Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: «Ανώνυμη Εταιρεία» και η Υγεία σύμφωνα με τον Βορίδη

Με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι να υποδεχτούν τη νέα καινοτομία του Βορίδη στο ΕΣΥ ,η οποία αφορά τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων. Η εν λόγω εταιρεία, η «ΕΣΑΝ ΑΕ», σύμφωνα με εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας, θα διαχειρίζεται την κρατική χρηματοδότηση, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα χρήματα από την αγορά υπηρεσιών, τα οποία θα κατανέμει όπως επιθυμεί στα Ιδιωτικά και τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρεία θα αποτελείται επί το πλείστον από εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών και θα κατέχει απόρρητα στοιχεία τόσο νοσοκομείων (δημόσιων και ιδιωτικών), όσο και ασθενών.

Φυσικά, περιττό να πούμε ότι μια τέτοια ενέργεια οδηγεί σε καταστρεπτικά αποτελέσματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και την κατάργηση πολλών άλλων. Πιο συγκεκριμένα, με την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας, καταργείται η χρηματοδότηση των νοσοκομείων, μειώνονται δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών και εν τέλει οι πολίτες αγοράζουν για υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται αναγκαία αγαθά.

Με λίγα λόγια εμπορευματοποιείται πλήρως ακόμα ένα βασικό αγαθό, η Υγεία, ενώ η Ιατρική από επιστήμη και λειτούργημα ξεπέφτει σε απρόσωπη επιχείρηση, γίνεται μια ακόμη Ανώνυμη Εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-anwnumh-etaireia-kai-h-ugeia-sumfwna-me-ton-boridh#ixzz3CEf0zfpQ

Exit mobile version