Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζητείται ήθος…

YouTube Poster

Όταν η ενασχόληση με τα κοινά δεν διέπεται από ήθος, δεν είναι απλά ανήθικη, αλλά εγκληματική. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή και επηρεάζει μοιραία κάθε άλλο επίπεδο συλλογικής έκφρασης, από το προεδρείο ενός συλλόγου έως τη Βουλή. Αυτή είναι η κύρια κατηγορία εναντίον αυτού που συλλήβδην ονομάζεται σάπιο πολιτικό κατεστημένο.

Οι δύο πρώτες μέρες συνεδριάσεων του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας έρχονται να αποδείξουν περίτρανα τη σαθρότητα του συστήματος. Το μόνο που το σώζει, και δεν έχει καταρρεύσει ακόμα, είναι η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση και η καλλιεργούμενη αδιαφορία των πολιτών.

Συγκεκριμένα οι δύο συνεδριάσεις είχαν ως θέμα τη συγκρότηση του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Οι διαδικασίες, που σαφέστατα προβλέπονταν από το νόμο 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτης), νοθεύτηκαν σε πρώτη φάση από την υπουργική Εγκύκλιο 46, η οποία υποτίθεται ότι ερμηνεύει την κείμενη νομοθεσία. Δυστυχώς με μια απλή ανάγνωση της εγκυκλίου, γίνεται σαφές ότι, όχι μόνο δεν ερμηνεύει το νόμο, αλλά τον τροποποιεί ριζικά, καταστρατηγώντας τον στην ουσία. Κριτήριο των αλλαγών, που φέρνει στη διαδικασία η εν λόγω εγκύκλιος, είναι η μεγάλη εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 8/8/2014. Πέρα από νομικό, το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό και έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση αποκλεισμού από τα όργανα της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας. Μια δημοκρατία a la carte, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα αυτού του ίδιου του κατεστημένου.

Επειδή όμως η ανηθικότητα διαχέεται σε όλα τα επίπεδα πολιτικής έκφρασης, οι εμπνευστές της δεν είχαν την εντιμότητα να εφαρμόσουν ακόμα και αυτή την βολική γι’ αυτούς εγκύκλιο. Παρά λοιπόν τις ενστάσεις για τη νομιμότητα της, αυτό που ρητά προβλέπει είναι διαδικασίες εκλογής των υποψηφίων της αντιπολίτευσης σε χωριστές συνεδριάσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε σε καμία περίπτωση. Τόσο στη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής, όσο και σε αυτή της Μητροπολιτικής δεν πραγματοποιήθηκε καμία συνεδρίαση και το θλιβερό παρεάκι Ιωαννίδη, Χαραλαμπίδου, Μπόλαρη και Ζιώγα, με ουρά τον Τρεμόπουλο συγκρότησε το κοινό ψηφοδέλτιό του στο διάδρομο. Θλιβερότερος όλων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που με έκδηλη την αγωνία για την πολιτική του ύπαρξη, άγεται και φέρεται από τους δήθεν πολιτικούς αντιπάλους του. Περιφέρονταν μ’ ένα μπακαλόχαρτο στο χέρι και μοναδική έγνοια ν’ αποφύγει τους χρυσαυγίτες που περίμεναν στην αίθουσα. Χειρότερο όλων ήταν τα δημόσια ψεύδη που εκστόμισε, ισχυριζόμενος ότι «η Χρυσή Αυγή δεν προσήλθε στη διαδικασία». 

Δυστυχώς οι παρανομίες συνεχίστηκαν. Τόσο ο νόμος 3852/2010, όσο και η έωλη Εγκύκλιος 46, προέβλεπαν ξεκάθαρα την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στη Μητροπολιτική Επιτροπή, γεγονός που σαφέστατα έδινε μία έδρα στην Ελληνική Αυγή. Αυτό που ήταν θέμα της ψηφοφορίας ήταν το πρόσωπο. Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που αναδύεται από τα ερείπια της παλαιάς, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής της δημοκρατίας των αποκλεισμών και της νόθευσης της λαϊκής βούλησης, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Έφτασαν στο σημείο να θεωρήσουν «αναλογική εκπροσώπηση» την κατάληψη έδρας από τον Τρεμόπουλο που έχει εκλέξει έναν σύμβουλο, αρκεί ν’ αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή που έχει τρεις.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε και η στάση του προεδρείου, κατά τη συγκρότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Ενώ ο πρόεδρος έβλεπε όσα διαδραματιζόταν και, κυρίως, άκουγε τους επικεφαλείς των αριστερών παρατάξεων να δηλώνουν, με περισσό θράσος, ότι δεν νοιάζονται για τη νομιμότητα, αρκεί να μην εκπροσωπηθεί η Χρυσή Αυγή, τελικά αποδέχτηκε την παρανομία, αν και ψέλλισε ότι ως νομικός είναι υπέρ της ακριβούς τήρησης της διαδικασίας. Δυστυχώς όμως όλοι κρίνονται από τις πράξεις και όχι από τις προθέσεις.

Αυτό που τελικά μένει ως συμπέρασμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι εγκληματούν συνειδητά. Βρίσκονται σε πανικό από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στα αυτοδιοικητικά όργανα και καταλαβαίνουν ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμα δυσκολότερες γι’ αυτούς. Τους το υποσχόμαστε. Η δύναμή μας πηγάζει απ’ το Λαό και υπάρχουμε υπέρ αυτού.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Καρανικόλας Χρήστος – Τ.Ο. Θεσσαλονίκης

– See more at: http://www.xathess.gr/index.php/enimerosi/view/907#sthash.0hDUD86o.Up6uGxIh.dpuf

Exit mobile version