Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μόλις διάβασα το άρθρο σας “Πλάτωνας: Η θεωρία των ιδεών”. Είναι πραγματικά μοναδικός ο τρόπος που ο Πλάτων προσεγγίζει το ζήτημα, όχι μόνον από “τεχνικής” πλευράς, (πως και με πιο τεχνικό τρόπο θα δομηθεί η ιδανική πολιτεία, τι θα κάνει ο καθένας και πως αυτή θα λειτουργεί) αλλά -πρωτίστως- από φιλοσοφικής. Μέσω των προσώπων και των διαλόγων που αναπτύσσονται καταδεικνύει επαλειμμένα αυτό ακριβώς που θίγετε στο άρθρο σας. Ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν οι λέξεις για να σημάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό το νόημα που περιέχουν, ειδάλλως παραβιάζεται η λογική (πχ αρχή της ταυτότητας, αρχή της αντίφασης κατά Αριστοτέλη) και το αποτέλεσμα είναι -προφανώς- ασυνεννοησία και χάος. Εξ ου και οι  μακροσκελείς αλλά απαραίτητες- αναλύσεις του για το “δίκαιο” και το “άδικο” καθ όσον ο Πλάτων αποδεικνύει ότι φερ ‘ειπείν το δίκαιο δεν καθ-ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό ή τους πολλούς, αλλά είναι έννοια αυθύπαρκτη. Όπως και η αλήθεια. Πράγματι, ο Πλάτων στο μνημειώδες αυτό έργο αναζητά την αλήθεια. Μάλιστα όχι μόνο την αναζητά “αφηρημένα”, αλλά την πραγμάτωσή της. Επιχειρεί να συγκροτήσει μια ιδεατή δομή που θα την καθιστά κοινό τρόπο για όλα τα μέλη της “Πολιτείας”, ανεξάρτητα αν αυτά μπορούν να την αντιληφθούν, ή όχι.  Μια σκέψη είναι ότι ο Πλάτων επιχειρεί να πλησιάσει τη “βασιλεία των ουρανών” του Χριστιανικού κόσμου σε μια προχριστιανική εποχή, κατ’ αντιστοιχία προς το Σωκρατικό μήνυμα στην “απολογία”, ή ορισμένες θέσεις του Ηράκλειτου, αφού κοινός γνώμονας είναι η αλήθεια. Άλλη μια απόδειξη για το ιλιγγιώδες μεγαλείο των προγόνων μας και των αναζητήσεών τους. Και αυτό, κάτι δείχνει για εσάς, αφού είναι απίστευτο ότι τέτοια έργα, που έπρεπε να είναι οπωσδήποτε κοινός τόπος στην καθημερινή πολιτική ζωή για όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως, θίγονται και προσεγγίζονται και παρουσιάζονται μόνο από την δική σας ιστοσελίδα. Εν μέσω διώξεων, συκοφαντήσεων, “ταμπελών”, φυλακίσεων, νεκρών.

Γ.

Τελικά ποιος είστε κ. Ψαρρά;

Αν διάβασα καλά στον υποτίθεται αντιρατσιστικό νόμο 4285 που χειρότερος ρατσιστικός ενάντια των Ελλήνων δεν έχει ξαναβγεί, κάπου στο τέλος άρθρο 5α γράφει πως το θύμα ρατσιστικής βίας αν έχει πάρει δάνειο, το ελληνικό δημόσιο οφείλει να του το ξεχρεώσει; Μέχρι 150.000 ευρώ. Κι εγώ ρωτάω! Αν περισσεύουν τόσα λεφτά στο κράτος που θα χαρίζει και δάνεια, τότε γιατί εμείς οι Έλληνες πληρώνουμε τόσους φόρους; Γιατί δεν χαρίζουν τα δάνεια και στους Έλληνες που πέφτουν θύματα εγκληματικής ενέργειας καθημερινά από ληστείες; Γράφουν για Ναζιστικά εγκλήματα πολέμου και ολοκαυτώματα. Τους πρόσφατους βομβαρδισμούς των εβραίων στην Παλαιστίνη που σκότωσαν πόσους αμάχους δεν θα τους καταδικάσουν; Αυτά γενοκτονίες δεν είναι; Τον Συμμοριτοπόλεμο στον Εμφύλιο που σφάζαν τους Έλληνες οι κουμουνιστές δεν θα καταδικάσουν τον κομουνισμό για ρατσιστικά εγκλήματα ενάντια των Ελλήνων; Τα καθημερινά Συλλαλητήρια της ακροαριστεράς με τα συνεχή επεισόδια, σύμφωνα με το άρθρο 1, δεν θα καταδικαστούν για δημόσια υποκίνηση βίας η μίσους προς τους Έλληνες πολίτες; Αυτές τις απορίες είχα, ευχαριστώ.

