Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευνομία παντού: Ληστεία με όμηρο και λεία 300.000 ευρώ από σκαφάτους τρομοκράτες

Ευνομία παντού: Ληστεία με όμηρο και λεία 300.000 ευρώ από σκαφάτους τρομοκράτες

Μπορεί η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Προ-Πο Κικίλας να έχουν πιάσει τις παραλίες, οι ληστοτρομοκράτες όμως αλωνίζουν στην επικράτεια μαζεύοντας λεφτά για τα μελλοντικά χτυπήματα που ετοιμάζουν. Δεν πέρασαν ούτε 15 μέρες από την ληστεία στην Σαρωνίδα και οι τρομοκράτες εισέβαλαν σε τράπεζα του Διστόμου παίρνοντας λεία 300.000, ενώ κατά την διαφυγή τους πήραν όμηρο τον ταμία κρατώντας τον ως “ασπίδα”.

Η ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι όταν οι ένοπλοι εισέβαλαν με καλάσνικοφ και πιστόλια μέσα στην τράπεζα όπου παρέμειναν συνολικά περίπου 20 λεπτά. Στην διάρκεια της ληστείας ήταν πολύ άγριοι και έβριζαν διαρκώς. Φώναζαν στους πελάτες της τράπεζας να πετάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους και τα πορτοφόλια τους ενώ η διευθύντρια της τράπεζας φώναζε διαρκώς “μην πειράξετε τους ανθρώπους”. Αφού πήραν τα χρήματα γύρισαν προς τον ταμία και του φώναξαν “προχώρα, εσύ θα έρθεις μαζί μας” μάλιστα τον ρωτούσαν διαρκώς «αν είναι μπάτσος».

Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη τράπεζα προ τριετίας είχε ξαναγίνει στόχος ληστών από ομάδα αλβανών που φέρεται να είχαν διασυνδέσεις και με γνωστό αλβανό κακοποιό κρατούμενο στις φυλακές. Για ακόμη μια φορά φανερώνεται η διασύνδεση των τρομοκρατών με ομάδες αλβανών και το δίκτυο πληροφοριών που έχουν δημιουργήσει για τις ληστείες που διαπράττουν καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούν χτύπημα στον ίδιο στόχο.

Η διαφυγή των τρομοκρατών έγινε με κινηματογραφικό τρόπο. Έξω από την τράπεζα τους περίμενε ένα μαύρο κλεμμένο τζιπ RAV με το οποίο και διέφυγαν. Κατόπιν το άφησαν και το έβαλαν φωτιά στο σημείο Παραλία Ποταμοί, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα. Εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους και τον όμηρο.

Όπως έγινε γνωστό τον απελευθέρωσαν στην παραλία του Κιάτου, ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών στο Ξυλόκαστρο όπου έκαψαν και το σκάφος διαφυγής. Στη συνέχεια μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των ληστοτρομοκρατών παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις του Κικίλια για την σύλληψη Μαζιώτη που αποδείχθηκε τυχαίο γεγονός. Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι πως θα προσαγάγουν ομαδικά Εθνικιστές που μοιράζουν φυλλάδια σε τουρίστες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eunomia-pantou-lhsteia-me-omhro-kai-leia-300.000-eurw-apo-skafatous-tromokr#ixzz3B9xVllWw

Exit mobile version