Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπέρ της άρσης του ρωσικού εμπάργκο οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Πέλλας

Υπέρ της άρσης του ρωσικού εμπάργκο οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Πέλλας

Η επιβολή του ρωσικού εμπάργκο εναντίον των ευρωπαϊκών κρατών είχε ως αποτέλεσμα τον εμπορικό αποκλεισμό και της Ελλάδος και την απαγόρευση εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία. Οι ροδακινοπαραγωγοί και γενικότερα οι αγρότες των νομών κυρίως της Κ. Μακεδονίας περιμένουν να αποζημιωθούν από την Ε.Ε., αλλά το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό, διότι η αποζημίωση από μόνη της δε πρόκειται να λύσει το μείζον πρόβλημα της μη διάθεσης και εξαγωγής εκατοντάδων τόνων προϊόντος προς μία συμφέρουσα αγορά, από την οποία η χώρα μας αποκτούσε μέχρι πρότινος πολλαπλά οφέλη.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφική αντιρωσική πολιτική της συγκυβέρνησης που αποτελεί ταυτόχρονα και πλήγμα των εθνικών μας συμφερόντων, ροδακινοπαραγωγοί της Σκύδρας συγκεντρώθηκαν στην Νομαρχία Πέλλας για να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου που οδηγούν τον κλάδο τους στην καταστροφή.

Η έμπρακτη συμπαράσταση της Χρυσής Αυγής εκφράστηκε με την παρουσία των Συναγωνιστών Ματθαιόπουλου Αρτέμη και Χρυσομάλλη Νικόλαου, οι οποίοι παρέλαβαν το εν λόγω ψήφισμα με πάνω από 300 υπογραφές αγροτών, που απαιτούν μεταξύ άλλων την άρση του εμπάργκο και την αποζημίωση τους για την αδιάθετη παραγωγή τους.

Οι Συναγωνιστές παρέδωσαν το ψήφισμα στη Νομαρχία απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των ροδακινοπαραγωγών και αναφέρθηκαν στις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου εις ότι αφορά την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αλλά και της εμπορικής συνεργασίας με χώρες που θα μπορούσαν να επεκτείνουν τη συνεργασία αυτή και σε άλλους τομείς, όπως είναι η ενέργεια ή η εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην συζήτηση τόνισαν πως η παρούσα συγκυβέρνηση έχει καταστρέψει τον αγροτικό κόσμο και πως η επιβολή του ρωσικού εμπάργκο θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον παραγωγικό ιστό της χώρας, καθώς μετά τα αγροτικά ή κτηνοτροφικά προϊόντα ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλα που έχουν να κάνουν με την γουνοποιία ή τον τουρισμό, τομείς στους οποίους η Ελλάδα εξαρτάται άμεσα από την ρωσική αγορά που απορροφά μεγάλο μέρος της παραγωγής γούνας ή που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις Ρώσων τουριστών σε πολλούς νομούς της Β. Ελλάδος.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή δεσμεύτηκε να δώσει το δυναμικό παρόν σε κάθε αντίστοιχη κινητοποίηση των παραγωγών και απαίτησε την διενέργεια συζήτησης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Περιφέρειας, στην οποία η Ελληνική Αυγή θα παραθέσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις της για να επιτευχθεί η άμεση επίλυση των προβλημάτων των παραγωγών και την ικανοποίηση του ψηφίσματος το οποίο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/uper-ths-arshs-tou-rwsikou-empargko-oi-rodakinoparagwgoi-tou-nomou-pellas#ixzz3BEKlCJ5N

Exit mobile version