Α. Α.

Πίσω στο μαντρί: Παρών ο Καρατζαφέρης στα γενέθλια της ψοφοδεξιάς

Πληροφορήθηκα ότι στη Νέα Υόρκη τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με μηνύματα κατά του ισλάμ.Αναφέρουν  λοιπόν πως οι “Αμερικανοί” άρχισαν να αντιδρούν κατά του ισλάμ και βγάζουν αφίσες για να “ξυπνήσουν” τον κόσμο. Αυτό που πραγματικά εννοεί είναι πως κάποιοι κύκλοι επιβάλλουν στον αμερικανικό λαό να εναντιωθεί στο ισλάμ οπότε κάνουν την προπαγάνδα τους μέσα από αφίσες σε όλη την πόλη. Εκ των προτέρων ξέρω ποιοι είναι αυθεντία στην προπαγάνδα. Διαβάζω λοιπόν τους τίτλους σε αυτές τις αφίσες οι οποίες λένε “islamic jew-hatred:it’s in the quran”(και η αφίσα απεικονίζει τον Χίτλερ) καθώς και “it’s not islamophobia,it’s islamorealism”.Και αναρωτιέμαι: Πρώτον, πού κόλλησε ο Χίτλερ με το ισλάμ και δεύτερον, όταν εμείς λέμε ότι δεν είναι θέμα ρατσισμού, αλλά θέμα επιβίωσης και κοινής λογικής όταν λέμε έξω οι λαθρομετανάστες δολοφόνοι και βιαστές μας λένε ξενοφοβικούς και ναζί. Με αυτά τα σλόγκαν λοιπόν μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα έχει συμφέρον. Η γνωστή ομάδα. Διαβάζω έπειτα ότι “Οι διαφημίσεις αυτές πληρώθηκαν από το ίδρυμα «Αμερικανική Πρωτοβουλία για την Άμυνα και την Ελευθερία», που διευθύνεται από την Πάμελα Γκέλερ, διάσημη μπλόγκερ κατά του Ισλάμ.”.Geller; Και να μην διάβαζα το όνομα θα ήξερα εκ των προτέρων ότι θα είναι του περιούσιου λαού όπως και είναι. Αυτή η κυρία έχει και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες γιατί νοιάζεται για το καλό των “Αμερικανών”. Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι συμβάλει κι αυτή στην εβραϊκή προπαγάνδα και προσπαθεί να προστατέψει τον δικό της λαό και καρφί δεν της καίγεται για τους Αμερικανούς και για τον οποιονδήποτε μη εβραίο. Και εδώ που τα λέμε, μακάρι εμείς οι Έλληνες να είχαμε την λογική των εβραίων και να λέγαμε “πρώτα οι Έλληνες και ύστερα όλοι οι άλλοι”. Η συμπεριφορά των εβραίων τους έκανε παντοδύναμους ενώ είναι μια μειοψηφία, ιδιαίτερα στην Αμερική. Κι όμως, παρόλο που είναι πολύ λίγοι οι εβραίοι στην Αμερική καταφέρνουν και την κάνουν κουμάντο και κάνουν ισχυρή προπαγάνδα ακόμα και μέσα στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Α.Μ.

Το «τέλος των μνημονίων» και τα «πράσινα άλογα»

Έμελλε να το δούμε και αυτό στη Ελλάδα της παρακμής του 2014. Ο σκληρός και αντιμνημονιακός συριζα, να τα αρπάζει από το γερμανικό υπουργείο των εξωτερικών με σκοπό τη διανομή βιβλίου το οποίο κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι που λενε ότι μόλις βγουν θα πετάξουν τα μνημόνια έχοντας κοστολογημένο πρόγραμμα για να φέρουν ευημερία στην Ελλάδα. Ποιοι οι υποτακτικοί της Μέρκελ και των τοκογλύφων. Πακτωλό εκατομμυρίων οι «χορηγίες» στους αδιάφθορους της συνιστώσας ρόζα λουξενμπουργκ  με χρήματα των Γερμανών για να κατηγορήσουν το μοναδικό ασυμβίβαστο Κίνημα στην Ελλάδα. Ένα κίνημα που παρά τις δολοφονίες, τις φυλακίσεις και τη λάσπη κρατά ψηλά τα λάβαρα της Εθνικής Αντίστασης μέχρι που το σκοτάδι θα το διαδεχθεί μια Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Π.Ν.

Ε. Συναδινός: Αν δεν σταματήσουμε την μαζική εισροή λαθρομεταναστών, θα καταντήσουμε μετανάστες στην πατρίδα μας – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-kuriakh-21-septembriou-2014#ixzz3Dw9S1j2r

Exit mobile version