Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Κομοτηνή, Θάσος, Ξάνθη και “Ελληνική Αυγή Ι.Π. Μεσολογγίου”

Τ.Ο. Κομοτηνής: Ο Σεπτέμβριος του 1955 στην Κωνσταντινούπολη

Στα πλαίσια των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιεί η Τ.Ο. Κομοτηνής προς τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος, την Τετάρτη 10-09-2014 πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της Τοπικής, ομιλία από τον συναγωνιστή Δάρρο Ευάγγελο, με θέμα ο Σεπτέμβριος του 1955 στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την εβδομαδιαία τακτική ομιλία, στα γραφεία της Τοπικής μας, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του Κινήματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς από τον Γραμματέα της Τ.Ο. Κομοτηνής, συναγωνιστή Τσουμαρέλη Νικόλαο, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. «Η γνώση δίνει δύναμη που προστατεύει την ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά ο συναγωνιστής, δίνοντας με αυτή τη φράση, το λόγο στον κύριο ομιλητή, συναγωνιστή Δάρρο Ευάγγελο.

Η ιστορική αναδρομή των γεγονότων που οδήγησαν στον εφιαλτικό εκείνο Σεπτέμβρη του 1955 ήταν το εφαλτήριο για την αναφορά του ομιλητή για τα «ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ». Η εξιστόρηση των τραγικών περιστατικών καθήλωσαν το ακροατήριο και ειδικότερα ο βιασμός του 6χρονου κοριτσιού, από κάποιον ημιπαράφρονα χαμάλη, παρουσία δύο χιλιάδων θεατών, από τους οποίους αποτελούνταν ο όχλος που λεηλατούσε, σκότωνε και βίαζε γυναίκες και άνδρες (εξαναγκάστηκαν να υποστούν περιτομή). Όλα αυτά τα έκτροπα που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στη Σμύρνη, είχαν σαν αιτία τον επαναστατικό αγώνα των Κυπρίων τον Απρίλιο του 1955 εναντίον της Βρετανίας, αφού δεν αναγνώριζε το δικαίωμα του Κυπριακού Ελληνισμού για αυτοδιάθεση. Οι Τούρκοι ηγέτες, λαμβάνοντας ως αφορμή την διεκδίκηση αυτή των Κυπρίων, αποπροσανατόλισαν τον λαό, ο οποίος αντιμετώπιζε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια και τον έστρεψαν εναντίον της ελληνικής μειονότητας, η οποία ευημερούσε.

Η ανωτερότητα του ελληνικού στοιχείου τιμωρήθηκε για άλλη μία φορά από τον διάδοχο της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος που διαπράχτηκε σε βάρος του Ελληνισμού της Πόλης είχε σαν αποτέλεσμα από τις 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Κωνσταντινούπολη, να συρρικνωθούν σταδιακά και σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000. Η Ελληνική Κυβέρνηση ακολούθησε την πάγια πολιτική που εφαρμόζει μέχρι και σήμερα και περιορίστηκε σε διαβήματα προς την Άγκυρα. Οι ΗΠΑ επιρρίπτουν ευθύνες και στις δύο πλευρές και δεν καταδικάζουν τα επεισόδια, αφού οι ευαισθησίες τους απέναντι στις μειονότητες δυστυχώς είναι επιλεκτικές. Η μόνη «αποκατάσταση» της εθνικής μας αξιοπρέπειας έγινε με την έπαρση της ελληνικής σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Κλείνοντας ο συναγωνιστής την ομιλία του, είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα η Τουρκία προετοιμάζει αργά αλλά και σταθερά το έδαφος για ανάλογα γεγονότα στη Θράκη μας. Σήμερα δεν είναι οι ΗΠΑ, αλλά το Τούρκικο Προξενείο στην Κομοτηνή και οι Τούρκοι πράκτορες που απειλούν την Πατρίδα μας. Γι’ αυτό αν δεν θέλουμε η Θράκη μας να αποτελέσει συνέχεια της Πόλης και της Κύπρου οφείλουμε από σήμερα κιόλας να ενεργήσουμε δυναμικά και αποτρεπτικά».

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και η συνάντηση έκλεισε, ως είθισται, με άπαντες τους παρευρισκομένους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Τ.Ο. Θάσου – Κατάθεση στεφάνων στην μνήμη του ναυάρχου Κανάρη

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου η Τ.Ο. Θάσου πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Κωνσταντίνου Κανάρη για τα 220 χρόνια από την γέννηση του. Με τον τρόπο αυτό οι συναγωνιστές τίμησαν το λαμπρό αγωνιστή του γένους. Η σεμνή αυτή τελετή έληξε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Κατόπιν ακολούθησε ομιλία από τον γραμματέα Γεώργιου Χαλκιώτη στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης όπου μίλησε για τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης εισροής των λαθρομεταναστών στην χώρα μας και την απειλή της ισλαμοποίηση των ελληνικών πόλεων  συναγωνιστής Γεώργιος Κουβέλης αναφέρθηκε στην ζωή και την ηρωική δράση του Κωνσταντίνου Κανάρη. Η συγκέντρωση έκλεισε με όλους τους συναγωνιστές, σε στάση προσοχής, να ψάλλουν τον Ύμνο του Κινήματος και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Τ.Ο. Ξάνθης: Ομιλία με θέμα ‘’Αν συνεχίζεις να νοιώθεις Έλληνας στάσου δίπλα μας’’

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μία τακτική συγκέντρωση της Τ.Ο. Ξάνθης, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα, με μία ομιλία-πρόσκληση από την συναγωνίστρια Κρυσταλίδου Κόνι, σε κάθε συμπολίτη μας που συνεχίζει να νιώθει Έλληνας.

