Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ζοφερό μέλλον που ετοιμάζει ο Σαμαράς για τον Ελληνικό Λαό

Το ζοφερό μέλλον που ετοιμάζει ο Σαμαράς για τον Ελληνικό Λαό

Δεν χρειάζεται να το ψάξει πολύ κανείς για να διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση καθημερινά δείχνει χαρακτηριστικά δείγματα γραφής για το άθλιο παρόν και το ακόμη πιο ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει, μαζί με τους διεθνείς τοκογλύφους εντολείς της, προς τον Ελληνικό Λαό. Η πρόσφατη θλιβερή παρουσία του Σαμαρά στην ΔΕΘ, όπου σε μια ξεκάθαρα προεκλογική ομιλία δεν είχε τίποτα το ουσιαστικό – σε στυλ «ανακούφισης» – να εξαγγείλει, αποτελεί ένα ακόμη σαφές δείγμα γραφής για το εγγύς μέλλον.

Στα (μη) λεγόμενα του Σαμαρά μπορούμε να προσθέσουμε τόσο την απόφαση του «εθνικοφιλελεύθερου» Βορίδη να κόψει διαγνωστικές εξετάσεις από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας έτσι ένα επιπλέον ισχυρό χτύπημα στην Πρόληψη, όσο και τις διαρροές του Βρούτση ότι ετοιμάζεται μια νέα αντιασφαλιστική ανατροπή, η οποία θα στερήσει από κάθε δεσμό με την ίδια την έννοια της Κοινωνικής Ασφάλισης χιλιάδες εργαζομένους. Τα παπαγαλάκια της μνημονιακής κυβέρνησης τονίζουν ότι ο δείκτης του ΑΕΠ πάει καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Λένε ότι αν και ο δείκτης είναι ακόμη στο κόκκινο της ύφεσης (-0,7% στο εξάμηνο) αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να μπει στο πράσινο της ανάπτυξης, έστω και ελάχιστα πάνω από το μηδέν, αναμένοντας μια μικρή αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Αυτό, όμως, αποτελεί το «τυρί στη φάκα». Γιατί αυτού του είδους η ανάπτυξη δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την δημοσιονομική πολιτική. Αυτή θα εξακολουθεί να είναι φοροληστρική (με τα διάφορα χαράτσια να αλλάζουν όνομα και να «καλλωπίζονται», γινόμενα μόνιμα από έκτακτα) και από την άλλη βαθύτατα αντικοινωνική, καθώς οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να βάζουν ολοένα και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ικανοποιήσουν ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες.

Θα μπορούσε, ίσως, να αναρωτηθεί κάποιος αν αυτή η ισχνή και στρεβλή ανάπτυξη δύναται να βελτιώσει τουλάχιστον το οικογενειακό εισόδημα, με την αύξηση των θέσεων εργασίας. Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι οι τυχόν νέες θέσεις εργασίας είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι όχι απλώς κακοπληρωμένες αλλά πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζεται «κινέζικου τύπου». Δηλαδή, μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής, με «μισθούς» που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το άθλιο επίπεδο των βασικών, συνήθως χωρίς ασφάλιση, με απλήρωτες υπερωρίες κλπ.

Όταν ο Σαμαράς μιλούσε στην Θεσσαλονίκη δεν είπε τίποτα απολύτως για πραγματική βελτίωση των μισθών και των εργασιακών σχέσεων. Αντίθετα, υποσχέθηκε «ειδικές οικονομικές ζώνες», για να αντιμετωπιστεί «η μετανάστευση των επιχειρήσεων». Υποσχέθηκε, δηλαδή, να φτιάξει μικρές «Βουλγαρίες» και «Ρουμανίες» μέσα στην Ελλάδα, βαφτίζοντας αυτό το πράγμα ως… ανάπτυξη της παραγωγής και βελτίωση της οικονομίας. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η κυβερνητική κλίκα που καταδυναστεύει την Χώρα ετοιμάζει, «με εντολή Σαμαρά», νέα δεινά για την Πατρίδα και τον Λαό. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πέσει η αντεθνική και αντιλαϊκή αυτή κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, όμως, θα είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει και την διάδοχη κατάσταση που θα προκύψει, με τον «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα πάρει την σκυτάλη της υποτέλειας και της εξαθλίωσης από τους νυν ελληνόφωνους υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-zofero-mellon-pou-etoimazei-o-samaras-gia-ton-ellhniko-lao#ixzz3DUSE7jfC

Exit mobile version