Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο άρμα των Αμερικανοσιωνιστών προσδέθηκε ο Αβραμόπουλος

Στο άρμα των Αμερικανοσιωνιστών προσδέθηκε ο Αβραμόπουλος

Ο υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ κατόπιν προσκλήσεως του αμερικανού ομολόγου του Chuck Hagel. Στην συζήτηση που είχαν στο αμερικανικό Πεντάγωνο συμφωνήθηκε η προώθηση και συνέχιση των κοινών εκπαιδευτικών ασκήσεων μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η παροχή εκ μέρους της μνημονιακής συγκυβέρνησης διευκολύνσεων για την μεταστάθμευση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών των ΗΠΑ στην Κρήτη, καθώς και η παραχώρηση δωρεάν αμυντικού υλικού στην χώρα μας.

Η μεταστάθμευση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Unmanned Air Vehicles) ή και μαχητικών του ιδίου τύπου (Unmanned Combat Air Vehicles) έχει ως σκοπό την εναέρια επιτήρηση και παρακολούθηση των τεκταινομένων στην Λιβύη, στην Συρία και στο Ιράκ και πιθανώς αεροπορικές επιδρομές με UCAV σε αυτές τις χώρες. Δηλαδή η Ελλάδα με αυτή την συμφωνία συνδέεται άμεσα με το θέατρο πολέμου της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής και εκ των πραγμάτων θα οδηγηθεί να παίξει ενεργό ρόλο στο πλευρό των Αμερικανοσιωνιστών και ενάντια στα εθνικά της συμφέροντα, εθνικά συμφέροντα που δεν έχουν ουδεμία σχέση με αυτά των Αμερικανοσιωνιστών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουμε αναλύσει πολλάκις στην ιστοσελίδα μας.

Στην συνάντηση των δυο υπουργών συμφωνήθηκε επίσης, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ, η παραχώρηση δωρεάν πλεονάζοντος αμερικανικού αμυντικού υλικού προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι θα παραχωρηθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας 90 άρματα μάχης Abrams M1A1, μεταχειρισμένα ελικόπτερα CH-47D Chinook και θα προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΑΦΝΣ (Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας) P-3B Orion.

Το θέμα των Abrams είχε θέση μετ’ επιτάσεως η  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Βουλή δια του συναγωνιστή-βουλευτού Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ζητώντας την παραλαβή αυτών των αρμάτων και τον εκσυγχρονισμό τους από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, κυρίως από την ΕΛΒΟ όσον αφορά το κυρίως άρμα, ΕΑΒ όσον αφορά κινητήρα και τα ΕΑΣ όσον αφορά πυροβόλο και πυρομαχικά. Για το θέμα των ΑΦΝΣ Orion P-3B η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε επίσης τοποθετηθεί στην Βουλή με σχετικό ερώτημα, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν παροπλιστεί από το 2009 και έκτοτε το Πολεμικό μας Ναυτικό δεν διαθέτει τέτοιου τύπου αεροσκάφη για να περιπολεί στο Αιγαίο και να επιτηρεί  την ελληνική ΑΟΖ. Το θέμα αυτό έχει τεθεί επίσης από την ιστοσελίδα μας σε σχέση με τα σύγχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας της Τουρκίας Meltem.

Όσον αφορά την παραχώρηση εκ μέρους των ΗΠΑ δυο αντιτορπιλικών της κλάσης Arleigh Burke, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία Πλοίων Αεράμυνας, το πλέον σημαντικό αίτημα της ελληνικής πλευράς σε αυτή την συνάντηση, η απάντηση του αμερικανού υπουργού Άμυνας ήταν αρνητική, προφανώς διότι μια τέτοια παραχώρηση θα αύξανε την ικανότητα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας μας στο Αιγαίο λόγω των κατευθυνομένων βλημάτων επιφανείας-αέρος που φέρουν αυτά τα Πλοία Αεράμυνας, κάτι που θα ενοχλούσε την πολιτική των Αμερικανοσιωνιστών και των συμμάχων τους Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την τουρκική επιθετική ισχύ στο Αιγαίο και την Θράκη δεν επαρκούν οι δωρεάν παραχωρήσεις αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ, οι οποίες γίνονται πάντα με πρόταξη των γεωστρατηγικών συμφερόντων των Αμερικανοσιωνιστών. Η Ελλάδα αν δεν βρει άμεσες απαντήσεις στην ιλιγγιωδώς αυξανόμενη τουρκική ισχύ και επιθετικότητα δεν θα δυνηθεί να διατηρήσει την κυριαρχία και εδαφική της ακεραιότητα, αφού οι συντελεστές ισχύος μεταξύ των δυο χωρών διαμορφώνονται αρνητικά για την Ελλάδα.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πάντα στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα σταματήσει ποτέ να υπερασπίζεται τις πρωτοβουλίες που προσδίδουν αμυντική ισχύ στην χώρα και να καυτηριάζει και να πολεμά  οτιδήποτε μας οδηγεί στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apotelesmata-sunanthshs-abramopoulou-kai-upourgou-amunas-hpa#ixzz3BJLqyuXw

Exit mobile version