Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόκληση Ερντογάν: Συμβολική επίσκεψη στα κατεχόμενα – Πάλι κοιμάται το ΥΠΕΞ!

Πρόκληση Ερντογάν: Συμβολική επίσκεψη στα κατεχόμενα - Πάλι κοιμάται το ΥΠΕΞ!

Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει η πρώτη κίνηση του Ερντογάν που πλέον πολιτεύεται όντας πρόεδρος της τουρκίας. Αμέσως μετά τις εκλογές που τον ανακήρυξαν πρόεδρο και την «αναβάθμιση» του Νταβούτογλου σε πρωθυπουργό της τουρκίας, ο Ερντογάν ως πρώτη συμβολική κίνησή του επέλεξε να επισκεφτεί τα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Όπως γράφουν από το πρωί τα καθεστωτικά μέσα, η επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου μας θα συμπέσει με την άφιξη στο νησί του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή. Το πρόγραμμα της επισκέψεώς του περιλαμβάνει την επίσκεψη στους τάφους των Φαζίλ Κουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς και ακολούθως συνάντηση και κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ντερβίς Έρογλου, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με όλους τους προέδρους των εκεί «κομμάτων».

Η κίνηση του Ερντογάν, όπως προείπαμε, ενέχει βαθύ συμβολισμό σε κάθε της βήμα. Η πρώτη του κίνηση είναι η επίσκεψη σε δύο τάφους, με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ας εξετάσουμε λίγο τα πρόσωπα των οποίων τους τάφους θα επισκεφτεί ο Ερντογάν:

Ο Φαζίλ Κουτσιούκ ήταν ο ιδρυτής του «κόμματος» με όνομα «Η Κύπρος είναι Τουρκική» το 1955. Η συγκεκριμένη οργάνωση ήταν που καλούσε τον Σεπτέμβρη του 1955 σε διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες εν τέλει κατέληξαν στον ξεριζωμό των Ελλήνων, μέσω των Σεπτεμβριανών.

Ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν διορισμένος από τους Άγγλους ως «Δικηγόρος του Στέμματος», ενώ το 1953 έγινε Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, καταδικάζοντας πολλούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ενώ παράλληλα υπήρξε από τα ηγετικά στελέχη τουρκικών εξτρεμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που δρούσαν εκείνη την εποχή στην Κύπρο. Έλαβε μέρος σε προβοκάτσιες της Τ.Μ.Τ. οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από την τουρκική διπλωματία και τέλος εξελέγει «αντιπρόεδρος» στα κατεχόμενα μετά την εισβολή των τούρκων.

Ενέχει σαφώς, λοιπόν, συμβολισμό περί της απρόσκοπτης συνέχισης της επιθετικής πολιτικής ενάντια στην Ελλάδα, η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα και ιδιαιτέρως στους τάφους αυτών των εχθρών του Ελληνισμού. Το γεγονός δε ότι αυτή η «επίσκεψη» συνδυάζεται με τον κατόπλου ερευνητικού σκάφους, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν στο θέμα των ενεργειακών πόρων, αφού ΗΔΗ έχει λάβει την έγκριση των σιωνιστών και την τυπική συγκατάνευση Αναστασιάδη, ώστε το φυσικό αέριο της Κύπρου να μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω τουρκίας και όχι μέσω Ελλάδος που θα ήταν και το πιο λογικό.

Την ίδια ώρα που ο Ερντογάν προβαίνει σε αυτές τις τόσο προκλητικές ενέργειες, στο ελλαδιστάν περί άλλων τυρβάζουν. Ο Βενιζέλος, ως αρμόδιος υπουργός εξωτερικών, δεν βγάζει ρηματική διακοίνωση για αυτή την πρόκληση, αφού είναι απασχολημένος με τα εσωκομματικά του προβλήματα και οι βουλευτές της ΝΔ, όπως μας «μαρτύρησε» ο «Βηματοδότης», βρεθήκαν στην Θράκη στον γάμο βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, όπου παρευρέθηκαν και οι ψευτομουφτήδες της τουρκίας. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proklhsh-erntogan-sumbolikh-episkepsh-sta-katechomena-pali-koimatai-to-upej#ixzz3C56CHbfz

Exit mobile version