Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Καλικάντζαρους» και «φαντάσματα» αποκαλεί τους αμφισβητίες του ο Βενιζέλος

«Καλικάντζαρους» και «φαντάσματα» αποκαλεί τους αμφισβητίες του ο Βενιζέλος

Η κατάσταση παρακμής στο ΠΑΣΟΚ ολοένα και μεγαλώνει. Χαμός έγινε, για μια ακόμη φορά, σε συγκέντρωση στελεχών του συγκεκριμένου (απο)κόμματος σε ξενοδοχείο, όπου όλοι αλληλοκατηγορούνταν μεταξύ τους.

Ιδιαίτερα ο Βενιζέλος με τον Χρυσοχοΐδη είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση, ενώ ο νυν αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον προκάτοχό του Παπανδρέου. Με το γνωστό φανφαρονικό υφάκι του έκανε λόγο για «φαντάσματα που είναι παρόντα», για «καλικάντζαρους της παράταξης που χαίρονται και στήνουν χορό κάθε φορά» κάνοντας το ΠΑΣΟΚ «θλιβερή ουρά των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ». Μην σταματώντας εκεί καταφέρθηκε συγκεκριμένα κατά του Τζέφρυ λέγοντας ότι «δεν δέχομαι να μου την βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικάρια του Μνημονίου».

Στα όρια του γελοίου κινήθηκε και η στιχομυθία που είχαν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με τον Χρυσοχοΐδη. Ο Γρηγοράκος τον κατηγόρησε λέγοντας ότι «Εσύ έλεγες ότι ο ήλιος πρέπει να πέσει, το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει όνομα και ότι ο Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός ούτε στη Ζιμπάμπουε», με αποτέλεσμα ο Χρυσοχοΐδης να κάνει λόγο για «δικηγόρους του Βενιζέλου» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ο ίδιος πιο πριν είχε επιτεθεί στον Βενιζέλο λέγοντας ότι «Από την ημέρα που τελείωσαν οι εκλογές και ο ανασχηματισμός δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα», ενώ τα έβαλε και με την «ανύπαρκτη Ελιά».

Γενικά, η όλη κατάσταση θύμιζε «μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως έλεγε και η ατάκα μιας παλιάς καλής ελληνικής ταινίας, με τους εναπομείναντες πασόκους να αλληλοτρώγονται. Η ανάγκη διατήρησης της συγκυβέρνησης είναι το μόνο συγκολλητικό στοιχείο που κρατεί προσωρινά συμπαγή τόσο την πλευρά του «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ όσο και τους επικριτές του. Επειδή, όμως, στην πολιτική και πολύ περισσότερο στη ζωή υπάρχει ο νόμος του απρόβλεπτου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια «αυθόρμητη» κίνηση πλήρους άρνησης του Βενιζέλου από τους Παπανδρεϊκούς, με αποτέλεσμα την οριστική αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ και την διάλυση της συγκυβέρνησης, με τις εκλογές πλέον να είναι προ των πυλών.

Υπό άλλες συνθήκες ο θλιβερός αυτός κομματικός θίασος, που μετέτρεψε την πάσης φύσεως απάτη σε κοινωνική επιστήμη, θα προσέφερε απλώς το γέλιο. Σήμερα, όμως, δείχνει στα χέρια ποιων αδίστακτων και ανίκανων πολιτικάντηδων βρίσκεται η τύχη της Χώρας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/chamos-sto-pasok.-kalikantzarous-kai-fantasmata-apokalei-tous-amfisbhties-t#ixzz3DPHAodUV

Exit mobile version