Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η γελοιότητα «χτύπησε κόκκινο»: Η Παπαρήγα στην Σιβηρία αποκατέστησε τον Ζαχαριάδη

Η γελοιότητα «χτύπησε κόκκινο»: Η Παπαρήγα στην Σιβηρία αποκατέστησε τον Ζαχαριάδη

Το λέγαμε για πλάκα και πείραγμα να πάει η Παπαρήγα στην Σιβηρία να δει τις ανθρωπιστικές συνθήκες των Γκούλαγκ των σοβιετικών «δημοκρατιών» και αυτή το έκανε! Όχι, δεν πρόκειται περί κάποιου κακόγουστου αστείου, αφού πραγματικά η Παπαρήγα πήγε στην Σιβηρία και συγκεκριμένα στο μακρινό Σουργκούτ, τόπο εξορίας του Νίκου Ζαχαριάδη, προκειμένου να τον «αποκαταστήσει».

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης ήταν Γ.Γ. του ΚΚΕ την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του Συμμοριτοπολέμου. Ήταν ο Γ.Γ. του ΚΚΕ που έγραψε την επιστολή για να μην πηγαίνουν στο μέτωπο οι κομμουνιστές, προκειμένου να βοηθήσουν στην πολεμική προσπάθεια της Ελλάδας. Ήταν, επίσης, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ όταν οι σύντροφοί του έσφαζαν Έλληνες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφότου είχε επιστρέψει με αεροπλάνο των πλουτοκρατών την RAF.

To 1956 εν τέλει ο Ζαχαριάδης αποκαθηλώθηκε από την θέση του Γ.Γ. του ΚΚΕ ως «σεχταριστής» και αποκαταστάθηκε πλέον με εκδήλωση στην… Σιβηρία. Όμως η εν λόγω αποκατάσταση από πλευράς του ΚΚΕ είναι βαθιά υποκριτική και ψηφοθηρική, αγνοώντας τον βαθύ συμβολισμό της αποκαταστάσεως του πολιτικού προϊστάμενου των συμμοριτών. Είναι υποκριτική και ψηφοθηρική γιατί δεν μπορεί να συνδυάζεται με την αποκατάσταση του Βελουχιώτη, τον οποίο διέγραψε και σκότωσε, ουσιαστικά, ο Ζαχαριάδης, ούτε με άλλες ανάλογες «αποκαταστάσεις» που επιχειρούν να σβήσουν την ιστορία του προδοτικού αποκόμματος.

Πάντως, τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί να διαγράφει το ανάλαφρο γέλιο που προκαλεί η φαιδρότητα των εικόνων, με την Παπαρήγα στην Σιβηρία να αποκαθιστά τον Ζαχαριάδη, παρότι έως τώρα ίσχυε η απόφαση της 7ης Ολομέλειας, η οποία τον χαρακτήριζε αντικομματικό, φραξιονιστικό, αντιδιεθνιστικό, εχθρικό στοιχείο. Ένα αστέρι, όμως, δείχνει τον δρόμο για τον Κιμ Γιονγκ Ουν των Νοτίων Βαλκανίων, Αντώνη Σαμαρά. Αφού το ΚΚΕ πήγε μέχρι την Σιβηρία για να πάρει λίγα ψηφαλάκια, ποιος θα σταματήσει τον Σαμαρά από το να κάνει ένα ταξιδάκι ακόμα προς Νέα Υόρκη, που έχει και απευθείας γραμμή;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-geloiothta-chtuphse-kokkino-h-paparhga-sthn-sibhria-apokatesthse-ton-zach#ixzz3CjOWd6Gk

Exit mobile version