Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ο Βορίδης «τσεκουρώνει» και τους φυσιάτρους! Τέρμα οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Τα δυνατά του καθώς φαίνεται έχει βάλει ο Υπουργός Υγείας για να αποδομήσει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτή τη φορά, ο Βορίδης έβαλε στο στόχαστρό του τους Ιατρούς Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, κουρεύοντας τις διαγνωστικές εξετάσεις.

 Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι φυσίατροι μπορούσαν να συνταγογραφούν μέχρι 16 είδη εξετάσεων, πλέον δεν μπορούν καμιά. Το κυριότερο όμως είναι ότι πλέον αδυνατούν να συνταγογραφήσουν εξετάσεις και  για ακτινολογικούς ελέγχους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι σε ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο αποκατάστασης από εγκεφαλικά επεισόδια  ή άλλα σοβαρά ατυχήματα.

Απόρροια μιας τέτοιας ενέργειας, είναι αφενός η ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι θα πρέπει να απευθύνονται σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, και αφετέρου, η υπονόμευση ενός ολόκληρου κλάδου, καθώς με λιγότερες δικαιοδοσίες και δραστηριότητες, το μέλλον των φυσιάτρων κρίνεται αβέβαιο.

Είναι παραπάνω από εμφανές πως η λογική που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Υγείας ,με τις αθρόες περικοπές στο ΕΣΥ, μόνο ανάπτυξη δεν μπορεί να φέρει, καθώς όταν υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής του πολίτη, του κυττάρου της πολιτείας, τότε νοσεί και η πολιτεία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-o-boridhs-tsekourwnei-kai-tous-fusiatrous-terma-oi-diagnwst#ixzz3CR5SqsI3

Exit mobile version