Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρόμος στη Συγγρού από το κάζο Βενιζέλου -Υπό σκέψη η φιέστα για τα 40 χρόνια της ψοφοδεξιάς

Τρόμος στη Συγγρού από το κάζο Βενιζέλου -Υπό σκέψη η φιέστα για τα 40 χρόνια της ψοφοδεξιάς

Τα πρωτόγνωρα καραγκιοζιλίκια της φιέστας που διοργάνωσε ο Τζέφρυ Παπανδρέου στο Ζάππειο, με τις έντονες αποδοκιμασίες του νυν προέδρου του κλεφτοΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, φαίνεται πως δημιούργησαν μεγαλύτερο προβληματισμό στη ΝΔ παρά στο ΠΑΣΟΚ!

Η ψοφοδεξιά του Σαμαρά είδε τον συνέταιρο και στυλοβάτη της αντεθνικής Χούντας  Ε. Βενιζέλο να υφίσταται ένα πρωτοφανές άδειασμα, το οποίο πέρασε κατά πολύ τα όρια του εξευτελισμού, με την παρουσία του στη φιέστα που στήθηκε για τα 40 έτη από την ίδρυση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που γνώρισε η Ελλάδα. Σαφώς περισσότερο από τον ίδιο τον Βενιζέλο, ένιωσε άβολα ο Αντώνης Σαμαράς, διαισθανόμενος την διαφαινόμενη απειλή για τη ζωή της κυβέρνησής του. Της οποίας κυβέρνησης, ο Βενιζέλος δεν είναι μονάχα μέλος, αλλά ισότιμος συνεταίρος, όπως έχει μέχρι σήμερα αποδειχθεί. Όπερ σημαίνει πως η εσωκομματική αμφισβήτηση Βενιζέλου, δύναται να πλήξει καίρια την σταθερότητα του κυβερνητικού συνεταιρισμού.

Ο Σαμαράς βεβαίως, έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις Βενιζέλου με στόχο να διατηρήσει ζεστούς τους πασόκους στο μείζον θέμα της διατήρησης της κυβερνητικής συνοχής. Σε βαθμό μάλιστα τέτοιο, ώστε να έχουν σηκωθεί φωνές διαμαρτυρίας στο εσωτερικό της ΝΔ, από την απροκάλυπτη αβάντα στον Βενιζέλο. Παρά ταύτα, η πανωλεθρία αυτής της εβδομάδος στο ΠΑΣΟΚ έχει βάλει φωτιά κυρίως στο εσωτερικό της ΝΔ, με τον Σαμαρά και τον στενό του κύκλο να διαπιστώνουν πως τα πράγματα για τον μεγάλο συνέταιρο είναι εξόχως δύσκολα και ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε αναταράξεις και στην παράταξη της Συγγρού.

Στην παράταξη της Συγγρού όπου το κλίμα είναι ήδη βεβαρυμμένο, με βουλευτές σε ρόλο κωμικών ηθοποιών να εμπαίζουν και να μέμφονται Βενιζέλο και ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές τους περιφέρειες και κατόπιν να υποχρεώνονται να βαρούν προσοχές μπροστά του. Εντούτοις, το κίνητρο της διατήρησης της εξουσίας και των βουλευτικών προνομίων είναι εκείνο το οποίο μέχρι τούδε υπερίσχυε κάθε έννοιας εντιμότητας και αξιοπρέπειας. Πλέον όμως, τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ δημιουργούν ένα κλίμα έντονης ανησυχίας και αβεβαιότητος, το οποίο υποχρεώνει τους βουλευτές της ΝΔ να φροντίσουν και για το πολιτικό τους μέλλον. Ως εκ τούτου, η ηγετική κλίκα γύρω από τον Σαμαρά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Χούντας νιώθουν την ρευστότητα στο εσωτερικό του κόμματος, με τον φόβο δημιουργίας καταστάσεων παρόμοιων αν όχι χειρότερων από τα αντίστοιχα στο ΠΑΣΟΚ.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσχερέστερη ενόψει των «γενεθλίων» της ΝΔ στις 4 Οκτωβρίου. Καθώς ομολογούν μέσα εξαπάτησης φίλα προσκείμενα στη ΝΔ, υπάρχουν σκέψεις αναβολής εκδηλώσεων τύπου φιέστας, προς αποφυγήν αντιδράσεων εφάμιλλων εκείνων που βίωσε το κλεφτοΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο φυσικά, θα σημαίνει πρωτοφανή υποχώρηση και ήττα για τον Σαμαρά και τους συμβούλους του, οι οποίοι καθορίζουν κάθε τους κίνηση με γνώμονα. το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικώς πραγματοποιηθούν οι φιέστες για τα 40 χρόνια της πατριδοκάπηλης παράταξης, τότε θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Σαμαρά να αποκαταστήσει τον συνέταιρό του: αρκεί να καλέσει τον Ε. Βενιζέλο να χαιρετήσει τα γενέθλια της ΝΔ. Καθίσταται βέβαιον πως σε αντίθεση με την εκδήλωση Τζέφρυ και τα γιουχαΐσματα, σε τούτη την περίπτωση θα αποθεωθεί από τα ανδρείκελα της Συγγρού. Άλλωστε δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά ή αλλιώς, όπως διακηρύσσει η Χρυσή Αυγή, εάν ο Ελληνικός Λαός επιθυμεί να τελειώνει οριστικά με το κλεφτοΠΑΣΟΚ δεν έχει παρά να γυρίσει δια παντός την πλάτη στη ψοφοδεξιά και πασοκόπληκτη ΝΔ.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tromos-sth-suggrou-apo-to-kazo-benizelou-upo-skepsh-h-fiesta-gia-ta-40-chro#ixzz3CNvgw5pF

Exit mobile version