Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα τουρκική πρόκληση: Περιοδείες σε πόλεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως η Βιέννη και η… Θεσσαλονίκη!

Νέα τουρκική πρόκληση: Περιοδείες σε πόλεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως η Βιέννη και η... Θεσσαλονίκη!

Η Άγκυρα προκαλεί και δείχνει τις πραγματικές της διαθέσεις απέναντι στους Ευρωπαίους της γείτονες ακόμη μια φορά. Πιο συγκεκριμένα, οργανώνονται περιοδείες νέων από το τουρκικό υπουργείο Νεολαίας και Άθλησης και με εντολή Ερντογάν, με σκοπό την επίσκεψη περιοχών Ευρώπης που ανήκαν κάποτε στην οθωμανική αυτοκρατορία.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα: “Οι νέοι θα έχουν επαφή με τις ιστορικές αξίες και τις φυσικές ομορφιές των περιοχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Νεολαίας και Άθλησης προσθέτει: “Οι περήφανοι νέοι μας ξεκινούν σήμερα το μεγάλο ταξίδι του Οθμάν για να γνωρίσουν τα εδάφη που κατέκτησε και να έχουν επαφή με τις ιστορικές στιγμές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ταξίδι με το τρένο των νέων εξερευνητών είναι ένα ταξίδι στην ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά μας, στην ιστορία που διδάσκει το μέλλον μας”.

Δεν χρειάζεται φυσικά να είναι κάποιος γνώστης γεωπολιτικών στρατηγικών για να αντιληφθεί από τα παραπάνω ότι η Τουρκία θεωρεί τα όμορα κράτη τούρκικες επαρχίες και φυσικά ότι έχει και συγκεκριμένες βλέψεις για αυτές της περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σταθμοί της περιοδείας, που ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου από την Ανδριανούπολη, είναι πόλεις όπως η Βιέννη, η Βουδαπέστη, το Σεράγεβο, το Βελιγράδι, τα Σκόπια και για το τέλος η Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ.

Με κάθε τρόπο λοιπόν η Τουρκία φροντίζει μεθοδικά για την επίτευξη των στόχων της στον ελλαδικό χώρο, με την ανοχή και όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη στήριξη των ελληνικών φορέων. Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη και η περηφάνια του Μπουτάρη για οτιδήποτε ξένο και αντίθετο στην ελληνικότητα.

Πηγή εφημερίδα “Δημοκρατία”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-tourkikh-proklhsh-periodeies-se-poleis-ths-othwmanikhs-autokratorias-op#ixzz3BgKiooil

Exit mobile version