Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανούσης εξευτελίζει Κουβέλη: «Οι μισοί βουλευτές του δεν θα τον ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Πανούσης εξευτελίζει Κουβέλη: «Οι μισοί βουλευτές του δεν θα τον ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Η κατάσταση διάλυσης και σήψης στην οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η ΔΗΜΑΡ επιδεινώθηκε με την ανεξαρτητοποίηση και του Σπύρου Λυκούδη. Ο αποτυχημένος πρόεδρος του «κάτι σαν κόμμα» της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης πρόκειται να δώσει συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ σήμερα, αλλά ήδη τα εναπομείναντα μέλη του καταρρέοντος κόμματος της ΡΗΜΑΔ (Ρημαγμένη Αριστερά Διεθνιστών) ή ΔΗΜΑΡ.

Όπως και να έχει, αυτό που θεωρείται ως σίγουρο είναι το γεγονός ότι η αυτόνομη πορεία της ΔΗΜΑΡ έχει λάβει τέλος, με δύο πιθανές καταλήξεις για τα «ορφανά» της ανανεωτικής αριστεράς: Ή θα υπάρξει σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ, σ’ ένα ευρύτερο κεντροαριστερό σχήμα, ή θα απορροφηθεί εξ ολοκλήρου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απ΄ότι φαίνεται θα υπάρξει ένα «μοίρασμα» όσων δεν έχουν πηδήξει ακόμη από το καράβι που βουλιάζει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Ενώ ο Λυκούδης έχει επιλέξει τον δρόμο της κεντροαριστεράς ο Κουβέλης δέχθηκε ένα ακόμη εσωκομματικό χτύπημα, αυτή την φορά από τον βουλευτή του (μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι στιγμές τουλάχιστον) Γιάννη Πανούση. Σε μια συνέντευξη έκρηξη ο Πανούσης ανέφερε ότι «όλα αυτά συμβαίνουν διότι η ηγεσία του κόμματος δεν ξέρει τι θέλει, δεν στρατηγική και στίγμα, δεν ξέρει πού πηγαίνει», ενώ προέβλεψε ότι «εντός των ημερών θα έχουμε και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις». Εξευτελίζοντας ακόμη περισσότερο τον αρχηγό του ο Πανούσης υποστήριξε ότι «την απόλυτη ευθύνη φέρει η ηγεσία του κόμματος γιατί δεν μας λέει τι θέλει να κάνει. Ως άνθρωποι και ως πολιτικοί ο καθένας έχει την ιστορία του, το κύρος του και το ήθος του, όμως το έχω ξαναπεί η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του Κουβέλη και λειτουργεί σαν να είναι μόνος του. Δεν νομίζω ότι το κάνει επίτηδες. Αλλά αυτή την στιγμή και ο ίδιος και το κόμμα του βρίσκεται σε σύγχυση. Ακούγεται το όνομά του ως υποψήφιος του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν τον ψηφίζει το μισό κόμμα του».

Τα λεγόμενα του Πανούση συνιστούν τον απόλυτο εξευτελισμό του Κουβέλη. Είναι σαν να επιζητεί ο Πανούσης και την δική του διαγραφή από την ΔΗΜΑΡ. Παρουσιάζει τον Κουβέλη ως έναν αυταρχικό αρχηγό με δικτατορική διάθεση, που λειτουργεί όπως αυτός θέλει (ας μην ανησυχεί ο Κουβέλης πάντως. Δεν πρόκειται να συλληφθεί και να κατηγορηθεί για την «αρχή του αρχηγού». Αυτό ισχύει μόνο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…), ο οποίος βρίσκεται σε σύγχυση και παρότι ακούγεται το όνομά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εν τούτοις δεν θα τον ψηφίσουν οι μισοί βουλευτές του! Και όμως, αυτόν τον απόλυτα αποτυχημένο αρχηγίσκο, την επιτομή της πολιτικής ανικανότητας και ασχετοσύνης, ο οποίος κατάφερε να χάσει την πρωτοκαθεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ από τους «ακραίους» και να οδηγηθεί στην έξοδο και στη συνέχεια να ωθήσει στον όλεθρο και την καταστροφή το δικό του κομματικό δημιούργημα κάποιοι μας τον παρουσίαζαν ως τον «πιο δημοφιλή πολιτικό αρχηγό» (!), ενώ τώρα ετοιμάζονται να τον προτείνουν και ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Ποιον, τον αποτυχημένο πολιτικάντη του 1,2%, ο οποίος δεν προλαβαίνει να μετρά υποχωρήσεις από το ετοιμοθάνατο κομματίδιό του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και η κατρακύλα προς τον εξευτελισμό θα συνεχιστεί για τον ανίκανο αυτόν πολιτικάντη.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/panoushs-ejeutelizei-koubelh-oi-misoi-bouleutes-tou-den-tha-ton-pshfisoun-g#ixzz3CwspNZQF

Exit mobile version