Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απέρριψαν την προσφυγή της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια άνευ αιτιολόγησης – Δεν μπήκαν καν στον κόπο να την διαβάσουν!

Απέρριψαν άνευ αιτιολόγησης την προσφυγή της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια - Δεν μπήκαν καν στον κόπο να την διαβάσουν!

Απορριπτικό ήταν το βούλευμα επί της αιτήσεως που είχε υποβάλλει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, που τελεί ήδη σε κατ οίκον περιορισμό, προκειμένου να μπορεί να πράττει το αυτονόητο, να επισκέπτεται δηλαδή τον σύζυγό της – πολιτικό κρατούμενο μία φορά την εβδομάδα βάσει του σωφρονιστικού κώδικα (Ν.2776/1999 άρθρο 52) ή 2 φόρες την εβδομάδα όπως ορίζει ο σωφρονιστικός κώδικας του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού..

Δεν γνωρίζουμε αν ο εισαγγελέας Κωσταρέλλος με την πρότασή του είχε προκαταλάβει ήδη το Συμβούλιο Εφετών, αυτό όμως που φαίνεται από νομικής καθαρά σκοπιάς, είναι ότι η απόφαση είναι πλήρως αναιτιολόγητη, αφού δεν αναγράφεται με σαφήνεια ο λόγος για τον οποίο η σύζυγος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να βλέπει τον σύζυγό της πλέον της μια φοράς εκάστου μηνός. Είναι αστείο να προβάλλεται ως λόγος απορρίψεως της αιτήσεως το γεγονός ότι θα αποδυναμωθεί η απόφαση με την οποία διατάχθηκε ο όρος του κατ οίκον περιορισμού.

Σε μια πολιτικό με κοινοβουλευτική και μόνο παρουσία, το όνομα της οποίας δεν υπάρχει πουθενά στην ογκωδέστατη δικογραφία, επιβάλλεται ένας από τους πιο επαχθείς όρους που ορίζει ο κώδικας ποινικής δικονομίας. Μια διάταξη που δεν βρίσκει εφαρμογή ούτε στις πιο ακραίες εγκληματικές προσωπικότητες, αλλά σίγουρα ούτε και στην πληθώρα των πολιτικών του Πασόκ που έχουν καταληστέψει τον ελληνικό λαό, κάνουν απλά περίπατο στα γραφεία των εισαγγελέων και αφήνονται εν συνεχεία ελεύθεροι!

Το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα μιας συζύγου να επισκέπτεται – ως ο σωφρονιστικός κώδικας ορίζει μια φορά την εβδομάδα τον σύζυγό της και ο κανονισμός λειτουργίας του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού δύο φορές την εβδομάδα – δεν είναι παρά ένα απάνθρωπο μέτρο που βάλλει κατά της οικογένειας, ένα μήνυμα στον Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που συνεχίζει να μάχεται ακόμη και μέσα από την φυλακή και κυρίως δεν υποτάσσεται.

Παρατίθενται: Απόσπασμα από την εισήγηση Κωσταρέλλου, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στις προβλεπόμενες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα.

Απόσπασμα από την προσφυγή της Συναγωνίστριας Ζαρούλια όπου η βουλευτής Β΄ Αθηνών αιτείται να επισκέπτεται τον σύζυγό της μία φορά την εβδομάδα, όπως προβλέπεται από τον σωφρονιστικό κώδικα. Επιπλέον σύμφωνα με τον κώδικα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού προβλέπεται επισκεπτήριο 2 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη.Όπως φαίνεται παραπάνω στην εισήγηση του ο Κωσταρέλλος έχει εξαλείψει εντελώς την διάταξη του σωφρονιστικού κώδικα (Ν.2776/1999 άρθρο 52) που προβλέπει επισκεπτήριο συγγενών μία φορά την εβδομάδα. 

Παραθέτουμε την ουσία της νομικά απαράδεκτης και άνευ αιτιολόγησης απορριπτικής απόφασης όπου δεν δίδεται καμία απάντηση για την πρόβλεψη του σωφρονιστικού κώδικα για επισκεπτήριο μία φορά την εβδομάδα.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/aperripsan-thn-prosfugh-ths-sunagwnistrias-elenhs-zaroulia-aneu-aitiologhsh#ixzz3CwMljDUe

Exit mobile version