Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Μέρκελ προαναγγέλλει την αποκαθήλωση Σαμαρά: “Τα λέμε τον Οκτώβρη με τον διάδοχό σου”

Η Μέρκελ προαναγγέλλει την αποκαθήλωση Σαμαρά: “Τα λέμε τον Οκτώβρη με τον διάδοχό σου”

Ως γνωστόν την Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Σαμαρά και της Μέρκελ με αντικείμενο την Ελληνική Οικονομία. Στην συνάντηση αυτή, υποτίθεται, ότι ο Σαμαράς θα θέσει το θέμα των φοροελαφρύνσεων και εν γένει της στάσης της τρόικα έναντι της Ελλάδας. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου, όπου – πάλι υποτίθεται – θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Τα πράγματα όμως δεν πρόκειται να εξελιχθούν έτσι, όπως μας πληροφορεί το newpost.gr, το οποίο είναι φιλικά διακείμενο στη ΝΔ και ως εκ τούτου λαμβάνει εκ των έσω πληροφόρηση. Αυτό που λέει η εν λόγω ιστοσελίδα, επικαλούμενη πληροφόρηση από εξ απορρήτων συνομιλητή του Α. Σαμαρά, είναι ότι στην κοινή συνέντευξη τύπου δεν πρόκειται να ειπωθεί τίποτε επί της ουσίας.

Όπως ακριβώς αναφέρεται: «Η είδηση είναι ότι σε αυτή τη συνέντευξη, δεν θα πουν τίποτα! Ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, δεν θα πουν σε τι θα έχουν συμφωνήσει, αν υπάρχει κάτι το σημαντικό στο οποίο να έχουν συμφωνήσει.»

Όπως αναφέρει η δημοσιογραφική πηγή που επικαλείται η εν λόγω ιστοσελίδα δεν είναι ότι θα κρατηθούν κρυφές οι αποφάσεις, απλώς θα ανακοινωθούν μετά τον Οκτώβριο.

Αλήθεια, προς τι αυτή η μυστικοπάθεια, ώστε να ανακοινωθούν οι αποφάσεις περί της Ελληνικής Οικονομίας, ζητημάτων δηλαδή που «καίνε» τους Έλληνες πολίτες, σε έναν ή δύο μήνες; Αυτό δεν το αποκαλύπτει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά απλά αναφέρει ότι η Μέρκελ δεν θέλει να κάνει δηλώσεις επί του προκείμενου, ενώ επίκειται ενδελεχής έλεγχος από την τρόικα, μεταθέτοντας στις… καλένδες τις ανακοινώσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν ανακοινώσεις αποφάσεων, γιατί η χρηματοδότρια του Ψαρρά, γνωρίζει πολύ καλά ότι συνομιλεί με κάποιον ο οποίος σε πολύ λίγο καιρό δεν θα είναι καθόλου αρμόδιος για συνομιλίες. Ο Σαμαράς μεταβαίνει στην Γερμανία για να παραθέσει τα διαπιστευτήριά του και να ζητήσει παράταση χρόνου πριν την οριστική αποχώρησή του από την πολιτική ζωή του τόπου. Όμως τόσο η Μέρκελ όσο και ο συνεργάτης της, Ψαρράς, συμφωνούν ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, όσο και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από αυτές.

Έτσι ο Σαμαράς βρίσκεται για άλλη μία φορά εγκαταλελειμμένος και μόνος. Μετά από τους βουλευτές και τα στελέχη του, που περιμένουν την ώρα και την στιγμή, προκειμένου να προχωρήσουν σε ανταρσία, τώρα ο Σαμαράς βλέπει και την Μέρκελ να τον πετάει σαν «στυμμένη λεμονόκουπα».

Η ημερομηνία που εκτιμάται ότι θα γίνουν οι ανακοινώσεις των αποφάσεων είναι προφανώς μετεκλογικά, όταν πλέον δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία η ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-merkel-proanaggellei-thn-apokathhlwsh-samara-ta-leme-ton-oktwbrh-me-ton-d#ixzz3Dl4OnlUi

Exit mobile version