Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας θα καταντήσει την Ελλάδα ο Σαμαράς

Ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας θα καταντήσει την Ελλάδα ο Σαμαράς

Συνάντηση στο Αζερμπαϊτζάν είχε ο Σαμαράς με τον ομόλογό του, σε εκδήλωση που παρατέθηκε για την επέτειο των 20 χρόνων του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ. Στην εκδήλωση αυτή ο Σαμαράς ζήτησε περισσότερο αζέρικο φυσικό αέριο ως αντιστάθμισμα του χαμένου ρωσικού φυσικού αερίου, το οποίο βρίσκεται σε αμφισβήτηση λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Ρωσία, που έχουν ήδη πλήξει βαρύτατα την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Θυμίζουμε ότι το καθεστώς έχει ήδη πωλήσει την ΔΕΣΦΑ στους αζέρους έναντι προσφοράς που ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή της ρωσικής Gazprom, δείχνοντας ευθέως ότι το όλο δρώμενο έγινε στα πλαίσια ελληνικών γεωπολιτικών – γεωοικονομικών επιλογών και όχι στα πλαίσια της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς».

Οι αζέροι, όμως, είναι τουρκόφωνος λαός, φιλικά διακείμενος προς την «γείτονα χώρα». Ομοίως η πολιτική τους είναι εξόχως φιλική προς την Τουρκία και αντιστοίχως εχθρική προς την Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι αζέροι βουλευτές είχαν συμμετάσχει επισήμως στους «εορτασμούς» για τα 40 χρόνια του Αττίλα, της εισβολή των τούρκων στα κατεχόμενα.

Ο αγωγός από τον οποίο θα γίνει η μεταφορά, για την οποία παρακάλεσε ο Σαμαράς, θα γίνει μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα και μέσω Αλβανίας στην Ιταλία και ακολούθως στην Ευρώπη. Όμως πέρα από το τουρκόφωνο Αζερμπαϊτζάν, η Αλβανία είναι μία χώρα που απαρτίζει το μουσουλμανικό τόξο που έχει προσεταιριστεί η Τουρκία για την περικύκλωση της Ελλάδας. Ο αγωγός, λοιπόν, είναι ένα μέσο δορυφοροποίησης της Ελλάδας, εξάρτησής της από την Τουρκία και όχι εναλλακτική λύση παροχής φυσικού αερίου.

Θυμίζουμε τι έγραφε προφητικά ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, πριν από έναν και πλέον χρόνο, σχετικά με το ζήτημα:

«Όλοι αυτοί, οι οποίοι παρουσιάζουν την υπόθεση του αγωγού ΤΑΡ και τις διάφορες «επενδύσεις» σαν την μοναδική οδό σωτηρίας του Έθνους, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι επάνω από την οικονομία ευρίσκεται η πολιτική και ακόμη υψηλότερα από την πολιτική, η γεωπολιτική. Που να τα ξέρουν όμως αυτά οι λιμπεραλιστές και μαρξιστές διαχειριστές της εξουσίας αυτού του δύστυχου τόπου; Παντελής η έλλειψη εθνικής πολιτικής και πόσο μάλλον εθνικής στρατηγικής.

Σχετικά με το θέμα του αγωγού θα αναφέρω και την δήλωση από την ίδια συνέντευξη του στην Καθημερινή του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης, που ανοίγει τον… Νότιο διάδρομο για το φυσικό αέριο. Είναι η πρώτη χώρα δηλαδή της Ευρώπης που ευθέως πλήττει τα ρωσσικά συμφέροντα, υπηρετώντας απόλυτα τα στρατηγικά συμφέροντα Τουρκίας και ΗΠΑ. Για όσους δεν το ξέρουν, οι Αζέροι, οι κάτοικοι του Αζερμπαϊτζάν είναι ένα τουρκικό φύλο. Για το προς τα που βαδίζει η Ελλάδα έγραφε πριν 15 ολόκληρα χρόνια(θα αναφερθώ πάλι σε αυτόν μοιραία) ο Παναγιώτης Κονδύλης: «Ενώ η Ελλάδα προσανατολίσθηκε ψυχή τε και σώματι στην «Ευρώπη» για να διασφαλισθεί από τον τουρκικό κίνδυνο, ακριβώς ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός θα μεταβληθεί σε όργανο de facto μετατροπής της σε δορυφόρο της Τουρκίας.»

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Πατρίδα μας χωρίς αντίλογο γεωπολιτικό πέραν από αυτόν της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αντίλογο που θάβουν με επιμέλεια όλα τα ΜΜΕ του καθεστώτος και δεν είναι τυχαίο ότι δεν παρουσίασαν, παραβιάζοντας τον νόμο, το δελτίο τύπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τον αγωγό ΤΑΡ, ενώ η αριστερά από την πλευρά της παρουσιάζει έναν αντίλογο αποκλειστικά και μόνο με πνεύμα οικονομικό, την ίδια ώρα που η έλλειψη εθνικής πολιτικής είναι τραγική, υπάρχει δυστυχώς για όλους αυτούς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!»

Ο Σαμαράς εμπλέκει όλο και βαθύτερα τις τύχες της χώρας στον αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος επιθυμεί την Ελλάδα μία επαρχεία της τοπικής περιφερειακής δύναμης, δηλαδή της Τουρκίας. Το γεγονός ότι οι αμερικανοί έχουν διαχρονικά σταθεί στο πλευρό των τούρκων (θυμίζουμε την εμπλοκή Κίσινγκερ στην εισβολή στην Κύπρο) μας δείχνει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο του Σαμαρά. Άνθρακας, λοιπόν, ο “θησαυρός” της δήθεν “γεωπολιτικής αναβάθμισης” της χώρας, αφού ουσιαστικά μιλάμε για παράδοση στους τούρκους. Αλλά και σε επίπεδο διαβίωσης, πρόκειται για μία κίνηση αυτοχειρίας του Σαμαρά, αφού τον έλεγχο του φυσικού αερίου της Ελλάδας, τον αποκτά η Τουρκία, η οποία έχει κάθε συμφέρον να δημιουργεί προβλήματα στην ανταγωνίστριά της Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/energeiako-doruforo-ths-tourkias-tha-katanthsei-thn-ellada-o-samaras#ixzz3DrhRCqaU

Exit mobile version