Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Προς κατάρρευση το Τζάνειο

Μετά από την υποβάθμιση των Δημοσίων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το κλείσιμο του ΕΟΠΥ και την κατάρρευση του ΠΕΔΥ, η προδοτική συγκυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά ρίχνει ακόμα ένα λιθαράκι στην πλήρη υπονόμευση του συστήματος υγείας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κλείνει το Μαιευτικό- Γυναικολογικό τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου, τη στιγμή μάλιστα που ήδη άλλα δύο τμήματα, το Παιδοχειρουργικό και το Νεογνολογικό έχουν παύσει τη λειτουργία τους.

Για την ιστορία, ο υποδιοικητής της Β’ΔΥΠΕ, ο διοικητής του ΨΝΑ (της ψυχιατρικής κλινικής στο Δαφνί για όσους δε γνωρίζουν) και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν το Τζάνειο Νοσοκομείο, με σκοπό τη δημιουργία ψυχιατρικού τμήματος στο Τζάνειο, χωρίς καν να δείξουν το ελάχιστο ενδιαφέρον για το κλείσιμο ακόμα ενός τμήματος του νοσοκομείου και τη συνεχή υποβάθμισή του.

Χωρίς φυσικά να παραβλέπεται η σημασία της αποσυλοποίησης των ψυχιατρικώς πασχόντων, είναι παράλογη και επιζήμια για το σύνολο του ελληνικού λαού η υποβάθμιση ενός ακόμα νοσοκομείου και γενικότερα η κατάρρευση του συστήματος υγείας. Πόσο μάλιστα, όταν τα τμήματα που καταργούνται αφορούν την προστασία της μητρότητας και της παιδικής υγείας.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά δηλώνει με άμεσο τρόπο την πλήρη αδιαφορία των ιθυνόντων για τη συνεχή υπονόμευση του πιο βασικού αγαθού, της υγείας:

“Όποιος «ορέγεται» κλείσιμο τμημάτων-υποβάθμιση Νοσοκομείων, τα οποία καθημερινά δίνουν τον αγώνα για ασφαλή-επαρκή-έγκαιρη Περίθαλψη στον Ελληνικό Λαό, για μας είναι καταδικαστέος. Δεν θα επιτρέψουμε να το υλοποιήσει και θα αντισταθούμε σθεναρότατα, διότι οι πειραματισμοί σε θέματα Υγείας τελείωσαν! Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας! Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε κλείσιμο Ιατρικού τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου ! Απεναντίας εκκρεμεί η άμεση στελέχωση και λειτουργία του Παιδοχειρουργικού τμήματος, καθώς και η λειτουργία του Νεογνολογικού τμήματος, που μπορεί να γίνει άμεσα”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-pros-katarreush-to-tzaneio#ixzz3BftdH8k4

Exit mobile version