Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι πιέζουν για νέο δάνειο και τρίτο μνημόνιο

Οι διεθνείς τοκογλύφοι πιέζουν για νέο δάνειο και τρίτο μνημόνιο

Η πρόθεση (για να μην πούμε απαίτηση) των δανειστών να παρέχουν στην  Χώρα μας ένα ακόμη δάνειο είναι ενδεικτικό τόσο της ανικανότητας, η οποία διέπει την κυβέρνηση, όσο και του πόσο αδίστακτοι είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι στις επιδιώξεις τους.

Οι δανειστές, λοιπόν, επιθυμούν να «διευκολύνουν» την Χώρα μας, με την παροχή ενός νέου δανείου, το οποίο φυσικά θα συνοδεύεται και από νέες δεσμεύσεις. Η λήξη του υφιστάμενου Μνημονίου στο τέλος του έτους οδηγεί τους δανειστές να ανοίξουν από τώρα την συζήτηση για την επόμενη μέρα,προκειμένου να δέσουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στο άρμα τους. Η επιθυμία της τρόικας είναι -πέρα από τις δεσμεύσεις, που έτσι κι αλλιώς έχει αναλάβει η «ελληνική» κυβέρνηση έως την αποπληρωμή των δανείων- να υπάρξει μια «νωπή εντολή» στα όργανα των Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ώστε να συνεχίσουν να έχουν υπό τον δικό τους έλεγχο την ελληνική οικονομία.

Οι ελεγκτές της τρόικας θα ασχοληθούν με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, αλλά και του προϋπολογισμού του 2015, με σκοπό να μπορέσουν να «δέσουν» την Χώρα μας με πρόσχημα τα νέα δημοσιονομικά κενά, τα επόμενα χρόνια. Εξ ου και η «προθυμία» τους να παράσχουν ένα ακόμη δάνειο και γι’ αυτό πιέζουν τους εγχώριους εντολοδόχους τους. Μπορεί, επί του παρόντος, ο Χαρδούβελης να είπε όχι στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αλλά αυτό είναι μια πολύ πρόωρη απάντηση πριν ενδώσει στην επιμονή των δανειστών.

Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει ένας νέος κύκλος πιέσεων, με αφορμή την διαπραγμάτευση σχετικά με την διαχείριση  του ελληνικού χρέους και την βιωσιμότητά του. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει επιδείξει «αξιοθαύμαστα» δείγματα προσαρμογής και υπακοής στα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι οι συνέταιροι στην εθνική αποδόμηση και την κοινωνική εξαθλίωση δεν θα αργήσουν να συμμορφωθούν στις επιθυμίες τους, για μια ακόμη φορά.

Η διενέργεια, το συντομότερο δυνατόν, εκλογών, η πτώση της αντεθνικής αυτής κυβέρνησης και η ισχυροποίηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελούν μονόδρομο για την δημιουργία μιας Εθνικής Αντιπολίτευσης ενάντια στους άμεσους και έμμεσους υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-piezoun-gia-neo-daneio-kai-trito-mnhmonio#ixzz3DH4csCX0

Exit mobile version