Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με διαπραγματεύσεις – «θέατρο σκιών» φέρνουν το νέο μνημόνιο

Με διαπραγματεύσεις - «θέατρο σκιών» φέρνουν το νέο μνημόνιο

Αποκαλυπτικότατα τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου σχετικά με τα προεκλογικά σχέδια της χούντας Σαμαρά, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού, παίζοντας θεατρική παράσταση δήθεν «αντίστασης». Το σχέδιο του Σαμαρά περιλαμβάνει μία «αντιμνημονιακή» προεκλογική εκστρατεία με ένα νέο μνημόνιο να υποκρύπτεται πίσω από το θέατρο του παραλόγου.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η γερμανική εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung» στο Παρίσι αναμένεται να παιχτεί ένα θεατρικό έργο, σύμφωνα με το οποίο ο «Σαμαράς θα διώξει την τρόικα». Συγκεκριμένα γράφει η εφημερίδα: «Η συνάντηση, που αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μετατέθηκε τελικά έπειτα από τις πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι. Ο έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ήθελε να αποφύγει μια αναταραχή στην κρατική μηχανή των Αθηνών αλλά και να στείλει στους πολίτες το μήνυμα ότι η χώρα μπορεί να ξεφορτωθεί σύντομα τη μισητή Τρόικα. (…) Η ελπίδα αυτή της Αθήνας μπορεί να είναι κάλλιστα δικαιολογημένη»

Ως εδώ όλα καλώς, όμως, αυτό που φαίνεται αρχικά είναι μόνο το «τυρί», ενώ η «φάκα» δεν προπαγανδίζεται από τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Η γερμανική εφημερίδα φανερώνει την αλήθεια: «η Κομισιόν θα ελέγχει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δυο φορές το χρόνο, και όχι κάθε τρεις μήνες, όπως έκανε η Τρόικα. Η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί σε ένα 6ετές σχέδιο δράσης, όπου η επίτευξη σημαντικών ενδιαμέσων στόχων θα επιβραβεύεται με διευκολύνσεις στην απομείωση του χρέους. Αυτό αναφέρει άνθρωπος που ασχολείται με το ζήτημα. Η Τρόικα δεν θα υπάρχει πια».

Δηλαδή όχι μόνο δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο, αλλά πρόκειται να υπογραφεί μία νέα σύμβαση, ένα νέο μνημόνιο που θα διαρκέσει έξι τουλάχιστον ακόμη χρόνια. Η μόνη διαφορά είναι ότι η «ιερά τροϊκανή εξέταση» θα λαμβάνει χώρα ανά 6 μήνες και όχι ανά τρεις. Ποια θα είναι, όμως, η συμπεριφορά αυτής της νέας τρόικα που θα επιτηρεί την Ελλάδα, σχετικά με το νέο μνημόνιο, που πλέον θα ονομάζεται «σχέδιο δράσης»;

Τις αποκαλύψεις τις κάνει ο ίδιος ο Σόιμπλε με άρθρο του στους Financial Times. Σύμφωνα με τον Σόιμπλε θα πρέπει να καθιερωθεί η θέση ενός Επιτρόπου, ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα της έγκρισης ή της απόρριψης του κρατικού προϋπολογισμού. Μέχρι τώρα η τρόικα απλώς κοίταγε τον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδος και δεν είχε δικαίωμα να τον απορρίψει, αλλά μόνο να καταθέσει τις προτάσεις της ή ακόμα και να εκβιάσει με σκοπό την τροποποίησή του. Τώρα τον έλεγχο θα  τον έχει η Κομισιόν, η οποία θα μπορεί να απορρίπτει (ως υπερκυβέρνηση) τον κρατικό προϋπολογισμό που έχει ψηφίσει η Βουλή.

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Σαμαράς έχει το εξής σχέδιο: Θα πάει στο Παρίσι και θα παραστήσει τον αντιμνημονιακό. Με αυτή τη μουτσούνα θα διεξάγει προεκλογικό αγώνα και αν κερδίσει θα δεσμεύσει την χώρα σε ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο διάρκειας τουλάχιστον 6 ετών, στο οποίο ο έλεγχος θα είναι ακόμα πιο σκληρός.

Σε αυτό το σημείο αξίζει μία ιστορική παρένθεση με την παράθεση του πρωσικού σχεδίου Mitteleuropa, το οποίο ήταν ένα σχέδιο οικονομικής κυριαρχίας της Γερμανίας επί της Κεντρικής Ευρώπης και την οικονομική εκμετάλλευση όλης της περιοχής. Στο σχέδιο περιλαμβανόταν η δημιουργία προτεκτοράτων μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας, τα οποία επρόκειτο να «εκγερμανιστούν», ως προεόρτιο επεκτάσεως. Όλα αυτά πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Θυμίζουν, άραγε, τίποτε όλα αυτά στον μέσο Έλληνα;

Σχετικά με τα παραπάνω το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σαμαράς και Σία οργανώνουν νέα αντιλαϊκή παράσταση εις Παρισίους

Οι πολιτικοί που παρέδωσαν την Ελλάδα στους διεθνείς τοκογλύφους παριστάνουν από σήμερα τους… “αντιστασιακούς των Παρισίων”.

Μοναδικός τους σκοπός να εξαπατήσουν τους Έλληνες πολίτες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές τους.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/me-diapragmateuseis-theatro-skiwn-fernoun-to-neo-mnhmonio#ixzz3C57MSmxT

Exit mobile version