Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογία διάλυσης του ΠΑΣΟΚ από Σκανδαλίδη και Πάγκαλο

Ομολογία διάλυσης του ΠΑΣΟΚ από Σκανδαλίδη και Πάγκαλο

Οι τραγελαφικές καταστάσεις της Δευτέρας, με τους πασόκους του Τζέφρυ να αποδοκιμάζουν τον «Ντούτσε» του κόμματος, Βενιζέλο, οδήγησαν νυν και πρώην βουλευτές του (από)κόμματος να υποδηλώσουν το προφανές, ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει. «Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το ΠΑΣΟΚ» τιτλοφορείται το κείμενο του βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη στα «Νέα», ο οποίος ξεκινά το άρθρο του ως εξής:

«Σαράντα χρόνια μετά φτάνουμε στο τέρμα μια πολυκύμαντης διαδρομής. Το ΠΑΣΟΚ που γνώρισε ο λαός, αυτό που γεννήθηκε μέσα στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες και στην αντιδικτατορική δράση, ολοκλήρωσε μαζί με την χώρα τον μεταπολιτευτικό ιστορικό του κύκλο.» Στη συνέχεια του άρθρου του ο Σκανδαλίδης επεξηγεί τους λόγους παρακμής του κόμματος, όπως φυσικά τους αντιλαμβάνεται ο ίδιος, μιλώντας για «το ΠΑΣΟΚ των επίορκων, των λαθρεπιβατών της εξουσίας, των “καλαμοκαβαλάρηδων”», ότι μετατράπηκε «σε διαχειριστή κρατικών υποθέσεων και εξισορρόπησης συμφερόντων», ότι «Το Κίνημα ολοκλήρωσε την αλλαγή του σε καθαρά “αρχηγικό κόμμα” μετά το 2000» και άλλα πολλά.

Το εύλογο ερώτημα, το οποίο δημιουργείται, είναι ότι αφού ο Σκανδαλίδης έχει αντιληφθεί την απολύτως παρακμιακή, ανήθικη και αλλοπρόσαλλη στάση του ΠΑΣΟΚ γιατί εξακολουθεί να το στηρίζει; Με δεδομένο ότι αποτελεί στέλεχος και βουλευτής του επί δεκαετίες, αυτομάτως του αναλογεί πολύ σοβαρό μερίδιο ευθύνης για όλα όσα σήμερα κατηγορεί το κόμμα του. Ας σταθούμε ιδιαίτερα, όμως, στα όσα υποστηρίζει περί μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε «καθαρά “αρχηγικό κόμμα”». Μια κατηγορία η οποία στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ έχει απλώς τον χαρακτήρα της πολιτικής άρνησης και αντιπαράθεσης μ’ αυτή τη νοοτροπία, αλλά στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχει μετατραπεί από κάποιους σε ποινική κατηγορία για ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης»! Φαίνεται ότι ακόμη και στην έννοια του «αρχηγού» και του «αρχηγικού κόμματος» οι ερμηνείες μπορούν να δίνονται ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τους πολιτικούς σαλταδόρους του «συνταγματικού τόξου».

Την σκυτάλη από τον Σκανδαλίδη πήρε ο συνταξιούχος πολιτικάντης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει, ενώ πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο». Μιλώντας για τις εσωκομματικές ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα στο κόμμα, ο Πάγκαλος ανέφερε ότι «υπάρχουν πολιτικάντηδες αυτή την στιγμή στο ΠΑΣΟΚ της αισχίστης μορφής». Αν και υποστήριξε την παραμονή του Βενιζέλου στην κυβέρνηση, εν τούτοις θεωρεί ότι «δεν είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ».

Τόσο ο Σκανδαλίδης, όσο και ο Πάγκαλος δεν είπαν τίποτα άλλο από το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ «ψόφησε». Φυσικά, δεν είπαν λέξη για τις προσωπικές τους ευθύνες για την καταστροφή της Χώρας από το συγκεκριμένο κόμμα, αφού μέσα από την θητεία τους σ’ αυτό και από τις κυβερνητικές τους ιδιότητες και αρμοδιότητες συνέβαλαν τα μέγιστα για την μετατροπή της Χώρας σε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/omologia-dialushs-tou-pasok-apo-skandalidh-kai-pagkalo#ixzz3CHAxBv40

Exit mobile version