Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σαμαράς, μια γελοιογραφία και η υποκρισία

Ο Σαμαράς, μια γελοιογραφία και η υποκρισία

Δεν χρωστάμε καμία καλή κουβέντα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». Απεναντίας, κι αυτή κουβάλησε αρκετούς κουβάδες με λάσπη προκειμένου να κτιστεί η σκευωρία εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει να πούμε ότι η κυβερνητική ανακοίνωση για το πρωτοσέλιδο σκίτσο (!) της εν λόγω εφημερίδας είναι γελοία και υποκριτική.

Πριν επεξηγήσουμε αυτούς τους δύο χαρακτηρισμούς, υπενθυμίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Η εν λόγω εφημερίδα με τίτλο «πιο χαμηλά-πιο χαμηλά» απεικονίζει σε σκίτσο τον πρωθυπουργό να κρατάει μια (πεσμένη…) μάνικα βενζίνης και κάποιον να του φωνάζει «πόσο την έχεις, νεαρέ;». Είναι φανερό το ειρωνικό ύφος του σκίτσου, καθώς και τα σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η αντίδραση, όμως, της κυβέρνησης είναι γελοία, γιατί αν μη τι άλλο δείχνει «θιγμένη» για την αμφισβήτηση των… σεξουαλικών επιδόσεων του Σαμαρά! Ο εγκέφαλος, που είχε την «φαεινή» ιδέα, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται πόσο ρεζίλι κάνει τον Σαμαρά η απάντηση σε μια γελοιογραφία. Ταυτόχρονα, όμως, η αντίδραση είναι και υποκριτική γιατί έχουν υπάρξει σκίτσα, τα οποία έχουν πολύ σοβαρότερο περιεχόμενο από την πάσης φύσεως «ανικανότητα» ή όχι του Σαμαρά. Σκίτσα, που ξεφεύγουν από τα όρια της γελοιογραφίας και αγγίζουν την συκοφαντία.

Όπως αυτά των «Νέων», στα οποία με σαφή ρατσιστική διάθεση αμφισβητείται η ανθρώπινη ιδιότητα των Βουλευτών, των Μελών και των ψηφοφόρων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθώς παρουσιάζονται ως πίθηκοι, χιμπατζήδες, γορίλλες και ουρακοτάγκοι. Εκεί η κυβέρνηση όχι μόνο δεν χαρακτήρισε ως άθλια αυτά τα σκίτσα (όπως έκανε με ανακοίνωσή της με «Το Ποντίκι») αλλά είναι ο ηθικός αυτουργός αυτών των αθλιοτήτων, με την επιχειρούμενη ανήθικη και παράνομη μέθοδο εξόντωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο Σαμαράς ενοχλήθηκε από ένα σκίτσο, το οποίο δεν τον παρουσιάζει ως προδότη ή κλέφτη αλλά άφηνε άλλου είδους υπονοούμενα, σίγουρα θα δώσει τροφή σε διαφόρων ειδών ψιθύρους…

Γιώργος Μάστορας  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-samaras-mia-geloiografia-kai-h-upokrisia#ixzz3DHVNEyYs

Exit mobile version