Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «Ελεύθερος Τύπος» θίχτηκε από την ομιλία για του Συναγωνιστή Κουκούτση κατά του… «Έθνους»

Ο «Ελεύθερος Τύπος» θίχτηκε από την ομιλία για του Συναγωνιστή Κουκούτση κατά του… «Έθνους»

Δύο κοινά σε περιεχόμενο δημοσιεύματα του «Έθνους» και του «Ελεύθερου Τύπου» κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και του Βουλευτή της Δημήτρη Κουκούτση δείχνουν, για μια ακόμη φορά, την ταύτιση των δύο φυλλάδων στο μένος τους κατά της Τρίτης Πολιτικής Δύναμης της Χώρας.

Ξεκινώντας από το «Έθνος» και αναμασώντας τις γνωστές κλισέ φράσεις «ρεσιτάλ αθλιότητας», «χυδαίους χαρακτηρισμούς», «γνωστούς παραληρηματικούς τόνους», η φυλλάδα του Μπόμπολα ( ο οποίος ως εργολάβος γνωρίζει από λάσπη) κάνει αυτό ακριβώς που κατηγορεί τον Βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Χυδαιολογεί εναντίον της επειδή αυτή ουδέποτε θέλησε «τον καλό λόγο» από τον Μπόμπολα και τους ομοίους του.

Αφού κινείται στο όμοιο (όσο και βαρετό) στυλ «καταγγελίας» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το «Έθνος» καταλήγει ως εξής: «Το βέβαιο είναι ότι η δημοκρατία ούτε ξεχνά ούτε φοβάται – και ακριβώς το ίδιο ισχύει για το «Έθνος», που συνεχίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα τη δημοσιογραφική έρευνα για την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α…». Το γεγονός ότι τελειώνει το κείμενο με τρεις τελίτσες (δείγμα ειρωνείας) δείχνει ότι ούτε ο συντάκτης του εν λόγω λιβελογραφήματος δεν πιστεύει στην εγκυρότητα των λεγομένων του.

Και, εντάξει, το «Έθνος» έχει σαφείς λόγους να πολεμάει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να στηρίζει την ενδοτική συγκυβέρνηση των εθνικών υποχωρήσεων και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αλλά ο «Ελεύθερος Τύπος» από πού κι ως πού δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα λεγόμενα του Κουκούτση όχι εναντίον του, αλλά εναντίον μιας άλλης εφημερίδας; Η τετριμμένη δικαιολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ότι «μπροστά στην υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στο νεοναζισμό δεν νοείται η στείρα λογική της καταναγκαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ των εφημερίδων του “συνταγματικού τόξου”» (η δικαιολογία αυτή μπορεί να παρουσιασθεί και με άλλες παρεμφερείς εκφράσεις) προκαλεί κάτι παραπάνω από τον γέλωτα.

Ρωτάμε, λοιπόν, για ποιο λόγο ο «Ελεύθερος Τύπος» νιώθει την ανάγκη να απαντήσει για λογαριασμό του «Έθνους»; Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε την γνωστή παροιμία «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια». Αυτό, όμως, που θα τονίσουμε από την δική μας πλευρά είναι ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του γι αυτή την έντυπη «συμμαχία». Ειδικά οι δεξιοί αναγνώστες τους «Ελεύθερου Τύπου» ας προβληματιστούν για την υπεράσπιση ενός εντύπου το οποίο επί δεκαετίες είχε κάνει σημαία του τον «αντιδεξιό» αγώνα.

Τελειώνοντας, αυτό που έχουμε να πούμε στους εγκεφάλους των δύο φυλλάδων είναι να προσπαθούν, τουλάχιστον, να κρατούν κάποια στοιχειώδη προσχήματα και να μην εκτίθενται ανεπανόρθωτα με την λυσσαλέα ανυπομονησία τους στην κοινή γραμμή μίσους και λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-eleutheros-tupos-thichthke-gia-omilia-bouleuth-ths-chrushs-aughs-kata-tou#ixzz3DmT7rqPP

Exit mobile version