Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θλιβερή εικόνα Σαμαρά λίγο πριν το πολιτικό του τέλος: Στα γόνατα ενώπιον της Μέρκελ

Θλιβερή εικόνα Σαμαρά λίγο πριν το πολιτικό του τέλος: Στα γόνατα ενώπιον της Μέρκελ

Η Μέρκελ έχει ήδη βρει τον διάδοχο – Μεσάζοντας ο χρηματοδοτούμενος Ψαρράς

Μόνο ως θλιβερή μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος ατενίζοντας το πολιτικό του τέλος, σπεύδει ικετεύοντας στην Μέρκελ. Ο κατοχικός πρωθυπουργός ετοιμάζεται για την έξοδό του από την πολιτική σκηνή του τόπου και πηγαίνει για άλλη μία φορά στην Γερμανία, προκειμένου να συναντήσει την Μέρκελ. «Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός» λέει γερμανός διπλωμάτης, όσον αφορά τις επισκέψεις Σαμαρά στην Γερμανία, τονίζοντας ότι «Από τους ευρωπαίους ηγέτες συχνάζουν εκεί περισσότερο μόνο ο Φρανσουά Ολάντ και δυο-τρεις πρωθυπουργοί χωρών που γειτονεύουν με τη Γερμανία».

Τα ελεγχόμενα από τον Σαμαρά ΜΜΕ, γράφουν ότι αυτή η συνάντηση είναι καταλυτική, σημαίνοντας το «Ρέκβιεμ των μνημονίων», όμως η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για το «ρέκβιεμ του Σαμαρά». Όπως αναφέρει, σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Μέρκελ, ο Σαμαράς αναμένεται να θέσει οικονομικά θέματα, όμως «τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν σε διμερές, αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Όπως αποκαλύπτει η φυλλάδα του Μπόμπολα, επικαλούμενη πληροφορίες από Μαξίμου, οι οποίες κρίνονται ως αληθείς, αφού πολλοί εκ των συντακτών του ξημεροβραδιάζονται στα υπόγειά του, ο Σαμαράς θα παρακαλέσει για χρόνο. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η εφημερίδα “το μήνυμα που θα εκπέμψει ο κ. Σαμαράς συμπυκνώνεται στη φράση «θέλω χρόνο για να κάνω τα τελευταία χιλιόμετρα»”, επικαλούμενος το πολιτικό τοπίο, όπερ μεθερμηνευόμενο ο Σαμαράς ενώπιον του πολιτικού του τέλους θα ζητήσει έλεος και χρόνο, για να μπορέσει να κοροϊδέψει τον Ελληνικό Λαό, από κοινού με τα ΜΜΕ.

Ο Σαμαράς αναμένεται να ικετεύσει για έλεος ζητώντας από την Μέρκελ την άδεια για μία εκτεταμένη παροχολογία, η οποία θα αποδειχτεί ψευδής, και για κάποιες ελάχιστες παραχωρήσεις, οι οποίες θα προπαγανδιστούν στο μέγιστο από τα ΜΜΕ. Όμως, όπως αποκαλύπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Μέρκελ, «η καγκελάριος θέλει σε πρώτη γραμμή να ακούσει μια ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα. Η ίδια θα αποφύγει να τοποθετηθεί δηλώνοντας ότι περιμένει γι’ αυτό το νέο πόρισμα της τρόικας» και «για παραχωρήσεις, πάντως, δεν θέλει να ακούσει κουβέντα».

Κοινώς η Μέρκελ έχει ήδη «κηδέψει» πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά και ετοιμάζεται για συναντήσεις και συνομιλίες με τον διάδοχό του, που βέβαια θα είναι ο Τσίπρας ως επικεφαλής της επερχόμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Το βεβαιώνει, άλλωστε, ο εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ στην επιτροπή προϋπολογισμού, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα συναντούσε η Μέρκελ τον Τσίπρα, απάντησε με νόημα: «Δεν αποκλείω να το κάνει κάποτε. Γιατί όχι; Αλλά αυτό θα το αποφασίσει η ίδια».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/thliberh-eikona-samara-ligo-prin-to-politiko-tou-telos-sta-gonata-enwpion-t#ixzz3E2IGtx4e

Exit mobile version