Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν έμεινε τίποτα από την… Ρημάδ – Τάσεις φυγής στους εναπομείναντες βουλευτές

Δεν έμεινε τίποτα από την... Ρημάδ - Τάσεις φυγής στους εναπομείναντες βουλευτές

Υπάρχουν διαλυτικά φαινόμενα και σ΄άλλο κόμμα του «συνταγματικού τόξου» εκτός από το ΠΑΣΟΚ; Φυσικά και υπάρχουν, με τη ΔΗΜΑΡ να ετοιμάζεται για την αναπόφευκτη διάσπασή της. Τα στελέχη της λεγόμενης «μεταρρυθμιστικής τάσης», με επικεφαλής τον Βουλευτή Σπύρο Λυκούδη θα απέχουν από τις εργασίες του συνεδρίου που αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία η Κ.Ε. το περασμένο Σάββατο.

Ο Λυκούδης δήλωσε ότι δεν θα παραστεί σ΄ένα συνέδριο, το οποίο δεν οδηγεί πουθενά, καθώς δεν το θεωρεί αξιόπιστο και δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα. Ο Λυκούδης θεωρείται από τους βουλευτές εκείνους της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι έχουν επιλέξει να τα έχουν καλά με την συγκυβέρνηση, γι΄ αυτό άλλωστε προτίθεται να ψηφίζει τον προτεινόμενο σ΄αυτήν υποψήφιο πρόεδρο, ανεξαρτήτως του αν θα είναι ο Κουβέλης ή άλλο πρόσωπο.

Όλα δείχνουν ότι όταν διεξαχθεί το συνέδριο αυτό, απλώς θα επικυρωθεί η διάσπαση του (απο)κόμματος της ΔΗΜΑΡ, με τους «ναυαγούς» του εν λόγω σαπιοκάραβου να κολυμπούν είτε προς την μεριά της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ή κάποιο νέο σχήμα) είτε προς την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με όλα αυτά τα οποία ταλανίζουν το ετοιμοθάνατο αυτό κόμμα είναι αξιοσημείωτη η στάση του Κουβέλη, ο οποίος κωφεύει στις αντιδράσεις των δημαριτών να ξεκαθαρίσει επιτέλους την θέση του γύρω από το αν θα είναι τελικά υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ή όχι. Είναι φανερό ότι ο Κουβέλης εξαντλεί όλες τις πιθανότητες του για το αν δύναται αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο. Αν θεωρήσει ότι μπορεί να γίνει αυτό τότε θα δεχθεί «να μας σώσει».

Αν όχι, τότε θα αρνηθεί την υποψηφιότητα, κρατώντας όμως το ενδεχόμενο να είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Μαρτίου που θα προκύψουν. Σε δυο βάρκες πατάει ο κυρ Φώτης, αλλά συνήθως όσοι το κάνουν αυτό δεν το γλυτώνουν το μπάνιο. Και να σκεφθεί κανείς ότι υποτίθεται πως η ίδρυση της ΔΗΜΑΡ θα έφερνε ένα «νέο αέρα» στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Έναν αέρα, τελικά, που κατέληξε σε μπόχα…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/diaspatai-h-dhmar.-oi-enapomeinantes-koitazoun-pou-tha-entachthoun-meta#ixzz3CTtaugEx

Exit mobile version