Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελεύθερο το δεξί χέρι του Τζέφρυ που χάρισε σε ΜΚΟ 2,3 εκατ. ευρώ!

Ελεύθερο το δεξί χέρι του Τζέφρυ που χάρισε σε ΜΚΟ 2,3 εκατ. ευρώ!

Εάν επρόκειτο για στέλεχος της Χρυσής Αυγής, να είστε βέβαιοι πως όλοι οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί τσαρλατάνοι θα πανηγύριζαν για την ανακάλυψη του μαύρου χρήματος, το οποίο και αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να πιστοποιηθεί ο χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης.

Όταν όμως πρόκειται για τον Άλεξ Ρόντος, γενικό διευθυντή της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Τζέφρυ Παπανδρέου, τότε το σύστημα διαπλοκής σιωπά, η δε «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία επιτρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ!

Στην 4η ειδική ανακρίτρια Δήμητρα Αυγουστοπούλου, κατέθεσε ο Άλεξ Ρόντος, κατηγορούμενος για ψευδή βεβαίωση, απιστία και απάτη, για την υπόθεση της ΜΚΟ υπό την ονομασία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Ως γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του υπουργείου των Εξωτερικών, ο Ρόντος υπέγραψε κατά το χρονικό διάστημα από 10/7/2002 ως 24/1/2003 δικαιολογητικά εγκρίνοντας την χρηματοδότηση της ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και το Λίβανο, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό το οποίο δόθηκε από τα κονδύλια του ΥΠΕΞ προς την συγκεκριμένη ΜΚΟ, αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία βεβαίως, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Κατά την απολογία του, ο στενός σύμβουλος του Τζέφρυ Παπανδρέου υποστήριξε τα εξής: «ο ρόλος μου ήταν πολιτικός και αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδος ως κράτος μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής». Επιπλέον ισχυρίζεται ότι μόνο δυο από τις βεβαιώσεις έγκρισης κονδυλίων χρηματοδότησης είναι υπογεγραμμένες από τον ίδιο, επιρρίπτοντας προφανώς ευθύνες σε συνεργάτες του και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία υπήρξε «αμείλικτη» για το όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, χρημάτων δηλαδή των Ελλήνων φορολογούμενων: ελεύθερος ο κύριος Ρόντος, με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ!

Σε εκείνους τους αδαείς οι οποίοι προσδοκούσαν να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζουμε πως ο Άλεξ Ρόντος δεν ήταν Χρυσαυγίτης. Επιπλέον να επισημάνουμε πως «έπιασαν τόπο» οι παραινέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ηγεσία της δικαστικής εξουσίας, με την προτροπή «να λαμβάνονται γρήγορες και δίκαιες δικαστικές αποφάσεις». Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη νίκη της «δημοκρατίας» και απόδειξη πως η Χρυσή Αυγή αποτελεί πραγματικά την μοναδική απειλή γι’ αυτόν τον «αγγελικά πλασμένο» κόσμο της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eleuthero-to-deji-cheri-tou-tzefru-pou-charise-se-mko-23-ekat.-eurw#ixzz3D7T89MGh

Exit mobile version