκληρώσουν την διάλυση της.

Ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση, ευρωπαική ασυμμετρία, αναδιανομή εισοδημάτων, προβληματική συνύπαρξη των ελλειματικών με τις πλεονασματικές οικονομίες, το ενιαίο νόμισμα Ευρώ, η δομημένη διαφθορά, η σταδιακή κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας, η συνεχής αύξηση της ποσότητας του χρήματος, η Αρχιτεκτονική του σημερινού χάρτινου νομισματικου συστήματος καταστρέφουν τα Έθνη.

Το αστείο πολιτικό σύστημα νομίζει ότι έχει χρόνο η ότι μπορεί να κερδίσει χρόνο με τις πολιτικές διώξεις που έστησε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος, που πρόσφατα ψηφίστηκε από 540.000 άτομα.

Η τρόικα για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει είναι οι εκπρόσωποι των αρπακτικών, των κερδοσκόπων, των μηχανισμών που με δόλο και για συμφέροντα “ξένων” λειτουργούν μαζί με εγχώριους λιγούριδες στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Οποιαδήποτε κίνηση εντός της Αρένας στην οποία έχει μετατρέψει τη χώρα το μνημόνιο είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Την ώρα που ο Ε.Βενιζέλος κάνει βόλτες με σκάφος εκατομμυρίων ευρώ, απολαμβάνοντας διακοπές με γεμάτες τσέπες, η τρόικα στέλνει ραβασάκια με προαπαιτούμενα για τα επόμενα χρόνια, γνωρίζοντας ότι ΔΕΝ θα επιτευχθούν οι στόχοι της Ελληνικής κυβέρνησης, αντιγράφοντας έτσι την σίγουρη “συνταγή θανάτου” που εδώ και κάμποσα πλέον χρόνια εφαρμόζουν στο πειραματόζωο με το όνομα Ελλάς.

Έχοντας χάσει το 20% με 55% των εισοδημάτων τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι -βασικοί συντελεστές της οικονομικής αλυσίδας- πρέπει να πληρώνουν και τους εξαντλητικούς φόρους που… καθ´ έξιν επιβάλουν οι ξενόφερτες και εγκάθετες κυβερνήσεις.

Η χώρα πλέον βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η κρίση ελλειμάτων έγινε κρίση χρέους και πλέον κρίση πολιτικής.

Ο συνεχής δημοσιονομικός εκτροχιασμός, επιτυγχάνεται πλέον αυτόματα, αφού ο φαύλος κύκλος της οικονομίας, αυτοτροφοδοτείται καθημερινά από αρνητικά νέα, που σκοπό έχουν την φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, που οι δείκτες Μετανάστευσης-Ελλήνων επιστημόνων- έχουν απογειωθεί, με γιατί ΟΧΙ σκοπό την μείωση της Ανεργίας -ναι επιτυγχάνετε και με αυτήν την μέθοδο- με τις γεννήσεις να βαίνουν μειούμενες, με τα δημόσια φτωχοποιημένα ταμεία – ελέω PSI – να συντηρούν ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συνταξιούχων, με μια ανακατανομή βίαιη του πλούτου, βασιζόμενη σε μια τεχνητή κρίση “δημοσιονομικού χάους” σκηνοθετημένη από τα κόμματα της κλεπτοκρατίας πάντα σε άγαστη συνεργασία με τον “ξένο” παράγοντα.

Πόσα χρωστάμε; Σε ποιούς τα χρωστάμε; Πώς είναι δυνατόν να χρωστάνε τόσοι πολλοί (λαοί) τόσα πολλά, σε τόσους λίγους; Πώς είναι δυνατόν ΟΛΑ τα κράτη του κόσμου, χωρίς καμμία εξαίρεση, να έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες;

Είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι “πάμπλουτες” χώρες βάση ΑΕΠ όπως οι : Αμερική, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, να χρωστούν στις τράπεζες τρισεκατομμύρια ευρώ;  Φυσικά και εδώ είναι η ουσία της όλης Ιστορίας περί χρεών, το προνόμιο που έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες να ασκούν την νομισματική πολιτική, μια αρμοδιότητα, βέβαια, την οποία ΔΕΝ ασκούν για το συμφέρον των λαών, ΑΛΛΑ για τα συμφέροντα των άγνωστων ιδιωτών μετόχων τους.

Το σύστημα δημιουργίας χρήματος και δανεισμού -περιγράφεται συνοπτικά στο βιβλίο του Κίμων Αντωνίου: ” Η Μαγεία του Χρήματος”- δίνει την δυνατότητα στις τράπεζες να πλουτίζουν με τους εξής δύο (2) τρόπους: Από την διαφορά που υπάρχει μεταξύ επιτοκίων δανεισμού και των επιτοκίων καταθέσεων.

Από τις κατασχέσεις, τις οποίες κάνουν σε αυτούς που χρωστάνε και αδυνατούν να αποπληρώσουν. Μπορούμε πολύ απλοικά να πούμε ότι το Τραπεζοληστρικό σύστημα, το Παγκόσμιο καρτέλ των “Αγορών” έχει αποκτήσει το προνόμιο να δημιουργεί σχεδόν όλο το χρήμα από το μηδέν και να το δανείζει, εισπράτοντας τόκους και κάνοντας κατάσχεση των περιουσιών αυτών που χρωστάνε.

Δυστυχώς τα κράτη και οι λαοί έχασαν το δικαίωμα να δημιουργούν χρήμα και το παραχώρησαν στο Παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, δηλαδή στους Διεθνείς Τραπεζίτες. Τώρα μιλάνε οι Κυβερνώντες για φόρους, οι Πασόκοι του Σύριζα για αναπροσαρμογή στον φορολογικό μηχανισμό και εμείς, ΝΑΙ εμείς της Χρυσής Αυγής, για ξήλωμα όλου αυτού του πολυκάναλου τραπεζικού καρτέλ που ευθύνεται για την Παγκόσμια αναταραχή.

Η Δικτατορία των Τραπεζών λοιπόν, το αχόρταγο πιστωτικό τέρας, μεγαλώνει συνεχώς δημιουργώντας περισσότερο χρήμα, δηλαδή περισσότερο χρέος, αλυσοδένοντας τους πολίτες και τα Έθνη προετοιμάζοντας χρεωκοπίες σε όλον τον Πλανήτη.

Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ, που τυπώνει χρήμα από αέρα κοπανιστό, επανεθνικοποίηση των Εθνικών τραπεζών (Εθνική, Αγροτική,Ταχ.Ταμιευτήριο), ισόρροπη και συγκρατημένη ανάπτυξη, μείωση της μόχλευσης (leverage), δηλαδή του πολλαπλασιαστή που δίνει μεγαλύτερες πιστώσεις σε δανειζομένους από όσες οι υπάρχουσες καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, είναι κάποια γενναία μέτρα που μια Εθνική κυβέρνηση πρέπει να πράξει.

Η επιλογή είναι πλέον ορατή και ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε: Ή συνεχίζουμε να υπακούμε στην Δικτατορία των τραπεζών ή ενώνουμε τους αγώνες μας με τους Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής στον πόλεμο κατά της τοκογλυφικής τυραννίας.

Παναγιώτης Παγκάκης, οικονομολόγος-ΜΒΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-diktatoria-twn-trapezwn#ixzz3B0ntWUih

Exit mobile version