Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς ξεπούλημα ο ελληνικός ορυκτός πλούτος: αυτή είναι η κατά Σαμαρά «ανάπτυξη»

Προς ξεπούλημα ο ελληνικός ορυκτός πλούτος: αυτή είναι η κατά Σαμαρά «ανάπτυξη»

Το πέραν πάσης αμφισβητήσεως γεγονός ότι η Ελλάς, αντίθετα προς όσα υποστηρίζουν οι υποτακτικοί και ξενόδουλοι ηγέτες των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου, είναι μια χώρα πλούσια η οποία δύναται δια της εκμετάλλευσης του ορυκτού της πλούτου να καταστεί οικονομικώς πανίσχυρη, επιβεβαιώνεται από ολοένα και περισσότερες πηγές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Κινέζοι αξιωματούχοι και στελέχη κινεζικών επιχειρήσεων βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να ερευνήσουν τη δυνατότητα επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε σπάνια μέταλλα τα οποία βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος:  μεταξύ αυτών το κοβάλτιο (Co), ο λευκόχρυσος (Pt), το τιτάνιο (Ti), το ταντάλιο (Ta), το ίνδιο (In), το νεοδύμιο (Nd), το δυσπρόσιο (Dy), το δημήτριο (Ce), το ευρώπιο (Eu), το τέρβιο (Tb), το λανθάνιο (La), το λίθιο (Li), το γάλλιο (Ga), το έρβιο (Er).

Πρόκειται για μέταλλα τα οποία χρησιμοποιούνται στη διαδικασία διύλισης του πετρελαίου, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, στα αυτοκίνητα, σε δορυφόρους, γεννήτριες και ηλεκτρογεννήτριες, μπαταρίες, σε ιατρικές συσκευές, φωτοβολταϊκά συστήματα ακόμη και στους πυραύλους. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, η σημασία των μετάλλων αυτών είναι εξέχουσας σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής, σε τομείς που γνωρίζουν ήδη άνθηση και διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια σοβαρή προοπτική ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας. Υπό δύο όμως προϋποθέσεις, οι οποίες στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πληρούνται:

α) Εθνικό Κράτος και κυβέρνηση η οποία προασπίζει και προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα

β) Σχέδιο Εθνικής Παραγωγής

Το αισχρό προτεκτοράτο των διεθνών δανειστών, Κράτος φύσει και θέσει αντεθνικό, δεν καλύπτει καμία από τις δύο προϋποθέσεις. Η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, αλλά και οι άθλιες και υποτακτικές κυβερνήσεις προ αυτής, δεν λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα του Λαού και της Πατρίδος. Έχει γίνει πλέον πασιφανές πως εξυπηρετούν πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα ξένων δυνάμεων, δίχως να ενδιαφέρονται ούτε κατ’ ελάχιστο για τις συνέπειες των ενεργειών τους στο Ελληνικό Έθνος. Η περίπτωση της φανατικής και άνευ αντιρρήσεως σύμπραξη της συγκυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά στις επιβληθείσες από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αποτελεί ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό δείγμα του ραγιαδισμού που διακατέχει την πολιτική ηγεσία της χώρας εδώ και σαράντα έτη.

Όπως λοιπόν συνέβη στην περίπτωση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο, με τις φρικώδεις παλινωδίες της Χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου περί συνδιαχείρισης με την Τουρκία και με αμερικανοσιωνιστικές εταιρείες οι οποίες θα καρπωθούν το μέγιστο του οφέλους από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Πατρίδος μας, κατά παρόμοιο τρόπο και εν μέσω πολιτικής γενικού ξεπουλήματος, η είδηση του κινέζικου ενδιαφέροντος δεν μπορεί παρά να σκορπίσει ανησυχία. Ανησυχία όχι για μια πιθανή επένδυση η οποία θα μπορούσε να έχει εθνικά οφέλη, αλλά για τη λογική με την οποία η αντεθνική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ερμηνεύει την ανάπτυξη. Μια λογική η οποία επιχειρεί να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη πως το ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής στους ξένους, συνιστά αναπτυξιακό μέτρο.

Απέναντι στην μεμψιμοιρία και την δουλικότητα με την οποία οι ηγεσίες του αντισυνταγματικού τόξου, τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο και εκείνα της αντιπολίτευσης, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση: εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Λαού και της Ελληνικής Πατρίδος και όχι σύμφωνα με τις επιταγές των διεθνών δανειστών, των τοκογλύφων που απομυζούν τον ιδρώτα των Ελλήνων και των ξένων εκείνων δυνάμεων οι οποίες διαχρονικά απέδειξαν πως πλήττουν θανάσιμα τα εθνικά μας δίκαια.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pros-jepoulhma-o-ellhnikos-oruktos-ploutos-auth-einai-h-kata-samara-anaptuj#ixzz3D5O0Izdh

Exit mobile version