Η συναγωνίστρια αναφέρθηκε στην αρχή του λόγου της στα αποτελέσματα της πολιτικής υποταγής της συγκυβέρνησης, στα διατάγματα που της υπαγόρευσαν οι δυνάστες-δανειστές της, όσον αφορά την τιμωρητέα πολιτική που σχεδίασαν απέναντι στον Βλάδιμιρ Πούτιν εξαιτίας του ουκρανικού και τα τραγικά αποτελέσματα και για την Ξάνθη, αλλά και για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Τόνισε συγκεκριμένα ότι η τοπική αγροτική οικονομία της Ξάνθης αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας ΑΜΘ δέχεται άλλο ένα ισχυρό πλήγμα, από την απόφαση της κυβέρνησης της Ρωσίας να προχωρήσει σε εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, τόνοι ακτινιδίων, ροδιών και καπνού που παράγονται στην Ξάνθη και εξάγονται στη Ρωσία, τα οποία απέφεραν κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ πλέον μένουν αδιάθετα, μετά και την εφαρμογή του εμπάργκο.

Συνέχισε λέγοντας ότι η οικονομική ασφυξία που έχει προσβάλει τα τελευταία χρόνια την τοπική αγορά της Ξάνθης έχει οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό το σύνολο των επιχειρήσεων, με τους τομείς της ένδυσης, της υπόδησης και της μεταποίησης να πλήττονται περισσότερο. Το σύνολο των επιχειρήσεων αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες, ενώ το μέλλον άλλων μεν να διαφαίνεται καταστροφικό, στις περισσότερες δε να έχει έχει ήδη επέλθει η καταστροφή.  Άνευρη και υποτονική όπως πάντα η πολιτική των Σαμαροβενιζέλων, με ανύπαρκτη την πολιτική βούληση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, καθίσταται εθνικά ζημιογόνα, με αποτέλεσμα να καλείται πάλι ο καθ’ όλα ταλαιπωρημένος Έλληνας πολίτης να πληρώσει τα πολιτικά της εγκλήματα. Ασπίδα ενάντια στη λαίλαπα, είπε η συναγωνίστρια, μα και μοναδική διέξοδος η εθνικιστική στροφή, ώστε ο Ελληνικός Λαός να ξαναγίνει κύριος στον τόπο του. Γνωρίζουν πλέον όλοι οι Έλληνες πως για να επιτευχθεί αυτό και να ανθίσει πάλι η ανάπτυξη και η εθνική οικονομία, αλλά και να επανέλθει η κοινωνική δικαίωση, απαιτείται μια πανίσχυρη Χρυσή Αυγή, η οποία θα θέσει τέρμα στην οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση. Οι ανάλγητοι δωσίλογοι της συγκυβέρνησης που υπέγραψαν την θανατική καταδίκη ενός ολόκληρου λαού, λίαν συντόμως να κληθούν να πληρώσουν για τα αίσχη τους. Η ώρα των λαμογιών παρήλθε και έφτασε η ώρα των Ελλήνων, η ώρα του Λαϊκού Εθνικισμού, η μυστική φωνή του αίματος και της φυλής μας.

Έφτασε η ώρα της Χρυσής Αυγής!  Κάθε ώρα και λεπτό, κάθε ανάσα μας έχει σκοπό να σου προσφέρει Έλληνα αυτά που σου αξίζουν, αυτά που σου πήραν. Κλιμάκια συναγωνιστών είναι δίπλα σου ανά την Ελλάδα υπηρετώντας την υπεράνθρωπη ιδεολογία του Ελληνικού Εθνικισμού, προκειμένου να αφουγκραστούν τις ανησυχίες σου, να σου δώσουν κουράγιο και δύναμη, να σου δείξουν το δρόμο. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Γίνε ένας από εμάς και στάσου δίπλα μας. Πύκνωσε τις γραμμές μας. Ύψωσε τη φωνή σου, την Ελληνική φωνή απέναντι σε κάθε είδους εθνομηδενιστικά αρπακτικά. Ο αγώνας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Αντέχεις;

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Ο Δημήτρης Μακρής εκλέχτηκε τακτικό μέλος της “Επιτροπής Ποιότητας Ζωής”

Ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την “Ελληνική Αυγή για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου” Δημήτρης Μακρής,εκλέχτηκε τακτικό μέλος της “Επιτροπής Ποιότητας Ζωής”κατά την ειδική συνεδρίαση που διενεργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Σεπτεμβρίου του 2014. Ο Δημήτρης Μακρής έλαβε 9 ψήφους από την αντιπολίτευση των 13 συμβούλων και 22 στο σύνολο 32 παρόντων, ερχόμενος πρώτος μαζί με τον κ. Σταράμο Παναγιώτη της συμπολίτευσης. Ο Δημήτρης Μακρής δήλωσε σχετικά: Η εκλογή της “Ελληνικής Αυγής για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου” στην “Επιτροπή Ποιότητας Ζωής” είναι άλλο ένα μετερίζι ευθύνης από θα δώσουμε αγώνα για το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-komothnh-thasos-janthh-kai-ellhnikh-augh-i.p.-mesolo#ixzz3DBaxDYXj

Exit mobile version